TORNAR

Les formacions d'esquerra parlen de l'inici d'una etapa de "pluralitat" a Igualada

El bloc d’esquerres creix en dos regidors a Igualada, malgrat que Castells manté els suports: 7.500 vots

politica
Dilluns, 27 maig 2019. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Satisfacció de les esquerres a Igualada. Del 2015 al 2019, els edils dels espais de centre-esquerra i esquerra passen de 9 a 11, entre ERC, Som-hi i CUP. 

Eufòria a la seu d'ERC, el diumenge al vespreLa consolidació de Poble Actiu, la reorganització del centre-esquerra a Igualada, amb l'aparició d'Igualada Som-hi, i l'ascens d'Esquerra Republicana de Catalunya amb Enric Conill com a cap de llista han coincidit amb la fi de la majoria absoluta el PDeCAT. Tan Cuadras com Conill celebraven la nova "pluralitat". Jordi Cuadras expressava que "això és un nou inici" que "denota els aires de canvi que la ciutat demana". Conill manifestava que "se'ns ha premiat pel treball constant aquest mandat que ara acaba". Neus Carles, número u de Poble Actiu, celebrava l'augment de vots i de percentatge, però lamenta no haver assolit el tercer regidor que assenyalaven algunes projeccions. Amb tot, aquestes formacions no han parlat encara de cap estratègia. El resultat de diumenge evidencia encara l'hegemonia política del PDeCAT a Igualada, amb 7.500 vots, resultat gairebé idèntic al de fa quatre anys.

L'"ascens nacional", clau per Conill

Conill considera "el moment de fortalesa" del que gaudeix la formació com una clau del creixemet en dos regidors. Els republicans creixen arreu del país i entén que el context nacional ha influït en els resultats de l'àmbit municipal. Per a Cuadras, l'aposta del projecte mira a "cap endavant" i veu un mandat "de canvi en polítiques socials, comercials i pensades pels igualadins i igualadines dels diferents districtes del municipi".

Neus Carles, per la seva banda, admet que "volíem el tercer regidor, però encara que no ha pogut ser, estem contents d'haver crescut en electors i també en percentatge". Són uns 400 vots més respecte els de 2015. Poble Actiu mostra la seva satisfacció també "perquè ja no hi ha una majoria absoluta". Ara, "ens hem de reunir per fer una valoració de la campanya i els resultats i marcar el camí a seguir".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.