TORNAR
PUBLICITAT

Montbui executa una modificació de crèdit per destinar 600.000 euros a ajudes socials per la COVID19

Es dotarà amb 300.000 euros diversos plans d’ocupació locals

politica
Diumenge, 31 maig 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Montbui refarà i ajustarà el seu pressupost d'enguany per fer front a les contingències socials i econòmiques provocades pel coronavirus. En el ple de la setmana passada, el govern va tirar endavant la modificació de crèdit.

L'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui aprovava en el ple ordinari de maig una modificació de crèdit de gairebé 2'5 milions d'euros procedents del romanent, per tal de destinar-ne una part bàsica -600.000 euros- a pal·liar els efectes de la pandèmia de COVID19. La modificació es va aprovar amb el vot favorable dels set regidors de l'equip de govern (format pels 6 regidors d'Ara Montbui i la regidora de Som Montbui-ERC) i amb l'abstenció dels sis regidors del grup socialista.

És la modificació de crèdit més important de la història de l'Ajuntament montbuienc: afecta a 33 partides del pressupost municipal i té com a objectiu "blindar" una part molt important del romanent que té l'Ajuntament per dedicar-lo a actuacions de màxima necessitat social o a projectes que poden dinamitzar econòmicament el municipi. Cal destacar que la modificació contempla 600.000 euros, amb diferents partides de contingència i ajudes per pal·liar els efectes de la crisi sanitària.

Destaca una partida de vora 300.000 euros per dotar econòmicament diferents plans d'ocupació locals, vinculats als àmbits del manteniment i dels serveis socials. També en l'àmbit d'assistència social, s'han destinat 40.000 euros més a garantir i ampliar el subministrament del Banc dels Aliments i també per a ajuts a les famílies més necessitades. Pel que fa a l'àmbit de dinamització comercial, l'Ajuntament montbuienc destina 100.000 euros a finançar una línia de microcrèdits per a empreses i comerç local que s'hagin vist afectats per la pandèmia. També es una partida a la compra de material sanitari i de protecció, per tal de garantir la seguretat dels espais i serveis municipals en aquest procés de desescalada i de pas a la "nova normalitat".

Segons la regidora d'Hisenda Jésica Arroyo, "actuem de forma responsable, ens dotem d'aquestes partides per poder dur a terme aquest pla de xoc, per ajudar al màxim de col·lectius i persones possibles del nostre municipi, i, a la vegada, continuarem disposant d' 1'1 milions de romanent lliure." Durant l'aprovació del punt, des de de l'equip de govern municipal es va insistir novament en la importància i necessitat d'aprofitar la bona situació econòmica de la institució municipal per tal de realitzar d'un pla de xoc amb importants mesures de caire social i econòmic.

Més informació sobre el COVID19


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.