TORNAR

El govern espanyol denuncia l'ajuntament de Leitza per desplegar una gran estelada coincidint amb la visita de tres entitats igualadines

Moixiganguers, Trabucaires i BatinKat van participar a la jornada de la independència, i un grup d'igualadins va penjar la bandera al balcó del consistori

politica
Dijous, 14 agost 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El fet que es desplegués una estelada al balcó de l'Ajuntament de Leitza, coincidint amb la visita dels Moixiganguers, els Trabucaires i el grup BatinKat no va agradar gens al PP de Navarra, que va condemnar l'acció en un comunicat. Ara la delegació del govern espanyol a Navarra ha obert un expedient sobre els fets i l'ha remès a la fiscalia del Tribunal Superior de Justícia navarrès, segons apunta el diari basc Naiz.

Un instant de l'actuació dels Moixiganguers a Leitza, amb l'estelada de fons. Foto: Albert Graells

Tal com informa el diari Naiz, la Delegació del govern espanol afirma que durant la celebració del Dia de la Independència de Leitza "va ser desplegada una gran bandera independentista catalana que tapava la bandera d'Espanya i la resta d'ensenyes constitucionals que s'han d'exhibir als consistoris, segons la llei de símbols", i afegeix que el consistori "també va exhibir la bandera de la Comunitat Autònoma Basca", en referència a la ikurriña.

A la documentació traslladada a la Fiscalia per la delegació també es parla d' "altres esdeveniments similars ocorreguts durant els darrers anys" com ara "la crema de banderes espanyoles que onejaven en cases particulars" o "la sistemàtica retirada o ocultació de la bandera espanyola del balcó de l'Ajuntament durant l'inici de les festes a l'agost de 2012 i 2014".

La denúncia pública en què es basa la Delegació del Govern espanyol va sorgir del PP navarrès aquest mateix diumenge. Cristina Sanz, portaveu del PPN, va afirmar que "és una nova mostra de la manca de respecte que té l'Ajuntament de Leitza cap a les lleis democràtiques, i cap als símbols institucionals, ja que si més no ha permès que es col·loqués aquesta bandera, tapant a més la bandera d'Espanya" i va mostrar "disgust, denúncia i condemna".

Els igualadins que van penjar l'estelada al balcó destaquen que comptaven amb el vist-i-plau del govern local i que no actuaven en nom de cap de les tres entitats (Moixiganguers, Trabucaires i BatinKat) sinó que va ser una iniciativa personal. "S'ha tergiversat la qüestió com si fos una iniciativa de l'Ajuntament, quan realment ells hi van donar el vist-i-plau però no en van ser els promotors", apunten els responsables.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.