TORNAR
PUBLICITAT

L'acord PSOE-ERC resoldrà la situació dels treballadors que no van poder accedir a la Conca, segons Aragonès

politica
Dilluns, 1 juny 2020. 09:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El grup d'ERC al Congrés espanyol s'abstindrà perquè s'aprovi una extensió de 15 dies més de l'Estat d'Alarma. Serà la darrera prórroga de l'Estat d'Alarma que es va imposar al març i, segons el vicepresident català Pere Aragonès, inclou resoldre la situació dels treballadors de fora de la Conca d'Òdena que no hi van poder accedir durant el confinament perimetral.

PUBLICITAT

ERC i PSOE arribaven aquest cap de setmana a un acord perquè els republicans facilitin l'aprovació d'una prórroga de l'Estat d'Alarma. Al text de l'acord, segons l'ACN, el govern espanyol es compromet "sempre que sigui possible" a prioritzar mesures normatives i legals de caràcter menys excepcional que l'estat d'alarma en un futur, així com a "desvincular" de la mesura les propostes econòmiques i socials per superar la crisi. 

S'apunta que "S'analitzaran les reformes legals necessàries per enfortir la resposta a la pandèmia, i s'analitzarà la Llei orgànica 4/1981 d'estats d'alarma, excepció i setge i totes les lleis sanitàries per millorar i, en el seu cas, articular un mecanisme alternatiu a l'estat d'alarma, que pugui garantir la cogovernança amb les comunitats i incrementar la protecció dels drets fonamentals i llibertats ciutadanes davant una situació anàloga a la patida". L'acord inclou "els canvis normatius necessaris" perquè en la disposició addicional 21a del decret 11/2020 de 31 de març s'estengui, en termes similars, als treballadors per compte aliè residents fora del territori confinat però que treballen dins d'aquest territori. Aquest seria el cas dels treballadors de la Conca d'Òdena, que ERC explica que tindran una prestació equivalent als que viuen a la zona, que ja va ser reconeguda com a baixa laboral.

Més informació sobre la COVID19

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.