TORNAR

Esquerra d'Igualada planteja beques per als estudiants de fins a 916 euros

Volen que els ajuts arribin a un 80% dels estudiants

politica
Dimecres, 23 setembre 2015. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les beques que planteja Esquerra implicarien una partida de 350.000 euros en el pressupost municipal, que podrien arribar a ser de 916 euros per estudiant. Creuen que es pot aconseguir amb estalvis en altres aspectes dels comptes.

El grup municipal d'ERC a l'Ajuntament d'Igualada ha donat a conèixer aquesta setmana una proposta concreta de bases (www.ercigualada2015.cat) per poder aprovar, per aquest mateix curs 2015-2016, les beques per al desplaçament per part dels estudiants universitaris i de graus professionals que cursen els seus estudis en centres situats fora de la comarca de l'Anoia. Segons Josep Maria Palau, portaveu municipal, "aquesta va ser una de les principals propostes del nostre programa electoral. Ara la traslladarem a les altres formacions polítiques i ho debatrem fins a arribar a un acord en el contingut definitiu d'aquest instrument per a la igualtat d'oportunitats".

Telechea, Palau i Conill, a la seu d'ERC a IgualadaEn la mateixa línia, Carolina Telechea, afirma que "volem que sigui un document de consens, sabem que ha de ser revisat i completat pel serveis tècnics i jurídics municipals. La nostra proposta parteix de que els ajuts han d'arribar al 80% dels estudiants i han de ser d'entre 916,50 i 183,30 euros, en funció del nivell de renda de les famílies. També volem que les famílies amb les rendes més baixes puguin sol·licitar el pagament avançat, i que aquests ajuts es destinin a pagar les despeses de desplaçament o d'estada temporal a la ciutat de qualsevol centre educatiu universitari o professional de fora de la comarca de l'Anoia. Tot això, si hi ha voluntat política, és possible".

Enric Conill, per la seva part, recorda que la proposta és impulsada des de fa temps per part de les Joventuts d'Esquerra Republicana a Igualada, i que "per a nosaltres aquesta és una de les mesures importants del gir social que volem que es concreti en les ordenances fiscals i els pressupostos municipals del 2016. Plantegem un sistema de beques per al conjunt de les classes treballadores igualadines, amb vocació universalista, que únicament exclogui aquells nivells de renda més alts. Això implica un important compromís econòmic, que nosaltres situem en uns 350.000 euros, i voldrà dir estalviar en tot un altre conjunt de partides del pressupost municipal".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.