TORNAR

ERC i ICV Anoia no accepten que els motius econòmics justifiquin l'aturada de les vegueries

Jaume Guixà, president de CIU Anoia, no pensa que sigui un bon moment per ampliar l'administració

politica
Dimarts, 25 gener 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La vicepresidenta del Govern de la Generalitat, Joana Ortega, ha aixecat controvèrsia en afirmar que durant aquesta legislatura no es desenvoluparà la Llei de Vegueries que va aprovar el Parlament de la Generalitat el passat mes de juliol. ERC i ICV ja han mostrat la seva discrepància davant d'aquesta decisió i a l'Anoia les opinions segueixen la mateixa línia. Josep Maria Palau (ERC) i Eusebi Alonso (ICV) no creuen que la situació econòmica pugui ser una excusa per aturar aquest procés ja que, segons afirma Alonso, 'les vegueries no tenen vocació d'ampliar l'administració sinó de simplificar-la i apropar-la'.

Jaume Guixà, president de CIU a l'Anoia, s'ha mostrat proper als arguments exposats per Ortega. D'aquesta manera, afirma que ara es mira de retallar al màxim l'administració i que per tant cal esperar el moment idoni per desplegar la Llei de Vegueries. Tot i així no descarta que aquesta administració sigui positiva per a la comarca en el moment que es pugi fer efectiva.

Per la seva banda, Eusebi Alonso no troba apropiat que el govern utilitzi l'argument de la situació econòmica per paralitzar tots els projectes de manera injustificada i afirma que les vegueries no són una administració més sinó que la seva implantació ha de comportar la supressió de les diputacions i la reducció dels consells comarcals a ens molt petits.

Una organització més adequada

En aquesta mateixa línia es pronuncia el president d’ERC Anoia, Josep Maria Palau, qui recorda que el projecte de la llei de vegueries va obtenir el consens al Parlament i que significa ‘un sistema d’organització del país adequada a la seva realitat, des d’una visió catalana’. Per a Palau, la implantació de les vegueries no suposarà un increment de les despeses en l’administració, ja que les diputacions desapareixeran i els consells comarcals passaran a ser ‘mancomunitats de serveis’, per la qual cosa el tema econòmic no pot justificar ‘aquesta posició, que és una decisió de govern’.


4 Comentaris

m

marc

CALAF

25 de gener 2011.18:17h

Respondre

-altra feina hi ha.!
bé prou costarà arranjar el desgavell...!

baixeu dels núvols d’una vegada!

A

Albert

Igualada

25 de gener 2011.14:39h

Respondre

Aquests del Tripartit més val que callin. Van endeutar el país i ara tots haurem de pagar-ne les conseqüències.

D

David

Vilanova del Camí

25 de gener 2011.10:19h

Respondre

Siguem conseqüents. Ens agradi o no, l’eliminació/canvi de nom de Diputacions i la modificació dels límits provincials no depèn de la Generalitat. Per crear un nou nivell administratiu i... Llegir més deixar-lo a mitges, val més no posar-s’hi. Totalment d’acord en apropar l’administració, pero simplificant-la no ampliant-la. Algú pot explicar què passarà amb tot el personal dels Consells Comarcals i de les Diputacions? Passarà com el del Ministeri de Cultura o d’Eduació, que malgrat estar buidats de competències tenen una plantilla considerable?

R

Ro

25 de gener 2011.08:43h

Respondre

Si, però ho va aprovar un Parlament en ’fallida tècnica’, com tots recordem amb un guirigai que, Déu n’hi do!. Quan siguem independents ja ens dotarem de l’administració que creguem més... Llegir més oportuna. Mentrestant, i mentre hi hagi l’administració que hi ha sense desmuntar (provincies, Diputacions, Gobierno Civil, delegados del Gobierno i què sé jo que més...), ni parlar-ne de posar cap més estament oficial. Encara ens prendrien per bojos, amb els cabals minços de què disposem.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.