TORNAR

Guisado es mostra obert a escoltar Esquerra

Puntualitza que no té com a prioritat crear un govern

politica
Dimarts, 24 febrer 2015. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La ruptura del govern d'Òdena ha portat un nou actor al taulell de joc: Francisco Guisado (PSC), ex alcalde i ara cap de l'oposició. Els socialistes són la primera força en regidors al consistori. Carles Casanova (ERC) estén la mà als socialistes

El ple d'aquest dimecres, de caràcter extraordinari, a Òdena, hauria de certificar la dissolució de la junta de govern -una vegada l'alcalde Pep Solé (CiU) ha cessat els dos regidors d'Esquerra- i la retirada de les retribucions als edils que surten del govern. Carles Casanova, líder municipal d'Esquerra, ha acusat a Pep Solé, el seu soci de govern des de 2011, de "tenir tics dictatorials" i de "no tolerar les discrepàncies". Un cop cessat, el republicà no descarta la possibilitat de cercar una alternativa amb el PSC, primera força al consistori. El portaveu socialista, Francisco Guisado, ha afirmat a Anoiadiari que "no tenim cap proposta d'Esquerra, però si arriba estarem disposats a escoltar-la". Des del PSC es considera que "no és una prioritat canviar el govern a tres mesos de les eleccions" però tampoc es declina.

Les aliances del consistori del 2011 podrien canviarGuisado, alcalde de 2003 a 2011, valora que "la crisi al govern, que era visible des de feia molts mesos, s'ha anat agreujant. Hi ha hagut pressupostos, pels que vam témer, i aleshores va semblar que es corregiria, però no ha estat així". Recorda que el 2011 va assenyalar que "el pacte entre convergents i republicans era un pacte de perdedors, perquè nosaltres érem la primera força" per això "ara no tinc clar si un sector de la població entendria un canvi a tants pocs mesos de les eleccions". Els socialistes estan "treballant una candidatura i un programa" per als comicis i podrien mirar des de la barrera la situació.

Amb tot, Guisado no estalvia crítiques a l'alcalde Pep Solé per voler dissoldre ara la junta de govern "com abans ho va fer amb la comissió informativa. Això no és ni democràcia ni transparència". Per les accions que planteja Solé en el ple, també la retirada de retribucions als dos regidors d'Esquerra, el PSC hauria de votar a favor o abstenir-se. Guisado no revela el sentit de la votació del PSC, tot i que avança que no votaran favorablement. 

Casanova, per la seva part, manté que un pacte amb el PSC fins i tot abans de les eleccions "és una possibilitat" com a "solució momentània". En la línia de les dures acusacions del butlletí que va passar Esquerra entre el veïnat, expressa que "Pep Solé en aquests tres mesos ens pot portar a la bancarrota" i que "el que més tem l'actual alcalde és que el rellevin i que perdi els 2.500 euros mensuals que cobra". 


2 Comentaris

P

Petit Pages

Òdena

6 de març 2015.00:23h

Respondre

Tan malament esta Òdena, pero que carall pasa amb Convergencia a Òdena?

Fa mes de quatre anys el regidor de CiU mes conegut a Òdena pel bombera ja va fotre un follón de mil dimonis i va marxar... Llegir més del grup, ara el Pep Solé fot el follón a bombo i platillo que es diu amb el seu sosi de govern, pero que pasa aqui?

El Guisado es persona molt estimada al poble, cuidado, jo no soc sociata pero el conec de fa molts anys i per ami actualment es la millor persona per ser alcalde d’ Òdena en aquesta legislatura, en una altre no ho se pero tinc que dir que no Casanova ni Pep Solé jno serveixen per alcaldes, tenen poc contacte amb el poble i un alcalde te que tenir contacte. Res mes, bon vent i barca nova.

U

Ull Sr. Guisado

24 de febrer 2015.12:54h

Respondre

Realment esperpèntiques les declaracions del Sr. Guisado.
Anem a pams: cert és que es la força més votada, i que una coalició de ”perdedors” el va rellevar de l’Alcaldia.
Ell, que fins... Llegir més llavors había governat amb majoria absoluta, havia estat rellevat.
Ell que ha sofert denúncies d’ERC; ell que va denunciar al Sr. Casanova pel fet deplorable des telèfons ( per llogar-hi cadires que inclus hagi estat Alcalde), i amb tot això diu que es pot pensar a veure que proposa ERC.
No s’equivoqui Sr. Guisado. Vostè, amb més de la mitad dels anys a l’Alcaldia, i sense una clara renovació al PSC d’Odena, si alguna credibilitat li queda, que de ben segur que la deu tenir, no passa per fer un disbarat amb ERC.
Un Consell; estigui on es fins ara, analitzi el que vol fer el Sr. Solé, actuï tema a tema en conseqüència pel millor pels Odenencs, i treballi per una llista que vulgui el millor per Òdena, lluny de debats de sigles, i prop del ciutadà.
Si ho fa així, Òdena el pot premiar, si escolta cants de sirena (d’ERC) segur que el castigará.
Vostè decideix ( millor dit: el PSC Odena)

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.