TORNAR
PUBLICITAT

ERC Igualada vol oferir ajudes als nous comerços i als que estiguin en perill de tancar

La candidatura assegura que ”durant el govern de Marc Castells han tancat i no han reobert més de 60 comerços”

politica
Dilluns, 22 maig 2023. 10:41. Redacció AnoiaDiari.

 ERC Igualada vol oferir ajudes i subvencions per animar i ajudar als nous comerciants que es vulguin instal·lar al comerç i ajudar a aquells que estiguin en perill de tancar.

Des del partit diuen que "el govern de Marc Castells ha girat l'esquena al comerç local donant pas a la instal·lació de grans superfícies comercials mentre el comerç local està patint i tancant". Segons els republicans Igualada no es pot permetre que tanquin més comerços, ja que "durant el govern de Marc Castells han tancat més de 60 comerços a zones cèntriques i eixos comercials molt importants".

"El que abans eren eixos comercials vius i potents ara són locals buits. Nosaltres engegarem un pla d'activació comercial per posar en ús tots aquests locals buits i que hi torni la vida comercial, de proximitat, de kilòmetre zero, a través d'ajudes als emprenedors, perquè muntar un negoci sigui fàcil a Igualada i no una odissea. Això dona vida a la ciutat i crea activitat comercial, ocupació i productes de més bona qualitat".

Els republicans proposen "rehabilitar pisos abandonats al centre perquè hi torni a viure gent. Si a sobre dels comerços no hi viu gent perquè els pisos estan buits, els comerços ho pateixen". Alhora expliquen que "les polítiques comercials que s'han fet són les mateixes de fa vint anys, però, en canvi, el consum, el model comercial i els hàbits de la gent han canviat totalment" i aposten per "crear eixos comercials, pacificats i humanitzats i abaixar l'IBI als comerços i que la taxa d'escombraries sigui proporcional als residus generats".

Finalment, des d'ERC apunten que "hi ha una gran quantitat de mesures que es poden fer i només cal mirar què fan les ciutats mitjanes del nostre voltant per entendre que aquí, a Igualada, estem a anys llum d'una política pública comercial agosarada, valenta i decidida. Si sempre fem el mateix, amb sort obtindrem els mateixos resultats."

El comerç local "és feina, ocupació, però també és barri, és vida social i comunitària, és seguretat, és proximitat, en definitiva, és ciutat. És molt més que un sector econòmic, és un òrgan vital d'Igualada i la comarca, motius suficients perquè sigui una prioritat d'acció política per la ciutat".

Alba Vergés i Enric Conill van fer públic el seu programa electoral el passat dimecres, que recull un total de 150 propostes i 700 mesures per transformar i modernitzar Igualada. "Es tracta d'un programa amb visió, que presenta un projecte de ciutat a vint anys vista", ha destacat l'alcaldable Alba Vergés. 

Les propostes més destacades fan referència a l'impuls d'un nou POUM, la reindustrialització de la ciutat, la captació d'empreses TIC al barri del Rec, la creació d'un centre a cada barri, la lluita contra la pobresa energètica, la revisió dels nomenclàtors dels carrers amb perspectiva de gènere, la millora de les connexions d'Igualada amb la resta de Catalunya en transport públic, ajudes per facilitar l'emancipació dels joves, un tercer centre Viu Bé, la creació de 150 pisos de lloguer social i la renovació dels equipaments culturals i esportius.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.