TORNAR

Esquerra i CiU tanquen un pacte 3+1 a l'alcaldia de Piera

Es reedita l’actual coalició de govern que hi havia a la vila

politica
Dijous, 4 juny 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Jordi Madrid es confirma com a nou alcalde de Piera, amb l'acord a què han arribat els partits que ja formen part del govern que hi ha hagut des de 2011, ERC i CiU. Madrid compartirà l'alcaldia un any amb Josep Llopart, el cap de llista convergent

Ja ha tingut lloc la formalització del pacte de govern entre els grups municipals d'ERC i CiU per al mandat 2015-2019. Aquest pacte estableix les prioritats del nou govern municipal que es centraran "en la reactivació econòmica i la lluita contra l'atur; les polítiques de benestar social i salut; la neteja i la seguretat; l'educació, la cultura i l'esport; i les infraestructures i els equipaments". També afirmen que es "prioritza els barris i pobles, el suport a les entitats i el servei a les persones, amb un denominador comú centrat en la transparència, participació i l'eficiència". La fórmula de govern serà tres anys pel republicà Jordi Madrid i un pel convergent Josep Llopart.

Madrid serà alcalde tres anysEls caps de llista d'ERC i CiU -primera i segona força a Piera- fan referència a la responsabilitat per part dels dos grups municipals en aquest pacte. N'han destacat que el principal objectiu és un bon acord de govern que doni estabilitat al poble de Piera per encarar els que, molt probablement, seran els anys de la recuperació econòmica. Tots dos ressalten "la bona sintonia i entesa de l'últim mandat en què CiU i ERC ja van segellar un pacte de govern que ha permès avançar en molts àmbits". El pacte per aquesta legislatura té la voluntat de sumar les voluntats dels dos partits, a partir de les àmplies coincidències dels respectius programes electorals, per donar un impuls a la vila de Piera i continuar amb una manera de treballar "propera als pierencs i a les seves necessitats". Amb aquest pacte, l'equip de govern manté la majoria de 9 regidors del total dels 17 que formen el consistori. 

Compromís sobiranista

D'altra banda, ambdues formacions ressalten que són les úniques que donen suport, de forma inequivoca, al procés iniciat a Catalunya per a poder decidir amb llibertat el seu futur. En aquestes eleccions ha augmentat el suport rebut a les forces sobiranistes, que van adquirir i signar els cinc compromisos de l'ANC, per promoure un Ajuntament que defensi la necessitat de convertir Catalunya en un nou estat, de forma lliure i democràtica.


1 Comentaris

A

Alfons R.V.

Anoia

4 de juny 2015.14:33h

Respondre

La bombolla inmobiliaria d’ inicis del Segle XXI, va ser el segon gran error de la Vila de Piera.
El potencial de Piera està en la cultura, la natura, el eco-turisme de qualitat, la història,... Llegir més etc.

Peró el totxo, !!!tingueu una visió de la Vila més intel-ligent cara al Segle XXII....i no sigueu tant simples !si us plau!..


Sort Srs. Alcaldes !!!....el futur de la Vila de Piera està a les vostres mans !!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.