TORNAR

Poble Actiu vol ampliar les escoles bressol públiques amb un nou centre a llevant

Insten al govern de la ciutat ”a fer més inversions en els centres públics”

politica
Dimarts, 2 juny 2020. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La formació municipalista es mostra satisfeta per l'ampliació de l'oferta amb l'escola bressol de l'Ateneu, però espera un pas més. Vol recuperar una escola bressol a la meitat est d'Igualada, vinculada al Gabriel Castellà.

La Ginesta, l'anterior escola bressol a la zona de llevantPoble Actiu ha emès un comunicat on celebra "que el centre de la ciutat compti amb una escola i llar d'infants pública, un avenç molt positiu i necessari per assegurar que almenys l'oferta educativa pública cobreixi l'alta demanda mostrada en les preinscripcions del darrer curs." La proposta que el setembre del 2018 va proposar la CUP Igualada i que Poble Actiu va recollir "en el seu programa electoral sobre educació de les passades eleccions és ja una realitat." Així mateix, consideren que "el pas de la llar d'infants ha estat possible per la bona voluntat de la junta i les sòcies de l'Ateneu Igualadí, les mestres de l'escola i de la llar i dels pares i mares dels infants." Amb tot, la formació remarca que "el proper repte és, seguint el programa electoral en educació, aconseguir una nova llars d'infants al districte de llevant. El 2012, la llar d'infants situada al barri de Montserrat va ser convertida en un centre de dia, un equipament molt necessari pel barri, però que va deixar sense llar d'infants a totes les famílies del districte Llevant: el barri de Montserrat, el barri de les Flors i el barri del Sant Crist."

El grup de l'esquerra municipalista assenyala que "la recuperació de la llar d'infants al districte Llevant serviria per completar l'oferta educativa pública que representen l'escola Gabriel Castellà i l'institut Badia i Margarit, fet que garantiria l'escolarització pública dels 0 als 18 anys per tots els infants del districte." Així mateix, consideren que "seria un incentiu perquè famílies joves poguessin instal·lar-se al barri i reduir el progressiu envelliment de la població que tan denuncien les associacions veïnals del districte."

També segueixen reclamant que "l'Ajuntament d'Igualada escolti les demandes de l'associació d'Escoles Públiques d'Igualada on participen les associacions de famílies de les llars, escoles i instituts públics d'Igualada." Reclamen que "el govern Castells realitzi inversions en les instal·lacions dels centres públics més enllà de les pròpies de manteniment i que recuperi els treballs de la comissió pel pacte contra la segregació escolar. Així mateix, reclamen al Departament d'Ensenyament mantenir oberta la possibilitat que altres centres concertats puguin accedir a la xarxa de centres públics, si ho demanen, ja que la ciutat continua tenint un percentatge de places d'escola pública inferior a la mitjana catalana."


3 Comentaris

mestraacp

Anna Castro

Igualada

3 de juny 2020.16:16h

Respondre

Total perque la facin de gestió externa com la resta de llars d infants municipals d’Igualada..

M

Montse

Odena

7 de juny 2020.17:15h

Si, claro.
Mejor la gestión interna o del Ayuntamiento y asi podria volver la tirania que tanto hechas en falta. Te lo pasaste bien eh?

P

Paco

Igualada

2 de juny 2020.11:24h

Respondre

Demanen demanen demanen però la Ple hi voten en contra! ajajjaja,,.. aquesta esquerra transformadora que fa politica amb comunicats de premsa

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.