TORNAR

Gran presència anoienca a la manifestació de la Diada

Més d'un milió i mig de catalans surten al carrer per reclamar la independència

politica
Dimecres, 12 setembre 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Més d'un milió i mig de catalans van sortir aquesta Diada pels carrers de Barcelona en la manifestació convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) en favor de la independència de Catalunya i el reconeixement d'aquesta com a nou estat d'Europa. La presència anoienca a la manifestació va arribar a més d'un miler de persones, amb una vintena d'autocars que es desplaçaren fins a la ciutat comtal.

Total presència d'estelades i símbols independentistes

Joves odenenques en la manifestació de la Diada

Passeig de Gràcia, col·lapsat des d'una hora abans

Des de primera hora del matí i fins ben entrat el migdia el flux d'autocars que van sortir dels diferents pobles de la comarca va ser constant. Fins a una vintena d'autobusos i més d'un miler d'anoiencs es varen desplaçar a Barcelona per a la què va ser una Diada històrica del poble català, amb un milió i mig de catalans reclamant la independència.

Barcelona, col·lapsada

L'inici de la manifestació estava previst per a les sis de la tarda, amb la capçalera situada a Passeig de Gràcia amb Gran Via. Però des de gairebé una hora i mitja abans de la prevista, els carrers de Barcelona per on havia de passar la marxa estaven plens de gom a gom de gent arribada d'arreu. Amb estelades, senyeres i tota mena de símbols, pancartes i càntics independentistes, els assistents començaven el què havia de ser una gran Diada reivindicativa.

Veient el col·lapse creat en tot el Passeig de Gràcia, Urquinaona i Via Laietana, la capçalera de l'organització va avançar el seu punt de sortida fins a Pau Claris amb Casp, tot i així, el ritme era lent i en la primera mitja hora tan sols havien pogut arribar a Urquinaona. Per aquest motiu, una part dels organitzadors, juntament amb membres de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), es van desplaçar fins al Parlament per a la rebuda de la presidenta de la cambra, Núria de Gispert.

Gran èxit segons els organitzadors

Segons declaracions de la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, a varis mitjans nacionals, 'és la manifestació més gran de la nostra història'. Forcadell va assegurar que el govern català hauria de començar a treballar per la independència a partir de demà. 'Per nosaltres no caldria que el president Mas anés a Madrid', va afirmar.

Un cop arribada la capçalera al carrer Marquès d'Antequera, fi de la marxa, es varen produir els parlaments i se'ls hi van formular 5 preguntes, entre les quals hi havia: 'Volem exercir el dret a l'autodeterminació?'. Un altre moment estrella de la manifestació va ser quan es va mostrar un vídeo de Pep Guardiola des de Nova York, mostrant el seu recolzament amb una cartolina verda que hi deia: 'Aquí teniu un vot més per a la independència'.

I ara, què?

A partir de quarts de nou del vespre molts dels assistents començaven a desviar-se per carrers laterals, dispersant-se de la marxa. Molts d'ells, com més del miler d'anoiencs presents, es dirigien al carrer Balmes o circumdants, per agafar l'autobús que els havia portat fins a la ciutat comtal. A les nou del vespre el flux d'autocars sortint de la ciutat era constant.

D'altra banda, la presidenta del parlament de Catalunya va anunciar la rebuda per part del president Mas dels membres de l'ANC durant els propers dies.

Fotogaleria

Podeu veure les fotografies de la Diada enviades pels anoiencs a la fotogaleria del diari.


5 Comentaris

R

Ramon F.

Igualada

12 de setembre 2012.17:21h

Respondre

Maria, tu a l’igual que jo que som uns ”inconscients” ja hauríem proclamat la independència i més desprès d’haver estat ahir al mig de la manifestació amb tota la família i vivint... Llegir més intensament aquell moment que no o dubtis serà històric.

Ara tu dius que els polítics no estan a l’alçada, però ja he dit al començament que tu i jo ”inconscients”, ja tiraríem pel broc gros, però crec que precisament ara, l’endemà del dia 11, es el moment del seny, la rauxa i el cor va ser ahir, ara toca saber encertar el camí i sobretot no equivocar-se.

La independència esta més a prop que mai, però hi ha molt a fer abans d’aconseguir-la. No se si hi erets, però el Carles Capdevila ja ho va dir el dia 7 a l’Ateneu, hi ha molta feina a fer i s’ha de fer molt bé si volem que tot surti tal com esperem.

No et preocupis que per experiència se que aquestes manifestacions serveixen per a molt, vaig estar per exemple a la del 1977 demanant llibertat, amnistia i estatut d’autonomia i es va aconseguir. Ara aconseguirem el que volem sempre que no ens posem nerviosos, donem un pas darrera l’altre i sobretot els donem ben donats.

La comunitat internacional, que es a la que hem de convèncer i la que ens ha de donar suport, ara ja sap de que va la cosa

j

jaume

Igualada

12 de setembre 2012.12:41h

Respondre

Crec que amb el tema de les xifres els porteu molls...El miler de persones correspon tan sols als autocars. Moltíssima més gent hi vem anar amb cotxes particulars, motos, tren-carrilet, etc. Molts... Llegir més passant tot el dia a Barcelona. Si tenim en compte que la Conca d’Odena tenim l’1% de la població catalana, ens correspon una mitjana de 15.000 assistents, sense comptar la resta de la comarca.Crec sincerament que aquesta xifra s’acosta molt més a la realitat d’aquest dia inoblidable.

A

Antoni

Igualada

12 de setembre 2012.10:50h

Respondre

Tot i que dir que més d’un miler com diueu ara, ja no és incorrecte, doncs per exemple 5.000 estrictament és més d’un miler (ahir fèieu la sobirana cagada de dir menys d’un miler), crec... Llegir més que la xifra aproximada d’anoiencs que hi podia haver ahir a Barcelona, tenint en compte que la comarca té uns 100.000 habitants, superaria els 5.000 i jo crec que s’aproximaria als 8-10.000.
Molta gent hi va baixar amb tren i amb cotxes ja de bon matí . Anant per la manifestació, et trobaves igualadins i anoiencs per tots cantons. Fins i tot n’hi havia una bona colla que desplegava una estelada gegant des de diferents balcons de l’Eixample i Via Laietana. Crec que una xifra realista, torno a dir, seria entre 5 i 10.000.

M

Maria

Igualada

12 de setembre 2012.10:45h

Respondre

Dia per a la història. La meva familia i jo vam posar el nostre granet de sorra. Memorable. Els meus fills van participar d’aquest moment tan important. Per a mi va ser molt feliç compartir... Llegir més aquest moment amb ells. Tristor a la nit en veure que els representants politics no estan a l’alçada del poble. No ens representen. En els diferents debats, tan a la ràdio com en la telvisió, va resultar vergonyós escoltar-los. Anem per davant d’ells. La sobirania recau en el poble i nosaltres els hem de canviar. No en saben més i els hem de fotre fora. Tenim gent més capacitada per portar aquest país.

P

Pepa

Igualada

12 de setembre 2012.10:17h

Respondre

Comentari, no hi han paraules,, nomes imatges, esperem que els polítics estiguin a la alçada.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.