TORNAR

Som-hi demana que "la reconstrucció" es faci amb criteris d'economia verda

La formació designa a Quim Roca i Irene Gil com a representants a la Taula de Reconstrucció

politica
Dijous, 21 maig 2020. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La formació que composen PSC, Comuns i Igualada Oberta va presentar al darrer ple les seves 35 propostes per a la reconstrucció. Ara, ha donat a conèixer els dos edils que representaran el grup municipal en aquests òrgans.

Quim Roca i Irene Gil seran els regidors que representaran Igualada Som-hi a les taules de reconstrucció. L'Ajuntament convocarà aquest òrgan per impulsar la resposta de la ciutat a la crisi derivada de la COVID19. Quim Roca estarà a la Taula Econòmica i Irene Gil a la Taula Social. Igualada Som-hi assistirà a aquestes taules amb el Pla de 35 mesures socials i econòmiques que concep com un punt de partida per fer front a la crisi. Aquest pla es va presentar fa tres setmanes i ja s'ha fet arribar al govern. Veuen com una oportunitat aquesta reconstrucció "perquè es faci en clau d'economia verda".

El regidor Roca és economista diplomat en Ciències Empresarials i llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses (ADE), Màster en Gestió Tributària, Màster de Direcció Financera i és controller financer en un grup de 10 empreses; Gil és diplomada en Treball Social i en Polítiques de Gènere i Igualtat, és treballadora social al Consell Comarcal de l'Anoia i ha estat coordinadora del servei de teleassistència i monitora dels habitatges tutelats de la Fundació Àuria.

El portaveu Jordi Cuadras, en el darrer pleSegons el portaveu Jordi Cuadras "Quim i Irene són els qui tenen els perfils idonis per ser la nostra veu a la taula social i econòmica de la reconstrucció: un economista i una treballadora social. Juntament amb la resta de grup municipal centrarem tots els nostres esforços a apretar el govern perquè la resposta de l'Ajuntament a la crisi social i econòmica sigui de màxims i que l'administració sigui el coixí perquè ningú quedi enrere. Cal que aquesta sigui la prioritat de l'Ajuntament".

Economia verda

Som-hi espera que la planificació d'aquesta reconstrucció es faci en clau d'economia verda. La formació assegura que és el moment de "posar en marxa molts dels reptes que estaven sorgint arran de l'emergència climàtica com la pacificació de carrers de la ciutat per donar prioritat als vianants i a les bicicletes, l'aposta per una economia sostenible que faci front a la desigualtat i la incorporació de la tecnologia en diversos àmbits per evitar la bretxa digital." 

Cuadras demana també "un acord de ciutat. En aquestes taules no hem de competir, sinó que hem de compartir i oferir una resposta a la ciutadania perquè ningú quedi enrere" i al mateix temps "que tingui una coordinació amb el que es faci a la Conca d'Òdena. Aquestes setmanes de gestió de la pandèmia ha sigut el treball de consens de la Conca d'Òdena, no només dels seus alcaldes sinó que també dels regidors de les diferents àrees. S'ha fet més Conca que mai i volem que això encara vagi a més. Volem que la Conca sigui un gran espai de treball conjunt que superi els diferents termes municipals."

Més informació sobre la COVID19


1 Comentaris

J

Jaume

Igualada

21 de maig 2020.16:44h

Respondre

Estem en una crisis de cavall i al senyor Cuadras només se li ocurreix que els diners de la reconstrucció es gastin en “pacificar els carrers i fer los peatonals”.
Senyor Cuadras! Que hi ha... Llegir més centenars d Anoiencs a l atur!! Necessiten feina per poder tenir ingressos...no poder passejar millor.
Entre l alcalde que ha passat de fer ho bé a incentivar les aglomeracions i mirar a un altre costat amb la gent que no fot cas. A Castells el perd l ambició, li han dit que ho fa bé i veu l oportunitat per saltar a la Gene per substitur Torra com a candidat de Juntsxcat. Tot el dia xupant camara.
Dels primers morts de la Conca ell no es responsable de res. Del rebrot que vindrà responsable total: ell ha posat les facilitats per les terrasses i les aglomeracions evidents dels darrers dies. En parlarem d aquí a 20 dies.
Menys platets a l Instagram, menys xupar camara i posi ordre. Perquè això es descontrola i ho ha incentivitat vostè.
Ho dic, perquè mentrestant, la oposició esta tant llum de la realitat que la seva preocupació es diu gastar els diners en “pacificar carrers”.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.