TORNAR

Eusebi Alonso passa el relleu d’ICV a Montbui a Coral Vázquez

'El mapa de partits que es presentaran a les properes eleccions pot ser molt diferent al que hem vist fins ara'

politica
Dilluns, 7 febrer 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Després de dos mandats fent oposició a l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui com a únic regidor d’ICV, Eusebi Alonso deixa el seu relleu com a cap de llistes de les municipals a Coral Vázquez. ‘Ja és hora que les dones assumim responsabilitats’- Afirma la nova aposta d’iniciativa per a Montbui. Les eleccions de 2011 poden presentar un panorama molt canviat pel que fa al nombre de partits respecte altres cites electorals. Vázquez aposta per mantenir l’escó ecosocialista i afirma: ‘El repte seria guanyar-ne un de nou’.

Coral Vázquez i Eusebi Alonso

Trencar l’hegemonia de Teo Romero a Montbui és un repte complicat i enguany el panorama electoral es preveu ple de canvis. A part dels cinc partits tradicionals que cada any s’havien presentat a les eleccions, enguany s’hi podria sumar un grup d’independents, PXC i el moviment per aconseguir una EMD (Entitat Metropolitana Descentralitzada) tot i que encara no han presentat la seva candidatura. Pel que fa als partits que actualment tenen regidors a l’Ajuntament, Teo Romero ja va anunciar el passat mes de gener la voluntat de tornar-se a presentar i Jordi Mercader (ERC) afirma que encara no ho té decidit.

Després de quatre anys a l’oposició del municipi, Alonso passa el relleu a Coral Vázquez que afrontarà el repte de presentar-se com a cap de llista de les municipals en un any complicat electoralment pels membres del tripartit. Això no preocupa a Vázquez que afirma: ‘A Montbui tenim pocs votants, però molt fidels, no crec que siguem castigats’. Segons Alonso la crisi pot ser una oportunitat electoral pels ecosocialistes que presentaran un programa basat en la concentració d’esforços per a la promoció econòmica; una aposta pels serveis socials i fomentar la participació ciutadana.

Regeneració política

Alonso fa un balanç positiu dels seus anys a l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui: ‘Tothom hauria de ser regidor, s’aprèn molt i és una bona experiència per entendre com funcionen les coses’. Però segons el president d’ICV Anoia, en política és important el canvi i la regeneració política i per això deixa lloc a la nova candidata, Coral Vázquez, que ha estat a les llistes d’Iniciativa al Parlament en aquestes darreres eleccions catalanes.

Montbui, un lloc complicat per a la política

Segons l’informe fet públic el passat mes de gener, Santa Margarida de Montbui va ser el vuitè municipi de Catalunya amb menys renda familiar bruta de Catalunya durant el període 2004/2007. Davant d’aquest panorama, la manca d’indústria, la construcció d’un polígon que de moment no té activitat i l’hegemonia del PSC a l’Ajuntament que té 11 dels 13 regidors, Vázquez i Alonso coincideixen a afirmar que la política és complicada a Montbui.


9 Comentaris

V

Vidi Veritas

Montagora

8 de febrer 2011.19:24h

Respondre

Senyors, la política és per servir als ciutadans, no pas per servir-se ! segons el company willy, t’ aseguro que per servir-se dels recursos de l’ ajuntament ja esta el govern actual.

W

Willy

Montbui

8 de febrer 2011.13:47h

Respondre

Molt parlar d’aquests independents, ja seria hora que anessin coneixent qui són no ? Si són els amiguets dels Independents per Vilanova ho tenim clar. I sobre tot, quines idees tenen, perquè jo... Llegir més no penso votar a algú que no em diu què farà. Senyors, la política és per servir als ciutadans, no pas per servir-se !

