TORNAR

ERC, ICV, CUP i Procés Constituent convoquen concentracions davant dels ajuntaments per demanar la República, avui a les vuit del vespre

Després de l'abdicació del rei Joan Carles

politica
Dilluns, 2 juny 2014. 13:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Després que aquest matí el president del govern espanyol Mariano Rajoy ha anunciat la intenció d'abdicar del rei Joan Carles I, ERC, ICV, CUP i Procés Constituent han fet córrer una convocatòria per les xarxes socials a favor de la República. Els partits conviden els ciutadans a concentrar-se a la porta de tots els ajuntaments del país avui a les vuit del vespre. Igualada és un dels municipis on se seguirà la consigna.

Imatge difosa per les JERC

Cartell elaborat per ICV-EUiA

La convocatòria d'ERC

Segons informa l'Agència Catalana de Notícies, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat aquest dilluns que el rei Joan Carles li ha comunicat la seva intenció d'abdicar i obrir el procés de successió. Rajoy, que ha comparegut de manera urgent a dos quarts d'onze del matí, ha explicat que convocarà pròximament un consell de ministres per a aquest dimarts i ha volgut rendir homenatge al monarca que ha regnat l'Estat durant 39 anys "en pau i llibertat". "Espero que en un termini molt breu les Corts proclamin rei el que avui és príncep d'Astúries", ha afegit Rajoy que també ha afirmat que "el procés de successió es desenvoluparà en un context d'estabilitat institucional".

Davant d'aquest anunci històric, ERC ha fet córrer una convocatòria avui a les vuit del vespre a la porta dels ajuntaments, a favor de la República Catalana. ICV-EUiA també ha donat suport a les mobilitzacions pro-república, i hi suma l'exigència d'un referèndum. Una petició que també recolza Procés Constituent.

Així mateix, la CUP se suma a la convocatòria i demana la República dels Països Catalans. Aquesta formació ha emès un comunicat on apunta que "aquest anunci no és casual, ja que es dóna enmig d'una profunda crisi de legitimitat de la institució monàrquica, del procés independentista català, d'una profunda crisi de l'Estat de les autonomies, de la crisi del bipartidisme espanyol i una profunda crisi social i del sistema". "Davant d'aquest intent de reestructuració per part de l'Estat espanyol, cal empènyer amb més força que mai cap a la ruptura democràtica amb la monarquia i amb l'estat", afegeix el text.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.