TORNAR

La Generalitat aprova el decret llei que hauria de permetre el World Trade Centre

Preservar el comerç urbà de proximitat

politica
Dijous, 24 desembre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Govern ha aprovat aquesta setmana el Decret llei d’ordenació dels equipaments comercials de Catalunya, un decret que tal i com va avançar,a principis de mes, al directora general de Comerç, Gemma Puig, hauria de permetre la redefinició de la trama urbana de la ciutat d’Igualada per poder-hi encabir el World Trade Center.

El govern ha aprovat aquesta setmana el decret llei

L’objectiu del nou text, segons informen des de la Generalitat, és preservar el model de comerç basat en l’equilibri territorial i la cohesió social, i preveu que les implantacions de noves superfícies comercials es localitzin a les trames urbanes consolidades dels pobles i ciutats.

La norma també dóna més capacitat als ajuntaments pel que fa a la implantació d’establiments comercials de fins a 1.300 m2, per les quals caldrà un procediment simplificat de comunicació. De 1.300 a 2.500 m2 serà la Direcció General de Comerç qui controlarà la implantació mitjançant comunicació amb Declaració Responsable. A partir de 2.500 m2, caldrà la llicència comercial de la Generalitat. La nova norma entrarà en vigor en el moment de la seva publicació al DOGC, que es preveu que sigui abans que acabi l’any.

Definició de Trames Urbanes Consolidades (TUC)

El Decret llei preveu que les noves superfícies comercials s’implantin sempre dins les Trames Urbanes Consolidades (TUC) amb l’objectiu de preservar el model de comerç urbà de proximitat, basat en la cohesió social i en les ciutats i espais compactes. És per això que l’Ajuntament d’Igualada espera poder llegir aviat tot el decret una vegada es faci públic, per assegurar-se que, tal i com va dir Gemma Puig, la directora general de Comerç, permetrà la modificació de la trama urbana, a hores d’ara l’únic impediment per què no es pugui tirar endavant el World Trade Center ja que a la planta baixa s’hi vol ubicar activitat comercial.

El regidor igualadí, Antoni Pàmies, no ha volgut fer cap referència al text, que encara no ha pogut veure, recordant que el darrer “compromís” pel WTC, va ser de la directora de Comerç.


1 Comentaris

j

josep

igualada

24 de desembre 2009.13:53h

Respondre

És difícil entendre què és un xunxullo i què no. El que està clar és que cap ajuntament hauria d’estar legitimat per actuar via xunxulleig. En aquest cas la pregunta podria ser: si es... Llegir més tractés d’un particular que vol construir el WTC i que no fos amic de l’ajuntament, la nova llei deixaria una escletxa perquè pogués construir i explotar comercialment?
Un té la impressió que la legalitat puja i baixa a caprici dels que en aquest moment manen. Apuntin aquest raonament en la llista de les causes de desafecció.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.