TORNAR

ERC presenta al·legacions proposant "no hi hagi cap increment de taxes i impostos per l'any vinent"

politica
Dijous, 16 novembre 2023. 11:16. Redacció AnoiaDiari.

ERC Igualada ha presentat al·legacions a l'ajuntament per tal de "revertir l'increment d'impostos i taxes més alt de la història pactat per Marc Castells i Jordi Cuadras" proposant que "no hi hagi cap increment de taxes i impostos per l'any vinent" i, per tant, revertint la pujada d'un 8,3% de l'IBI, un 27% de taxa d'escombraries i un 8,9% de totes les altres taxes municipals. Malgrat que les ordenances fiscals ja es van votar al ple i van ser acordades per Junts per Igualada de Marc Castells i el PSC de Jordi Cuadras, l'aprovació no és definitiva perquè fins al 19 de desembre qualsevol ciutadà pot presentar al·legacions i aquestes al·legacions comportaran que el ple s'hagi de tornar a celebrar i que s'hagin de votar les al·legacions que es presentin. En aquest sentit, ERC Igualada ha presentat al·legacions perquè "no s'apugi cap impost ni taxa" i que, per tant, que es "reverteixi la pujada d'impostos més alta de la història d'Igualada pactada per Marc Castells i Jordi Cuadras".

En aquest sentit, Enric Conill demana a l'alcalde Marc Castells i al seu soci, Jordi Cuadras, que "recapacitin i que escoltin a la gent, a la ciutadania, que s'ha mostrat massivament contrària a aquesta pujada història dels impostos, ja que ja som la ciutat mitjana amb els impostos més cars de Catalunya i la 10a ciutat amb l'IBI més car de l'estat espanyol", ja que "durant la campanya electoral, tot just fa cinc mesos, no es va explicar que es faria aquest augment injust d'impostos i que, per tant, es va enganyar a la gent amagant una situació financera que el mateix govern municipal reconeix que és de ".

Segons el republicà, "després de dotze anys del mateix govern municipal amb el mateix alcalde, ara s'admet públicament a través d'un regidor del mateix govern que l'ajuntament entraria en " i assegura que "qui porta dotze anys governant i admet que ha portat l'ajuntament a la ruïna, demostra una molt mala gestió dels recursos públics i a sobre ho fa amagant-ho durant la campanya electoral".

Finalment, des d'Esquerra animen a tots els veïns i veïnes d'Igualada que "presentin al·legacions en contra de la pujada d'impostos més alta de la història d'Igualada pactada entre Marc Castells i Jordi Cuadras", ja que "és injusta, arbitrària i carrega als igualadins una pressió fiscal encara més gran per rescatar l'ajuntament de la seva mala gestió". Aquestes al·legacions es poden presentar presencialment a l'Ajuntament d'Igualada o a través de certificat digital per internet fins al 19 de desembre.




3 Comentaris

J

JOSEPM

IGD

22 de novembre 2023.19:26h

Respondre

Bon dia.
Totalment d’acord amb els altres lectors. Caldria saber quina és la proposta del Sr.Conill per valorar-la. No pas per què sigui impossible, que ho és.
Caldria que definís com... Llegir més compensaria la pujada salarial de l’empresa més gran d’Igualada (l’Ajuntament).

I posat a fer, Sr Conill, si us plau publiqui el NOM I COGNOM, COST ANUAL i PARTIT QUE L’HA PROPOSAT, així com DEFINICIÓ DE FUNCIONS I OBJECTIUS que ha d’assolir, de tots els càrrecs de confiança que avui tenim a la Comarca. És una informació que precisa transparència i sembla que tothom ho amaga com qui no vol la cosa. Val a dir que ahir m’explicaven que un diputat del nostre Parlament, ex candidat a l’alcaldia igualadina, va ser càrrec de confiança de la veïna Vilanova del Camí. I si vol que li digui la veritat, no ho entenc.

Gràcies

J

Josep

Igualada

20 de novembre 2023.08:29h

Respondre

I quins són els arguments de les al·legacions que heu presentat?

Suposo que no sou tan passarells d’al·legar que no us agraden els impostos dient que no voleu que els apugin.

A veure si... Llegir més guanyeu per pagar menys, però que sigui amb arguments tècnics, perquè si és per arguments polítics esteu condemnats a fer el ridícol.

A

Antoni

Igualada

17 de novembre 2023.17:23h

Respondre

Dono per sobreentès que el senyor Conill que el 2019 va dir que baixaria els impostos un 20% de forma gradual en 4 anys sense dir com, ara com a mínim i tota vegada que només parlem de les... Llegir més ordenances d’un any, per fi haurà tingut la decència personal i intel.lectual de presentar junt amb les al.legaciins una proposta alternativa de pressupostos. Vull pensar que aquesta segona part no surt a la nota de premsa per oblit del periodista (sempre matem el missatger en aquest país)

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.