TORNAR

El Parlament aprova l’àmbit de planificació del Penedès

Catalunya té, a partir d’ara, 8 àrees funcionals

politica
Dijous, 15 juliol 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest dimecres el Ple del Parlament català va aprovar per unanimitat la proposició de llei per fixar l’àmbit de planificació territorial del Penedès. La Plataforma per una Vegueria Pròpia valora de forma molt positiva aquest tràmit, que ‘servirà per endreçar el conjunt de les quatre comarques des del Penedès mateix, i no des de fora, amb el subsegüent augment del pes dels interessos i de la voluntat de penedesencs i penedesenques’.

Representants del territori han celebrat la notícia amb un brindis

Segons la Plataforma, ‘tenint present que el projecte de llei de vegueries sembla tocat de mort per la sentència del Constitucional, els àmbits estan cridats a esdevenir una mena de vegueries de facto per a tot el que fa a l’organització administrativa, territorial i possiblement electoral de Catalunya’.

La iniciativa validada pel Parlament farà que el Penedès sigui la vuitena àrea funcional de planificació de Catalunya, juntament amb l'àrea metropolitana de Barcelona, les comarques gironines, el Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre, Ponent, l'Alt Pirineu i l'Aran i les comarques centrals. Amb la modificació es podran agrupar en aquest nou àmbit les comarques de l'Alt i el Baix Penedès, el Garraf i l'Anoia, tot i que els municipis d'aquesta darrera que optin per seguir adscrits al de les comarques centrals ho podran fer.


2 Comentaris

C

Ca.Al.Ca.Mi

ÒDENA

15 de juliol 2010.16:51h

Respondre

Sr. Òscar. Voldria afegir a la seva reflexió i comentari que, per cert, les Vegueries serviran, entre moltes d’altres coses, per eliminar uns 2.000 càrrecs intermitjos (entre Diputacions i... Llegir més Consells Comarcals).
Penso que ara, potser començarà a creure que les Vegueries són “BONES”, són una distribució territorial millor del nostre Estat, i vull creure, que no només ho farà per aquest motiu d’eliminar càrrecs polítics sinó pels molts altres beneficis que ens aportarà en tots els sentits.

O

Oscar

Igualada

15 de juliol 2010.11:31h

Respondre

A veure, ja sabem que hi ha militàncies diverses en el tema de les vegueries, i que a l’Anoia cada part vol anar a una vegueria diferent, però a algú li sembla prioritari això?

A... Llegir més l’administració de l’estat, el govern de la Generalitat, les diputacions, els consells comarcals i els ajuntaments afegirem encara més estructures? Però de veritat en aquest país ningú ho veu, i més amb la que està caient?

Sincerament, almenys a l’Anoia tenim problemes molt més importants i els esforços que es gasten en aquest debat estèril només serveixen per perdre trens i pes específic al conjunt del país.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.