TORNAR

Herrera: 'calen polítiques actives per frenar la desocupació a l'Anoia'

El líder d'ICV afirma que són 'una vergona' els permisos per les prospeccions d'urani

politica
Divendres, 17 maig 2013. 16:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El secretari general d'Iniciativa per Catalunya Verds i president del Grup Parlamentari d'ICV-EUiA, Joan Herrera ha visitat avui la comarca de l'Anoia i ha ofert una roda de premsa davant de l'oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) de Vilanova del Camí. Ha triat aquest espai perquè segons ha dit l'Anoia és una de les comarques més colpejades per l'atur de tot el país. 

Joan Herrera durant la seva visita al SOC

Herrera ha dit que calien polítiques actives per frenar la desocupació. El líder ecosocialista ha explicat que calia començar per no retallar el pressupost del Servei d'Ocupació de Catalunya, i decidir quines línies estratègiques calia seguir per impulsar el territori. Herrera ha dit fer aquestes afirmacions un dia després que Rajoy decidís rebutjar aquest dijous el pacte per l'ocupació que han reclamat els sindicats. Segons Herrera 'ens preocupa molt que la dreta i CIU no entenguin que cal una reorientació de les polítiques econòmiques'.

'És una vergonya que s'hagin autoritzat prospeccions d'urani a l'Alta Anoia'

També en clau comarcal Joan Herrera ha valorat la posició del govern de la Generalitat davant de la petició de permís per part de la filial de la multinacional Berkeley Resources de fer prospeccions d'urani a l'Alta Anoia. Herrera ha dit que era 'una vergonya que s'autoritzessin prospeccions que el que faran és trinxar el país. L'energia nuclear no té futur. És una energia cara i poc segura'. Herrera ha afirmat qye era 'una autèntica barbaritat que demostra que el govern de la generalitat no ha entés res. Tenim un país ric en sol i vent, i s'entesten a buscar l'energia sota a terra, quan tenen la riquesa a la superfície'.

Herrera reitera la necessitat de cessar María de los Llanos de Luna

En clau de política general, Joan Herrera ha reiterat la necessitat de que es cessi a la delegada del govern a Catalunya, María de los Llanos de Luna pel seu suport a un acte de la División Azul. La División Azul va ser una unitat espanyola de voluntaris falangistes que va lluitar entre 1941 i 1943 juntament amb l'exèrcit alemany durant la Segona Guerra Mundial. Herrera ha manifestat 'ens preocupa l'actitud del PP i el silenci de Ciutadans, que ahir no van demanar el cessament'.

Crida a la desobediència a la llei Wert

Herrera també ha parlat de la llei Wert aprovada avui pel Consell de Ministres i que manté la garantia que els pares que ho vulguin puguin escolaritzar els seus fills en castellà a Catalunya. Herrera ha fet un crit a la desobediència a la comunitat educativa catalana i al govern de la Generalitat : 'aquesta llei no s'ha d'obeir perquè és un disbarat no només a nivell lingüístic sinó que també és un atac a l'educació pública'. Herrera ha criticat en aquest punt l'actitud de la consellera d'ensenyament Irene Rigau de qui ha dit 'només es fixa en l'atac linguístic que aquesta llei suposa, però no en la defensa de l'educació pública'.



0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.