TORNAR

El procés participatiu d'una partida de pressupostos a Vilanova comença a mig gas

Poden triar a com dedicar 25.000 euros entre diverses propostes

politica
Dimarts, 24 febrer 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Ajuntament de Vilanova del Camí ha obert a la població un procés participatiu per decidir quines accions fer amb 30.000 euros del pressupost municipal. Aquest divendres, es va col·locar una tauleta a la Plaça del Mercat, que va recollir les primeres butlletes

El Procés Participatiu que ha iniciat l'Ajuntament de Vilanova del Camí va tenir divendres al matí la primera acció al carrer. Fins a la 1 del migdia es va col·locar una tauleta a la plaça del Mercat per tal de donar a conèixer la iniciativa i per animar als vianants a omplir el formulari per mitjà del qual s'ha de triar entre una vintena de propostes: una entre les 10 que estan valorades en 10.000 euros i tres més entre les 10 valorades en 5.000 euros. La matinal, en tot cas, no va tenir l'afluència de persones que s'esperava. 

Primera jornada amb les urnes al carrer, a VilanovaEl fred no animava a sortir al carrer i la participació va ser baixa segons valorava l'alcaldessa Vanesa González a Ràdio Nova. Tot i així, la iniciativa es repetirà els dos propers divendres, també aprofitant el dia de mercat ambulant amb la intenció d'animar a la ciutadania a participar activament. La intenció de sortir al carrer és que el màxim nombre de persones conegui el procés; fer-lo encara més visible. En tot cas, l'alcaldessa creu que les urnes als equipaments municipals i el butlletí municipal, que també recull el formulari, són les principals vies per arribar a la ciutadania.

L'objectiu d'aquesta experiència, pionera a Vilanova del Camí, és implicar la ciutadania en els afers públics mitjançant la implementació de processos de democràcia participativa. El veïnat podrà decidir com distribuir 25.000 entre una vintena de propostes fetes per l'equip de govern i que s'han obert també a les aportacions d'altres grups municipals. Els altres 5.000 euros restants es destinaran al projecte que escullin els escolars del municipi. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.