TORNAR

Miquel Buch participa en el primer Consell d'Alcaldes després del brot de coronavirus

politica
Dijous, 28 maig 2020. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'activitat política recupera el pols al Consell Comarcal de l'Anoia. Aquest dimarts i dimecres van tenir lloc un Consell d'Alcaldes i una sessió semipresencial de ple comarcal. El ple El ple va començar amb un minut de silenci en record de les víctimes de la COVID19.

El ple comarcal va tenir lloc al Campus MotorEl president del Consell Comarcal, Xavier Boquete, i el conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, van presidir el primer Consell d'Alcaldes de l'Anoia després de l'esclat de la pandèmia. També hi era el delegat del Govern a la vegueria del Penedès, Pere Regull. Boquete agraïa "l'actitud responsable de la població en els darrers dos mesos i l'actuació exemplar dels ajuntaments anoiencs en un episodi sense precedents que requeria unitat, solidaritat i compromís per part de tothom."

En aquesta trobada, portaveus de Protecció Civil van tractar els diferents plans de desconfinament en àmbits com ara salut, seguretat, serveis socials, ensenyament o lleure. Els comandaments territorials de Bombers de la Generalitat van avançar les seves previsions pel que fa a la campanya d'incendis forestals d'aquest estiu i, des del Cos de Mossos d'Esquadra, es va fer balanç del confinament perimetral de la Conca d'Òdena i de l'evolució de la situació en els darrers mesos al conjunt de la comarca.

A la trobada hi van prendre par una trentena d'alcaldes i regidors de municipis de la comarca, que van traslladar diferents qüestions als representants de la Generalitat, com ara els dubtes relatius a  la propera revetlla de Sant Joan o la petició de reforçar els efectius policials a la comarca. Els batlles també van debatre altres temes com ara possibles alternatives per acompanyar, des de l'Administració, la reactivació econòmica i social del territori a partir de la COVID19.

Dimecres, el Campus acollia el primer ple del Consell semipresencial, des de la darrera sessió que es va celebrar amb normalitat, la del mes de febrer. Hi eren el president i els viceopresidents de l'ens i els portaveus de cada formació, mantenint en tot moment les mesures de seguretat i prevenció. La resta de consellers i conselleres hi van participar per via telemàtica.

Més informació sobre la COVID19


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.