TORNAR

El govern masquefí i el PSC s'enfronten per la Plaça de l'Estació

El PSC amenaça amb denunciar ”pràctiques irregulars”

politica
Dimarts, 24 febrer 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Plaça de l'Estació de Masquefa és l'objecte d'una nova pugna entre el govern de CiU i el PSC, a l'oposició. Els socialistes parlen de "greus irregularitats" perquè l'Ajuntament hauria començat les obres abans del període d'al·legacions, però el govern replica que es tracta d'una actuació per arranjar un col·lector, que no forma part del projecte

Nova polèmica entre el govern de Xavier Boquete (CiU) i els socialistes. El PSC parla de "pràctiques irregulars" del govern de Masquefa a la Plaça de l'Estació de Masquefa. En un comunicat exposen que el dia 5 de febrer es va anunciar al Butlletí Oficial de la Diputació de Barcelona (BOPB) l'aprovació inicial del projecte, que ara està en fase d'al·legacions, però acusen al govern que "l'execució del projecte no aprovat definitivament es va iniciar a l'entorn del 20 de gener". L'alcalde Xavier Boquete ha replicat que es tracta d'una altra obra: "l'empresa concessionària del servei i manteniment de la xarxa de  clavegueram, Anaigua, va instar l'Ajuntament a executar, amb caràcter prioritari, la substitució d'un col·lector d'aigües residuals que travessava la Plaça Josep Maria Vila", coneguda com a Plaça de l'Estació. Una obra preliminar que no s'inclouria dins el projecte i que n'està desvinculat.

El gener es van fer ja els primers movimentsL'alcalde afegeix que "la Junta de Govern Local va autoritzar Anaigua el dia 12 de gener a executar l'obra. Aquesta actuació no comporta cap despesa contra el pressupost municipal, sinó que va a càrrec de la pròpia empresa amb un fons de reposició anual" i que "aquesta obra de substitució del col·lector no forma part del projecte de remodelació de la plaça". El comunicat del govern afirma que s'està seguint tots els passos legals per continuar amb l'obra i "fer vinculant la proposta guanyadora de la votació popular, redactant el projecte, el qual segueix, en tots els seus paràmetres, la proposta guanyadora per votació popular".

L'Ajuntament assenyala que "el dia 15 de gener es va organitzar una reunió per tancar el procés de participació i presentar el projecte a tots els regidors de la Corporació". En aquest sentit, el govern afirma que "un cop acabada la substitució del clavegueram que va obligar a aixecar el paviment de la plaça i del Passatge dels Bastoners –actuació que no forma part del projecte de remodelació de la plaça, sinó que és un pas previ i necessari-, l'Ajuntament inicia el procés d'execució dels treballs per pròpia administració, tal i com preveu la legislació vigent, en tenir ja contractades les persones en atur del pla d'ocupació" que finança la Diputació. Boquete defensa que hi ha un estalvi en mà d'obra gràcies als fons de l'ens provincial. El consistori apunta que "ha assumit l'execució de l'obra" per reduir les despeses que implicaria adjudicar-ho a una empresa privada.

El PSC denuncia que "no s'han pogut presentar al·legacions"

Per boca del seu candidat, Daniel Gutiérrez, els socialistes han afirmat que hi ha "una indefensió dels veïns i propietaris adjacents a l'obra i que resten afectats per la mateixa. Desconeixen el projecte i no han pogut presentar al·legacions tal i com estableix la llei urbanística". En resposta a això, l'Ajuntament indica que "estem agilitant els treballs per minimitzar les molèsties als veïns, en tractar-se d'una plaça molt concorreguda per ser l'accés a l'estació dels Ferrocarrils".


 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.