//Plugins sense CDN ?>
L'alcaldessa Noemí Trucharte assegura que "necessitem una reindustrialització urgent perquè ara els nostres joves han de marxar de la Conca per cercar una oportunitat laboral." Ofereix tota la col·laboració, però el govern no farà costat que el creixement industrial sigui a Can Titó.
Gir inesperat en el serial del Pla Director Urbanístic de la Conca d'Òdena. L'equip de govern vilanoví marcava aquesta tarda un punt d'inflexió en la llarga polèmica del PDUAECO. La seva posició no s'havia fet explícita fins ara, tot i que la batllessa Noemí Trucharte sempre s'havia mostrat favorable a ampliar les hectàrees industrials en l'àmbit de la Conca d'Òdena. Però sobre Can Titó la líder del govern de PSC i Junts és clara: "no serà industrial" tot i que això "no vol dir que no cercarem consensos per generar activitat econòmica al nostre municipi."
"Estem a favor de potenciar l'activitat industrial de la Conca d'Òdena i fem costat als altres ajuntaments del territori. Les successives crisis que ens han afectat, com el tèxtil o la construcció, fa que presentem uns indicadors socioeconòmics negatius" afirma Trucharte. El tinent d'alcalde Jordi Barón, de Junts, retreu a l'oposició que hagin insinuat que el govern local volia un creixement industrial a Can Titó. Ttant Trucharte com Barón apunten "no posarem en risc Can Titó" i que aquesta zona "ha de tenir un desenvolupament econòmic basat en usos d'oci i lleure."
L’equip de govern de Vilanova del Camí diu que no faran un polígon industrial però ha parlat d’un canvi d’ ús del sol , això és la porta a l’ urbanització de territori camuflada, si... Llegir més volem defensar el territori no caiguem en la trampa!
Em sembla misterios aixó de dir que hi farán ”desenvolupament econòmic basat en usos d’oci i lleure” en sona a voler exporpiar a tots els propietaris que els han plantat cara.
No crec que... Llegir més sigui necessari que l’Ajuntament vuylgui ”arreglar”· un espai que no està espatllat.
Antoni
Igualada
17 de setembre 2020.10:11h
Si històricament haguéssim funcionat com ara, cada dos per tres tindríem problemes de sequera i abastiment d’aigua entre altres, doncs no hi haurien ni pantans, depuradores, ....
Lluís
Vilanova del Camí
17 de setembre 2020.22:20h
Pel meu gust, primera opinió sensata que llegeixo.
Joan B
Igualada
20 de setembre 2020.10:38h
Tampoc hi hauría rius perque els hauriem assecat per a activitat economica. Ni camps de conreu, ni espai on contruir res de nou. A canvi tindriem molts polgions buits com el de Montbui o el de... Llegir més Castellolí. Tant plesn com l’aeroport de Castelló
Ningú està en cotnra del creixement economic, sinó de fer-ho sense cap i de construir per copnstruir.
Antoni
Igualada
22 de setembre 2020.19:26h
Sr Joan B, els pantans entre altres coses, serveixen per regular el cabal dels rius, i que l’aglomeració de població, no provoqui episodis de sequera. Jo no menystinc els arguments ecològics.... Llegir més Són importants. I s’han de tenir en compte. I per tant, sempre s’ha de buscar un equilibri.
Ara bé, l’ecologisme és un concepte molt ampli, i potser serien també qüestionables certs argumentaris ecologistes per part dels veïns de can Titó per aquest polígon, o els de l’Espelt pel de can Morera. O és que potser va ser molt ecològic que es fessin una casa en aquella zona, quan sabien que degut a la distància a escoles, botigues, etc, tot el dia haurien d’anar amb el cotxe al cul....?