TORNAR

Fisura al PSC de Vilanova entre sobiranistes i federalistes

L'agrupació local en contra del vot sobiranista de l'alcalde

politica
Dijous, 21 març 2013. 12:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La fisura existent dins del PSC a nivell català arran de la posada en evidència de dues corrents: la federalista i la de l'obertura cap a sobiranisme, s'ha fet palesa també a Vilanova del Camí. 
Arran de la moció presentada per Esquerra Republicana en el darrer ple sobre el dret a la sobirania, s'ha declarat una crisi interna dins de l'agrupació local del partit.

Carles Majoral, primer secretari PSC Vilanova i l'alcalde, Joan Vich

Com ja va informar aquest diari fa uns dies, la moció a favor del sobiranisme presentada pel grup municipal d'Esquerra Republicana va quedar aprovada pels vots d'ERC, CIU i ICV , la regidora no adscrita Marta Trullols, però també per tres vots del PSC, el de les regidores Vanessa Gonzàlez i Pepita Còdol, i el del mateix alcalde, Joan Vich que va donar llibertat de vot als membres del seu grup. Dels quatre, l'únic membre del PSC que hi va votar en contra va ser el regidor Antonio Sánchez.

Arran d'aquesta situació, el primer secretari del PSC de Vilanova del Camí, Carles Majoral, ha enviat un comunicat a través del qual afirma que 'els tres membres del grup municipal socialista que van votar a favor de la moció sobiranista, no van representar al PSC ja que ells es van donar llibertat de vot i en cap moment van consultar ni amb l’executiva local, ni amb l’assemblea de militants', per tant, continua Majoral 'es devien representar a ells mateixos, cosa molt lloable, però han de ser conscients de qui els va votar per estar on estan, i el perquè els va votar'.

Carles Majoral assegura en el comunicat que si un partit guanya unes eleccions amb un programa determinat, 'els elegits per representar-lo no poden contradir l’esmentat programa, perquè si així ho fan, estan enganyant als seus votants'.

En l'opinió del primer secretari del PSC, que el Ple de l’Ajuntament de Vilanova del Camí hagi aprovat la moció a favor de la sobirania és haver 'apostat per la independència i el PSC no és, ni

ha estat en cap moment de la seva historia un partit independentista. Som un partit federalista que creu en el respecte de la realitat plurinacional, pluricultural i plurilingüistica entre tots els pobles d’Espanya.

Carles Majoral recorda que els ciutadans de Vilanova del Camí 'es van definir clarament en les passades eleccions al Parlament de Catalunya de novembre de 2012, on més d’un 54% dels

votants van optar per opcions no sobiranistes. D’aquests 1.288 (la força més votada) van dipositar la seva confiança en el PSC tot recordant que en el nostre programa i en la declaració de principis, s’aposta clarament per l’opció federalista dintre de l’Estat espanyol'.

La postura dels tres regidors que van votar a favor de la moció sobiranista, segons Carles Majoral 'significa allunyar-se encara més del sentiment dels ciutadans i pot portar-nos a una desafecció del votant envers als polítics que ens representen, ja que s’opina contràriament a les opcions dels seus electors'.

-


13 Comentaris

A

Albert

Vilanova

27 de març 2013.14:24h

Respondre

Majoral!!! que se’t veu el ”plumero” estàs molt cabrejat perque has deixat de ser el número 2 de l’alcalde, alguna cosa hi devies fer perque et deixés d’estimar!!! es nota que és una... Llegir més batalla personal. Coses com aquesta ens fan deixar de creure en la política....

J

Juan

Vialnova del Cami

26 de març 2013.23:05h

Respondre

Como votante del psc a mi no me representaron

E

Expectador del Ple

Vilanova del Camí9

26 de març 2013.19:18h

Respondre

Com a expectador del Ple en qüestió, i sabedor de l’intenció inicial dels 4 regidors del PSC. Els votants haurien de saber: una cosa va quedar clara, el propi Joan Vich va dir que ell no... Llegir més permetria que aquesta moció quedes tombada i per compromis personal i perquè és el que ell vol i defensa, va treure’s del barret la ”libertad de voto” ???? es va veure una anada i tornada de notetes entre els membres del PSC i finalment 3 van votar a favor i 1 en contra, es evident que inclòs entre els regidors actuals alguna cosa s’ha TRENCAT. La pregunta és: per això CiU de Vilanova no ha tirat endavant la moció de censura contra l’actual PSC (AVUI nacionalista amb vots no nacionalistes), és aquest el preu de continuar tenint el mateix alcalde 36 anys?. No hauria estat una bona ocasió que CiU liderès un projecte renovat amb el soport dels grups de l’oposició que ha deixat tirats reiteradament ???. Aquesta moció era la moneda de canvi ??? Podia obtenir i aconseguir més CiU des de el govern ? Jo crec que si. I Vilanova no es mereix més ???

