TORNAR

Guerra bruta de l'estat espanyol contra l'independentisme

Conclusions de la comissió d’investigació presidida per la diputada anoieinca Alba Vergés

politica
Dijous, 31 agost 2017. 03:00. Toni Cortès Minguet.
D'un cop d'ull

La comissió parlamentària d'investigació sobre l'anomenada "Operació Catalunya", presidida per la diputada anoienca Alba Vergés, ha celebrat la seva darrera sessió aquest dimarts, amb l'exposició de les conclusions de les formacions JxSí, CSQP i la CUP, conclusions que han estat aprovades per unanimitat. Els tres partits -la resta, PP, PSC i Ciutadans van abandonar la comissió- coincideixen en què queda acreditada l'existència d'un braç paral·lel de la policia espanyola, orquestrada des del ministeri de l'Interior, per perseguir i desprestigiar polítics independentistes.

Alba Vergés ha presidit la comissió parlamentària d'investigació sobre l'anomenada

Amb l'aprovació d'aquestes conclusions s'elaborarà el dictamen que es posarà a votació del Ple del Parlament de la setmana vinent i en el qual s'exigirà responsabilitats al president espanyol Mariano Rajoy per l'"Operació Catalunya", ja que els partits acusen Rajoy de ser coneixedor de tota la trama. En una conversa entre l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz i l'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, duta a terme el mes d'octubre del 2014 i que fou publicada pel diari Público el juny de l'any passat, els interlocutors comenten "El presidente lo sabe". Amb aquesta prova, JxSí, CSQP i la CUP assenyalen directament Mariano Rajoy com un dels responsables de la trama de l'"Operació Catalunya" i li demanen la dimissió, juntament amb la de la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría i Jorge Moragas, cap de gabinet i mà dreta de Rajoy, qui va arreglar el popular dinar de La Camarga entre Alícia Sánchez Camacho i Victoria Álvarez, que ha estat considerat l'origen de l'"Operació Catalunya".

En les esmentades converses entre Jorge Fernández Díaz i Daniel de Alfonso, aquests conspiraven contra destacats polítics dels partits sobiranistes i planificaven de quina manera se'ls podria inculpar per casos de corrupció. Des d'aquest punt de partida, els partits han conclòs que es tracta d'una trama d'estat, orquestrada des del ministeri de l'Interior espanyol, amb el coneixement del president Mariano Rajoy, i amb la participació de policies i la col·laboració de diversos mitjans de comunicació, tot amb l'objectiu de frenar l'independentisme.

JxSí, CSQP i la CUP, també han coincidit en denunciar el boicot patit el grup de treball, presidit per Alba Vergés, amb la no compareixença de dos terços de les persones citades a declarar i, amb l'abandonament del PSC, PP i Ciutadans.

Alba Vergés ha valorat les conclusions de la comissió d'investigació que ha presidit a l'AnoiaDiari denunciant, en primer lloc, "el boicot per aclarir els fets, que han fet els partits que han abandonat la comissió, el PSC, PP i Ciutadans i la incompareixença de diversos citats a declarar, que no només han mostrat deslleialtat institucional sinó també menyspreu al Parlament de Catalunya".

La diputada anoienca en una sessió de la comissió compareixent David Fernandez

Vergés ha explicat que "l'Operació Catalunya és una operació d'estat, que ha usat fons reservats per fer investigacions prospectives a polítics de l'àmbit de l'independentisme. Hi ha hagut ordres polítiques a mitjans de comunicació per publicar falsedats o maquillar informacions en aquest sentit, així com hi ha hagut ordres polítics per usar la policia política, que depèn directament del ministeri de l'Interior". "Per aquest motiu, afegeix la diputada anoienca, demanem responsabilitats i la dimissió de diverses persones, entre elles Soraya Sáenz de Santamaria i de Mariano Rajoy". Per a Vergés "aquests fets ataquen brutalment l'essència de la democràcia i són impropis d'un estat de dret". En aquest sentit, Alba Vergés ha manifestat que "aquestes maneres de fer no tenen cabuda en una Catalunya independent, en un nou estat. Els treballs de la comissió, tot i que no hem arribat fins on es podria arribar per les incompareixences i el boicot polític, han de servir perquè la ciutadania sàpiga què ha passat, que no accepti mai més aquestes maneres de fer, que no es repeteixin i que aviat podem construir una societat on això no  tingui cabuda.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.