TORNAR

El govern acusa "de mala fe" a Som-hi per qüestionar la llicència del Quiosc al Parc Central

Puja el to de la picaraballa entre Junts i la formació de Jordi Cuadras

politica
Dijous, 29 abril 2021. 12:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La tercera tinent d'alcalde, Carlota Carner, compareixia aquest migdia davant els mitjans acompanyada de les juristes de l'Ajuntament d'Igualada. La regidora d'Urbanisme ha carregat contra Igualada Som-hi pel comunicat emès dimecres on qüestionava "la tramitació del projecte de quiosc al Parc Central".

Carner, al centre, acompanyada de dues juristes de l'AjuntamentVuit dies després que govern i Igualada Som-hi topessin al voltant del Parc Central, el conflicte ha pujat de to. Marc Castells anunciava la instal·lació d'un quiosc desmuntable de tapes i vins en aquest espai i la formació que lidera Jordi Cuadras posava en qüestió aquest dimecres com s'havia tramitat. La resposta governamental venia hores després. Carlota Carner acusava de "mala fe" i "ignorància" a Som-hi i explicava que el personal de la casa "ha elaborat un informe tècnic on deixa en evidència les falses informacions". La clau de volta, indicava la regidora, és que "es va rebre el projecte d'una iniciativa privada. No entra en l'àmbit jurídic de la contractació administrativa, perquè en tractar-se d'una instal·lació provisional és una llicència d'ús privatiu, no una concessió". 

Carlota Carner afegia que "l'informe dels tècnics garanteix que es va emprar un procediment amb pública concurrència" i que "la conclusió dels tècnics és que tot el procediment seguit i les actuacions dutes a terme, d'acord amb allò exposat es troben plenament ajustades a Dret". La regidora atacava amb duresa "als socialistes" per "la seva obsessió malaltissa, s'aproximen a l'estil de Díaz Ayuso" i "l'extrema dreta" i es preguntava "si també qüestionaran les 30 caixes niu que volem col·locar al Parc Central".

La responsable d'Urbanisme de l'Ajuntament atacava també a la formació de Jordi Cuadras "per posar en dubte la honorabilitat de les juristes" i ho entroncava amb el "trauma polític del World Trade Center (que s'havia d'edificar on ara hi al Parc Central) i que els ciutadans i ciutadanes d'Igualada segueixen pagant, perquè van estirar més el braç que la màniga". El govern exigeix "una rectificació" a Igualada Som-hi i que "retirin el tweet" on qüestionen el procediment.

Un comunicat on es posava en qüestió la llicència

Igualada Som-hi (PSC-Comuns-Igualada Oberta) havia emès hores abans un comunicat on exposaven que "l'Ajuntament ja tenia el projecte fet per part de l'empresa guanyadora abans de convocar el concurs, cosa que ens sembla molt poc ètica". També que "ens sembla molt estrany que els restauradors d'Igualada no coneguessin el concurs" (el govern replicava aquest migdia que "es va emprar un procediment amb pública concurrència, mitjançant edictes en els taulells municipals i reforçat per la publicació en un periòdic local de màxima difusió"). 

I ERC també expressa dubtes

En un nota de premsa aquest migdia de dijous, els republicans han dit la seva i manifestaven que "cal màxima transparència" amb el concurs públic del bar/quiosc que s'instal·larà al parc central d'Igualada. Segons els republicans, és "imprescindible" que el govern municipal sigui "totalment transparent i esclareixi qualsevol ombra de dubte sobre el concurs públic que molts restauradors ens han dit que no coneixien". 


1 Comentaris

M

Maria

Igualada

29 d'abril 2021.20:23h

Respondre

Sra. Carlota Carner: a sobre també caixes niu? Els veïns n’estem tips: coloms enormes que caguen petroli a sobre de les nostres voreres i cotxes, gossos a tot hora on fan les seves necessitats... Llegir més davant dels nostres habitatges, cotxes aparcats a sobre les grandioses voreres provocat pels pares i mares incívics que van a recollir els fills a l’Acadèmia, personal fins a les tantes que molesten al veïnat en l’horari d’estiu i no permet el descans als que hem de treballar, un bar de tapes i vins desmuntable davant de casa nostra. Sincerament Sra. regidora, no sé que hem fet perquè ens vulguin tant mal. Posin solucions si us plau!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.