V

Vidi Veritas

Montagora

8 de febrer 2011.12:14h

Respondre

ICV necessitaba un cambio, ya le hacia falta, espero que tengan suerte en la elecciones, aunque preferiria que saliera la lista de Independientes que comentaba el compañero Ramon,jeje si governara... Llegir més Coral tampoco me importaria porque al igual que ”VV” comprende que a nuestros vecinos les hacen falta respuestas concretas ante gestiones del actual gobierno durante su mandato. A todos nos gustaria comprar un mercedes, pero antes debemos valorar si podemos mantenerlo. Aplicar la metafora a las megainfraestructuras construidas en Montbui, y las que estan por construir.

M

Maribel Nogué i Felip

Igualada

8 de febrer 2011.10:57h

Respondre

Doncs a Montbui, les dones i les esquerres sí que tenim experiència de govern, i no sóns pas tan negatives. Precisament, en la darrera Festa Major d’Hivern es va recordar les persones que varen... Llegir més deixar forta petjada en una etapa molt difícil dels inicis de quan es va forjar el nucli urbà. Una realitat llunyana que potser s’ha volgut deixar en l’oblit i la gent jove no coneix, però la Coral sí. Els seus pares en varen ser protagonistes en primera fila, ella ho va viure també en primer fila des de la seva infantesa, des de la seva joventut i des de la seva creixenxa fins a fer-se avui una dona amb consciència social i compromesa amb la política i també amb la causa feminista. N’estic orgullosa. És un valor que la societat no es pot deixar perdre. En aquests temps de sequera de persones honestes i disposades a lliurar el seu temps a la causa dels desafavorits per les polítiques dels poderosos, cal recolçar amb tot el nostre més calid suport a candidates com la Coral pel seu coratge. Coral, estem amb tu.

R

Raul

Conca d'Òdena

8 de febrer 2011.09:08h

Respondre

ICV és un partit que està mal vist. Només heu de recordar les bestieses fetes per consellers com Saura, Baltasar o Milà amb el tripartit. Quan ha governat i on ha governat ha demostrat la seva... Llegir més incompetència. Les seves idees són bones des de l’oposicio però mai des del poder. Els queda una dura travessa en el desert i lluny de les poltrones. A les municipals seguiran enfontsant-se, perquè la gent votarà partits de dretes, l’opcio mes rapida per sortir de la crisis.

J

Josefa Morón

IGUALADA

7 de febrer 2011.19:24h

Respondre

Crec que la Coral té unes característiques que la fan una candidata ideal i excepcional. Qui tingui ulls i visqui a Montbui no deixarà de votar-la. N’estic segura.
Felicitats! i me n’alegro... Llegir més que l’Eusebi ho hagi deixat al 8 anys. És un bon límit tant per ell com per la ciutadania de Montbui.

R

Ramon F.

Igualada

7 de febrer 2011.15:41h

Respondre

ICV ha tingut una presencia testimonial a Montbui, però és dificil fins i tot que hi puguin mantenir el regidor. No conec personalment a la senyora Vazquez, però em diuen que és filla d’uns... Llegir més històrics comunistes. Com a mínim això està bé. El problema per a Iniciativa a Montbui es que es presentara aquesta vegada una llista independent amb gent molt coneguda al barri San Maure que els hi prendran molts vots. A més, es el moment dels populismes i no de la politica convencional. Gent com l’Anglada trauria molts vots a la Conca perquè la gent està sense feina i emprenyada.

P

Pau

Conca d'Òdena

7 de febrer 2011.14:45h

Respondre

Doncs a mi m’agrada que el candidat de Montbui sigui un bon polític, sigui home o dona. Amb la tonteria de la paritat ... hauríem de voler els bons, siguin del sexe que siguin.

M

Montserrat Mateu

Igualada

7 de febrer 2011.10:19h

Respondre

Tal com vas dir en l’acte de presentació de divendres a la Vinícola, reculls la tradició heretada de la gent que t’ha precedit en la lluita per la igualtat i en la defensa dels més febles i... Llegir més desfavorits. Ho afegeixes a l’experiència, compromís personal i il·lusió pel repte que representa ser cap de llista. Un gran bagatge que generarà confiança a molta més gent de la que penses, M’agrada que la candidata de Montbui sigui dona com jo. En la història n’hi ha hagut tant poques tot i que sóm el 50% de la societat!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.