TORNAR

Masquefa vol anar a la vegueria de Barcelona

El ple municipal ha aprovat una al·legació al projecte de llei presentada pel govern

politica
Divendres, 12 març 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
En la sessió plenària celebrada dijous a Masquefa, la totalitat de regidors de l’Ajuntament va votar afirmativament una moció contra l’assignació del municipi a la Catalunya Central. El text al·lega la proximitat del municipi amb Martorell i amb Barcelona, motiu pel qual demana que se l’ubiqui a la vegueria barcelonina. Un cop aprovat pel Ple, el document es trametrà al president del Parlament per demanar-li que s’inclogui aquest acord com a al·legació al projecte de Llei de Vegueries, en el sentit que s’inclogui el municipi de Masquefa dins la demarcació veguerial de Barcelona.

Ple a Masquefa

Com a motius d’aquesta petició, l’Ajuntament explica que actualment el municipi depèn de Martorell (Baix Llobregat) per temes de salut, ocupació, justícia i seguretat ciutadana (en aquest cas, la Beguda; la resta depèn d’Igualada). Incloure el municipi dins de la veguerial central, amb capital a Manresa o Vic, suposa augmentar la distància que haurien de recórrer els masquefins per fer qualsevol tràmit relacionat amb aquests àmbits. En canvi, el text afirma que dins de la vegueria barcelonina les distàncies serien les actuals o, en tot cas, poc més llargues.

Finalment, la moció al·lega que segons el projecte de llei ‘les comarques hauran de desaparèixer, per tant, la pertinença a una comarca no ha de determinar l'adscripció a una demarcació veguerial determinada, sinó que hauria de definir-se en funció del territori on s'han de prestar els serveis de la Generalitat’.


4 Comentaris

C

Calafi

12 de març 2010.17:09h

Respondre

A Calaf volem ser capital de l´ Alta Anoia o Alta Segarra com abans.

P

Pau

Igualada

12 de març 2010.11:25h

Respondre

Just la setmana que l’Aymamí ha dit que volien anar amb Vilafranca, no n’encerta cap últimament.

F

Felip Cortiella

Igualada

12 de març 2010.09:48h

Respondre

Si Masquefa vol anar amb Barcelona, està clar que la Vegueria Penedès és una parida com un temple. Jo ho tindria claríssim: tot el que no és Alta Anoia (de Copons en avall), amb Barcelona. I... Llegir més l’Alta Anoia amb Manresa. Què hi diuen els experts ? M’imagino que aquesta notícia no ha fet gaire gràcia al carrer del Retiru...

J

Josep

Sant Sadurní d'Anoia (Abans el Maset de Masquefa)

12 de març 2010.09:28h

Respondre

Això és perquè ha duplicat població... o més. I tots són vinguts de Barcelona. Masquefa hauria de formar part de la Vegueria Penedès!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.