TORNAR

El govern de La Torre i ERC entren en polèmica per una recollida d'aliments

politica
Diumenge, 7 juny 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Setmana de retrets entre el govern de Junts per la Torre i els republicans. La polèmica s'ha encetat a partir d'una campanya de captació d'aliments, que ERC considera que el govern de Junts "vol apropiar-se" mentre que des de l'Ajuntament s'ataca a ERC per sumar-se "a una iniciativa que ja s'havia activat."

Un recapte impulsat les darreres setmanes a La Torre de Claramunt va aconseguir un quart de miler de quilograms d'aliments i productes d'higiene. L'Ajuntament del municipi, governat per Jaume Riba (Junts) va emetre un comunicat on es congratulava d'aquesta iniciativa solidària, en la que hi van prendre part comerços locals com Ca La Pilar, el Supermercat Ana, la farmàcia, Maxi DIA i Cal Vilaseca. El comunicat va ser respost per la secció local d'ERC, que va retreure que "la campanya de recollida d'aliments i productes d'higiene neix d’un grup de voluntaris i voluntàries a la Torre de Claramunt en col·laboració amb la resta de municipis de la comarca. La comunicació d’aquesta iniciativa es va estendre per tot el territori comarcal i concretament a la Torre de Claramunt va ser coordinada pels regidors i regidores del grup municipal d'Esquerra."

A la vegada, aquesta rèplica dels republicans ha trobat una nova resposta del govern de Junts. L'equip que lidera Jaume Riba indica que "la campanya de recollida d'aliments que es va desenvolupar amb motiu del coronavirus es va liderar des del Banc d'Aliments que es gestiona des de Serveis Socials de l’Ajuntament i amb coordinació amb el Consell Comarcal. La iniciativa va sorgir arran d'una proposta d'un grup de veïns i veïnes preocupats per la situació de precarietat econòmica d'algunes famílies del poble."

Afegeixen que va ser "uns dies després que ERC va fer arribar a l'Ajuntament la seva petició de la seva campanya de recollida d'aliments 'Corona recapte'. Des de l'Ajuntament es va informar que ja estava en marxa una mateixa iniciativa a través del Banc d'Aliments, Consell Comarcal i amb la col·laboració dels comerços del municipi."

Balanç del primer any, per part dels republicans

La formació republicana considera que "aquest any hem impulsat iniciatives i hem proposat tot allò que consideràvem que podia beneficiar al poble i als veïns i veïnes, que és el que ens toca fer com a grup polític" i recriminen al govern de Riba que "faci ”més treball conjunt i més diàleg. Hem de ser capaços d'arribar a acords i sobretot d'escoltar-nos els uns als altres. Si no ho fem, qui hi perdrà serà el poble."

Indiquen que "hem treballat per incrementar la qualitat democràtica, l'atenció als col·lectius més vulnerables i la protecció mediambiental del municipi." Remarquen la seva participació en el 'Corona Recapte' per recollir aliments pel banc de queviures. També s'han presentat diverses mocions com per exemple per declarar la Torre de Claramunt municipi antifeixista i municipi feminista. Des d'ERC també destaquen "la nostra participació en la sol·licitud de recursos de la Diputació en àmbits mediambientals, de preservació del patrimoni , jovent i col·lectius LGTBI."

Lamenten que  "no hem pogut tirar endavant la moció per denominar plaça 1 d'octubre a la plaça que dona entrada al local social on es va realitzar la votació, pels vots contraris o l'abstenció del PSC i de Junts, però que hi continuarem treballant per dignificar aquest espai ja conegut popularment amb aquest nom."

Més informació sobre el COVID19


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.