TORNAR

Ernest Maragall: ‘És hora de demostrar que som una nació, no només de dir-ho’

El conseller d’Educació afirma a Igualada que ‘l’autogovern i l’Estatut estan en situació de risc’

politica
Divendres, 16 juliol 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest dijous el conseller d’Educació de la Generalitat, Ernest Maragall, va ser a Igualada en el marc d’una nova edició del ‘Debat a taula’ del PSC-Igualada. Maragall va parlar de la situació política actual, i es va mostrar ‘optimista, però només si som capaços d’utilitzar les nostres capacitats, i plantejar les nostres propostes allà on toca, és a dir, a Madrid’.

El conseller Ernest Maragall i l'alcalde d'Igualada, Jordi Aymamí

Segons Maragall, ‘és hora de demostrar que som una nació, no només de dir-ho’, però ‘cal que les picabaralles estèrils i la proximitat de les eleccions no ens facin perdre aquesta batalla’.

El conseller també va parlar de les inversions que ha fet el departament a la nostra comarca, que va quantificar en més de 50 milions d’euros en els darrers quatre anys. Va destacar-ne les obres d’ampliació i adequació a l’institut igualadí Milà i Fontanals, o la remodelació del CEIP Garcia Fossas.

Més mòduls al Bruc

Pel que fa al CEIP del Bruc, amb evidents problemes d’espai a causa de l’augment de la població en aquest municipi, Maragall va assegurar que el curs podrà començar amb normalitat, un cop finalitzada la instal·lació de nous mòduls provisionals per acollir els alumnes. Sobre la construcció d’una nova escola, el conseller va dir que ‘s’està treballant amb l’Ajuntament; el terreny per a ubicar-la ja està definit, estem en la fase de tramitació de la documentació necessària’.


7 Comentaris

P

Pere P

Igualada

18 de juliol 2010.12:13h

Respondre

Davant aquesta postura de total dependència del PSC al PSOE, i del ridicul que estant fent, Com és els seus socis de govern, especialment ERC diuen molt, pero no fan res ?, Per ser honrats haurien... Llegir més de retirar-se del govern. Seria la postura més lògica, però......... la poltrona, es la poltrona, els hi agrada massa. Sort que estem mantenint a cos de rei a un bon vicepresident que està mut i desaparegut........ Quina vergonya !!. El que es fa per no deixar de cobrar i poder sortir a la foto!!
Si ells han defensar el país, que demostrin que tenen ”pebrots” i plantin al Montilla. Si no ho fan és que nomès els importa poder seguir viure amb un bon sou i mantenir la pila ”d’amiguets” que han col·locat a l’administració.

j

japt

igualada

16 de juliol 2010.22:24h

Respondre

...senyors politics..voleu fernos creure que tot aixo del tribunal no sabiu res de res ...no se pas on viviu....qui mes qui menys llegin un poc l’historial dels personatges del tribunal...i per el... Llegir més sol fet de que una llei tingues que passar per ells.....res podiem esperar....els bons politics donen la mida cuant les coses son dificils.....ja que per sustituier IES per Instituts,...CEIP per escola...COLLEGI per escola..tot un grapat de xorrades...no cal se politic...

r

ricard d.

igualada

16 de juliol 2010.17:41h

Respondre

senyor Maragall, potser prou de paraules, són vostés que ha n de demostrar que creuen en el que diuen. van rebutjar una pancarta i són un apéndiz del pose, bé, son psoe no ens engayem. per cert,... Llegir més que hi pinta el sr. iceta en la cimera de la que volia ser la unitat?...
més de un milio de persones pel que es veu no els han dit rés, oi?.per cert, m’¡agradaria saber si els d’entesa d’igualda van anar a la manifestació, crec que no, perque estaven agafats a la cadira, no fos cas.

P

Pau

Igualada

16 de juliol 2010.16:26h

Respondre

”Sé que no estic sol, en aquest anhel: a més de les raons de dignitat política, social i històrica, vull una llengua que no hagi d’estar lluitant amb l’aigua al coll per sobreviure; vull... Llegir més que visqui en pau en igualtat de condicions amb les llengües que tenen un estat propi que les defensa, les protegeix, les alimenta, les enalteix i prestigia. Vull una llengua que no hagi de demanar ni perdó ni permís pel sol fet d’existir; no vull que li discuteixin les poques i tímides lleis que la protegeixen; vull que els seus parlants visquin sense els complexos que els porten a l’autoodi i la renúncia lingüística perquè no es molesti el veí o, encara pitjor, per una pretesa i malentesa bona educació. Vull que la meva llengua sobrevisqui amb salut en aquest món de la globalització uniformadora i no vull haver d¿estar parlant constantment d’aquest tema.”

Jaume Cabré

X

Xavi

Igualada

16 de juliol 2010.13:31h

Respondre

El psc/soe fa la seva feina, intenta liarla..que si la pancarta si, que si no, que si unitat, que si no,etc.Però la disciplina de vot no la perden, no tenim socialistes a Catalunya.El que no entenc... Llegir més son els seus socis de govern, a no ser que els tinguin engantxats per els coll..

A

Albert

Igualada

16 de juliol 2010.12:46h

Respondre

Jo ja fa temps que tinc clar que no cal esperar-ne res del PSOE de Catalunya (ex PSC). En 30 ANYS MAI han votat diferent del PSOE ! Fins i tot van votar a favor de la LOAPA !

T

TONI

IGUALADA

16 de juliol 2010.10:18h

Respondre

S’ha de demostar ??? qui ???

Potser ja és hora, i el poble així ho ha demanat (suposo que és, o ho hauria de ser, el reflex de dissabte) , que els socialistes catalans siguin capaços de... Llegir més deslligar-se totalment del PSOE, sempre que es vulgui fer un front comú, tal i com s’està pregonant arreu. Sempre sino , estarem lligats a Madrid.

El suport rebut a la mani no els hauria de fer por de fer el pas, o potser pesa massa la poltrona ?.

Toni

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.