TORNAR

L'Escola d'Infermeria i el POUM, dues assignatures 'pendents' per Igualada

L'alcalde espera que el nou conseller vegi amb bons ulls el projecte de la ciutat i la UdL

politica
Dijous, 30 desembre 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Jordi Aymamí va fer aquest dimecres balanç del que ha estat el 2010, un any que segons l’alcalde ha estat complicat per la situació econòmica però que també ha portat bones notícies. El líder de l’Entesa va esmentar també projectes en execució —com el de la xarxa de la fibra òptica— i d’altres reptes que queden pendents, com la instal·lació d’una Escola d’Infermeria a la ciutat o un nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal.

L'alcalde igualadí, Jordi Aymamí

L’alcalde va dir que el pressupost del 2011 —en el qual encara s’està treballant— seguirà les dues línies bàsiques del d’aquest any: ‘actuacions en l’àmbit social per pal·liar els efectes de la crisi i esforç per dinamitzar l’activitat econòmica de la ciutat’.

En el seu repàs, Aymamí va destacar que el 2010 s’havien fet realitat —per part de la Generalitat— reivindicacions històriques, com la primera fase de la Ronda Sud o la recuperació de l’espai del riu Anoia. També va valorar positivament l’estudi informatiu per al soterrament de la via de ferrocarril, del qual va dir que ‘caldrà veure quines decisions pren el nou govern en aquest sentit’.

Esperançats per l'Escola d'Infermeria

Jordi Aymamí va mostrar-se satisfet pel finançament obtingut per al projecte de Simulació en l’Àmbit de la Salut, però va lamentar en canvi que no s’hagués tirat endavant la instal·lació d’una Escola d’Infermeria: ‘El projecte, conjunt amb la UdL, va ser aprovat pel Consell Interuniversitari, però la conselleria de Josep Huguet va prendre la decisió contrària’. L’alcalde d’Igualada va dir que estan ‘esperançats’ amb el nou conseller en la matèria, Andreu Mas-Colell, i que tant bon punt prengui possessió del càrrec li aniran a fer extensiva la seva demanda.

Pel que fa a les actuacions en matèria de promoció econòmica, l’alcalde va manifestar que el desplegament de fibra òptica que s’està portant a terme ‘és una inversió de caràcter estratègic, i ajudarà enormement a la competitivitat de les nostres empreses’. Aymamí també va parlar de la taxa d’atur a la ciutat, de prop del 17%, ‘una xifra que no és bona però que té tendència a la baixa en els darrers mesos’, va afirmar.

POUM i zones blaves

Aymamí no va passar per alt dos dels temes ‘estrella’ en la política municipal dels darrers mesos. D’una banda, va lamentar ‘que no s’hagi pogut debatre el POUM, cosa que és un fracàs del govern però també un fracàs col·lectiu’. L’alcalde va afirmar que un nou pla ‘és imprescindible per a la ciutat’ i va dir que el que caldria és discutir i analitzar el POUM que es va retirar, ‘ja que com que no es va arribar a debatre no sabem amb exactitud què se'n pot millorar’.

L’altre gran debat municipal ha estat protagonitzat per les zones blaves. Sobre aquest assumpte Aymamí va dir que ‘són un mal menor, perquè cal regular un espai públic que a Igualada és escàs’. L’alcalde va tornar a defensar la política d’aparcaments de l’Entesa 'amb 1.000 places soterrades i 420 de zones blaves'.


2 Comentaris

j

josep m. torras payerol

Igualada

30 de desembre 2010.22:37h

Respondre

La meva opi sobre el tema:
http://www.igualadi.com/2010/12/opi-sobre-el-discurs-de-naymami-sobre.html

j

japt

igualada

30 de desembre 2010.09:51h

Respondre

...si aquet es el balanç del 2010 de la ciutat d’Igualada...personalment
..dolent.dolent..amb tot un any i els pressupostos que es mouen ... es poden fer mes coses..vec molt fum i poques... Llegir més realitats...i el 17% d’atur es una animalada i personalment crec que el real es de mes de 25%... i amb poques prespectives de reduir aturats....

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.