TORNAR

Poble Actiu demana que la concessió de les beques es faci "en funció de la renda"

La formació creu que no és precís continuar amb les beques excel·lència

politica
Dimarts, 27 abril 2021. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El grup municipal de Poble Actiu considera que "s'estan donant beques a famílies amb rendes altes que no ho necessiten". També demanen, de cara a futures edicions, que es tingui en compte la formació professional.

L'Ajuntament d'Igualada ha publicat les bases específiques reguladores de les subvencions per cursar estudis de grau universitari i post graduació universitària pel present curs. Si bé en el curs anterior, els grups de l'oposició van demanar que "es tingués en compte els criteris de renda per concedir les beques per estudis universitaris" assenyalen que "el govern Castells ha decidit que mantindrà el criteri de repartir ajudes econòmiques a totes persones que ho sol·licitin i augmentarà entre el 15 i 25% les ajudes a les estudiants que tenen majors dificultats econòmiques". Poble Actiu entén que "no n'hi ha prou amb augmentar lleugerament les beques i que caldria prioritzar que les ajudes econòmiques arribin únicament a les famílies amb majors dificultats econòmiques".

La formació municipalista s'oposa a unes beques que són "cafè per tothom" i que impliquen que "famílies amb rendes econòmiques altes estiguin rebent unes ajudes econòmiques que no necessiten". Per això, reclamen que les beques s'atorguin únicament per criteris de renda, amb l'objectiu de facilitar beques per estudis postobligatoris a les famílies amb majors dificultats econòmiques. Per aquest motiu, la formació votarà abstenció en el ple d'aquest dimarts i creuen que "en l'edició posterior de les beques ha de ser inclosa la formació professional en els estudis subvencionables per visibilitzar i promoure uns estudis amb una gran sortida professional".

Sobre les beques excel·lència

Per augmentar el pressupost de les beques universitàries, des de Poble Actiu reclamen "eliminar les beques excel·lència que premien les joves amb majors notes i destinar el pressupost a facilitar l'accés als estudis postobligatoris". Els Premis d'Excel·lència s'adrecen a joves d'Igualada que hagin obtingut les millors qualificacions a la selectivitat, en cicles formatius i graus universitari amb notes destacades, concretament són entregats a una quantitat petita de persones (en l'anterior edició, quaranta premis).

Per la candidatura municipalista, "les beques d'excel·lència representen un model caduc, que premia a les persones amb més capacitats" i reclamen "que es prioritzi l'accés d'una major quantitat de joves als estudis postobligatoris enlloc de premiar a l'estudiant amb notes més altes".


2 Comentaris

J

JOSEPM

IGUALADA

28 d'abril 2021.09:45h

Respondre

Amics de POBLE ACTIU, amb tota la bona intenció premiareu a aquells que tenen més ingressos en negre, molts d’ells autònoms. Suggereixo que a banda de la renda es tingui en compte el PATRIMONI i... Llegir més la TENÈNCIA DE VEHICLES per part del grup familiar. A les hores potser si fareu una correcta discriminació.
Recordeu el nivell de frau a Espanya, paral·lel a Catalunya. Cal combatre aquesta xacra que a tots perjudica.
Aquest error l’administració pública el comet sempre. El barem renda sols és útil en països on la gent és ”legal”, no és el cas. Aquí la ”renda” familiar l’has d’estimar pels vehicles i propietats.
I per cert, repenseu el posicionament respecte a l’impost de Successions i Patrimoni. Molts en demanen l’abolició quan sols grava la banda alta, cert que altres països no l’apliquen, però perquè el frau en aquests països és molt més petit.

M

Maria

Igualada

27 d'abril 2021.17:10h

Respondre

És clar que sí, Poble Actiu! Que ”chupiguais” que sou. Anem premiant el NO esforç i anem posant ”progressa adequadament”, ”assoliments satisfactoris” i altres invents de l’anomenada... Llegir més esquerra de tutti colori. I a l’alumnat que realment s’esforça i ho dona tot no els premiem perquè són uns privilegiats. És dur conviure a les classes moltes vegades amb companys que et tiren la classe enlaire o amb professorat mediocre (per sort no tots).
Trobo bé el recolzament per la part de sota de l’alumnat i per la part de dalt, algú hi pensa? Que són per vosaltres rendes altes? De veritat, amb polítics com vosaltres aquest mon no pot anar bé. I que consti que els altres també tenen moltes pegues.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.