TORNAR

L'ús final de l'actual caserna de la Guàrdia Civil separa l'Entesa més el PP d'ERC

politica
Dijous, 6 agost 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Tot i que no fa gaires dies el delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, es limitava a afirmar que 'encara s'hi està treballant', el traspàs de l'actual caserna de la Guàrdia Civil ubicada al Set Camins d'Igualada ha motivat aquesta setmana diverses declaracions. Segons un comunicat del PP, la proposició no de llei (PNL) que el grup parlamentari d'ERC-IU va presentar al Congrés demanant la cessió d'aquest espai a l'Ajuntament d'Igualada, el passat mes de febrer, 'no respecta l'esperit de l'acord previ aprovat en ple municipal'. Per Oriol Solà, president dels republicans, una afirmació que, 'davant la negativa del propi grup popular a Madrid de cedir la caserna, obeeix només a la voluntat de buscar excuses'. Xavier Figueres, regidor d'obres i serveis municipals, defuig parlar d'aquesta PNL perquè el debat parlamentari farà el seu camí i, després de l'aprovació del refinançament del deute, 'la ciutat ja ha pres la decisió de construir un nou centre cívic en aquest barri', independentment de quan arribi el traspàs de la caserna.

Futurs terrenys destinats a la Guàrdia Civil i la Policia Nacional

L'actual caserna de la Guàrdia Civil, ubicada al barri del Set Camins

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, va visitar Igualada el passat 25 de juliol, entre d'altres, per veure els terrenys on es construirà la futura caserna de la Guàrdia Civil i la Policia 'Nacional', al costat dels Mossos d'Esquadra (Les Comes). En relació al possible traspàs a l'Ajuntament d'Igualada de l'actual caserna, situada al barri del Set Camins d'Igualada, Rangel es va limitar a apuntar que 'encara s'està treballant en l'afer, si bé s'arribarà a un acord i caldrà mantenir l'operativitat d'aquest cos estatal'.

Prèviament, però, el Ple de l’Ajuntament d’Igualada va aprovar el desembre de 2008 una moció recolzant la signatura d'un conveni entre la ciutat i el govern de Zapatero, mentre que el grup parlamentari d'ERC-IU va presentar una proposició no de llei (PNL) al Congrés, el passat mes de febrer, per poder negociar amb els ministeris corresponents amb més força.

Creuament de declaracions entre el PP i ERC

Tot i que totes les parts reconeixen que la votació d'aquesta PNL no arribarà fins passat l'estiu, dependrà dels equilibris polítics entre partits a Madrid i no serà decisiva, el fet és que Pere Calbó, portaveu del PP d’Igualada, ha adreçat una carta al president local d’ERC, Oriol Solà, on manifesta que “la proposició no de llei no recull l’esperit de l’acord que el Ple de l’Ajuntament va adoptar, perquè s'ha suprimit la part on s’afirmava que calia garantir una adequada reubicació de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional'.

A més, Calbó afegeix que aquesta mateixa PNL presentada 'només contempla signar un conveni pel traspàs per destinar-lo a la construcció d’equipaments i no a usos municipals', fet que descartaria per exemple la construcció d’habitatge de protecció. Per això, els populars demanen a ERC que modifiqui la proposició no de llei.

Segons Oriol Solà, president d'ERC Igualada, 'davant la negativa propi grup popular a Madrid de cedir la caserna, aquesta carta obeeix només a la voluntat de buscar excuses'. Sola destaca l'aposta republicana per 'recuperar un equipament que està infravolarat i ja era propietat de la ciutat', i la contrasta amb 'la política de fer pàrquings i zones blaves, a més de no limitar el deute dels populars i el govern de l'Entesa', fent referència a l'última aprovació del refinançament del deute de l'ajuntament d'Igualada.

El futur centre cívic del barri Set Camins

La modificació de crèdit aprovada al darrer ple de l'ajuntament destina 1.275.000€ a la construcció d'un nou centre cívic al barri Set Camins, prop del col·legi Ramon Castelltort. Xavier Figueres, regidor d'obres i serveis municipals, defuig parlar de la PNL perquè el debat parlamentari farà el seu camí, i destaca que 'la ciutat ja ha pres la decisió de construir un nou centre cívic en aquest barri', independentment de quan arribi el traspàs de la caserna.

'La ciutat ha de recuperar la caserna quan sigui possible i estem convençuts que acabarà tenint un ús plenament social, però més enllà d'un centre cívic, perquè el que hi ha projectat ja és una realitat', afegeix Figueres.

Calbó, esmentant aquest mateix aquest acord contempla una ubicació diferent a l’expressada en la proposició no de llei, torna a demanar a ERC que rectifiqui el seu document presentat al Congrés.

Els republicans, però, segueixen apostant per construir el centre cívic a l'actual caserna de la Guàrdia Civil, i es mostren escèptics amb el finançament i la construcció final de l'equipament projectat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.