F

Fuentes

25 de març 2013.07:40h

Respondre

jo sóc federalista no independentista per això vaig votar PSC

j

josep maria figueras

24 de març 2013.23:50h

Respondre

Al PSC de Vilanova són pocs i mal avinguts. Darrera d’oficialismes, defenses institucionals i d’altres ”tripijocs” burocratitzants s’hi amaga la lluita per manar al partit i de resultes,... Llegir més quan toqui, al govern de la ciutat. S’amagen personalismes, amb intencions i malestars particulars, però exposats com la digna perseverància per allò que és millor per a tothom. I aquesta bondat és difícil de creure en partits i agrupacions de partit,com és el cas, on hi manca la llibertat als regidors escollits per defensar amb el propi criteri a la resta de vilanovins: potser amb llistes obertes els partits no podrien exercir l’opressió a regidors que volen treballar pel poble més que pel partit. No hi ha bondat però si ingratitut: l’arbitrarietat palesa amb que ”l’aparato” impideix o enradereix l’accés a la militància a socialistes que no són de la seva corda, incita a pensar que només es vol aquells i aquelles que seguiran el dictat dels que ja manen.Quan vaig viure que només donant el nom ja t’enviaven el carnet!, Eren altres temps on s’hi volia gent!. Una observació final.Dol que es menystingui a persones perque la seva expressió ortogràfica no és la que ensenyen els mestres i més si es fa per desqualificar una persona que no comparteix el mateix criteri. Salut i llibertat.

T

ToniMaturana

Vilanova el Cami

23 de març 2013.13:54h

Respondre

No hem d’enganyar a ningú quant a que la intencionalitat de l’escrit del nostre primer secretari que no és el debat de si cal votar blanc o negre és crispar i atacar al grup municipal... Llegir més socialista de Vilanova del Camí sense més.
No recordo qual ha estat l’última vegada que ha mostrat interès públic (no en privat que pot donar per a molt) que mostra interès pel que esdevé en un ple durant l’última legislatura. Intenta sota el meu punt de vista alterar i agitar al grup municipal amb un tema populista “sense pretendre menysprear-ho” per intentar desacreditar-ho i no s’adona que la conseqüència és fer públic unes picabaralles que ell no ha estat capaç com a primer secretari d’arreglar.
A mi m’interessaria que ell com a primer secretari de l’agrupació de Vilanova del Camí m’informin del que passa en el municipi, de les dificultats que té el grup municipal del PSC per governar, de com pensa arreglar el tema de les desavinences amb el grup municipal a part de marginar-ho en públic i privadament.
Dels temes generals ja hi ha mitjans públics que informen de la dificultats para prendre decisions en les quals nosaltres poc podrem incidir, simplement vull recordar (Si no estic confós) que quan PSC Igualada va votar en el seu ple municipal “si” a una moció de declaració d’independència de Catalunya i ningú els va dir que estiguessin representat o no al PSC faltaria més.

j

josep

23 de març 2013.00:11h

Respondre

Jo ho tindria arranjat ben aviat el PSC tindria que abandonar al PSOE i sensa por, a llavors sabriem els vots del soberanistes i els espanyolistes jo no se quina por t´he el PSC de anar sols, els... Llegir més que hi perderien fora el PSOE, per ser alternativa de govern a Espanya i aqui tindriem un PSC autentic Català tal com era amb tems de la republica.

r

raul

vilanova

22 de març 2013.15:28h

Respondre

Pau, tu que ets d´Igualada, ho pots comprovar per tu mateix. Ves al Barri de Fàtima o Barri Montserrat i pregunta-li a la gent que, qui es Pere Navarro i haveure que diüen, i torna a fer la... Llegir més mateixa pregunta de qui es Felipe Gonzalez, Rubalcava, Chacón. Havere a qui copneixen a PSC O PSOE.

C

Carles Majoral

Vilanova del Camí

22 de març 2013.14:27h

Respondre

Benvolgut jose (sin acento verdad), em dic MAJORAL,la falta de respecte envers la meva persona ja et qualifica, però tan em fa,els covards sempre s’amaguen. Respecte a la llista t’informes bé,... Llegir més per que si que hi anava en el lloc que li vaig proposar a l’alcalde, concretament el 20è.

j

jose

vilanova del cami

22 de març 2013.12:41h

Respondre

Mayoral lo que tiene es un ataque de cuernos por que vich n lo puso en la lista

P

Pau

Igualada

22 de març 2013.11:47h

Respondre

D´on treus les dades raul , del teu institut de dades propi , amb enquestes que has fet tu a peu de carrer entrvistes telefoniques??

r

raul

vilanova

22 de març 2013.10:43h

Respondre

Jo diria que el 85 per cent de la gent de vilanova que vota PSC, el que vota realment es PSOE(el psoe de Felipe Gonzalez), que el PSC fagi una reflexiò, i que els seus dirigent no juguin a dues... Llegir més bandes.(vots espanyolistes per fer accions soberanistes)

M

Maria

Igualada

22 de març 2013.09:30h

Respondre

Aquestes dues cares haurien de donar pas a il·lusions noves. No han aprés res els socialistes tant a nivell local com a nivell estatal. Què entenen per socialisme, senyors? Durant tots aquests... Llegir més anys ja ens ho han demostrat.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.