TORNAR

ICV-EUiA retreu a Teo Romero 'd’utilitzar el ROM per a resoldre els seus problemes de govern'

El reglament Orgànic Municipal va ser aprovat amb els vots del PSC

politica
Dimarts, 30 juliol 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui tindrà un Reglament Orgànic Municipal (ROM) que ha de marcar el funcionament i l’estructura de l’Ajuntament. Per ICV-EUiA aquest Reglament és del tot necessari, però 'no està gens d’acord amb la forma com s’ha dut a terme: sense consens ni debat polític i amb massa presses per solucionar qüestions i conflictes interns de l’equip de govern de l’alcalde Teo Romero'. El grup municipal lamenta que 'la proposta deixa molt que desitjar'.

Coral Vàzquez

El ROM del govern del PSC de Montbui va ser aprovat al ple de divendres passat. ICV-EUiA va intentar que el tema quedés sobre la taula, 'per tal de reconduir-lo amb la creació d’una comissió de treball específica que reuneixi la participació de la resta de grups polítics, entitats i associacions i altres agents del municipi, amb la voluntat de garantir la màxima transparència i participació'. Però, segons afirmen els ecosocialistes montbuiencs la seva proposta 'no va ser atesa i el Reglament es va tirar endavant amb els únics vots a favor del grup del PSC'.

ICV-EUiA va votar en contra i ja ha anunciat que presentarà al•legacions. La portaveu municipal del grup, Coral Vázquez, insisteix que 'el procés seguit per l’equip de govern no ens ha agradat gens'. Vázquez constata que 'la única conclusió que podem desprendre de tot això és que no han elaborat un ROM perquè creuen en ell com a una eina útil pel funcionament de l’Ajuntament, sinó per donar resposta ràpida, accelerada, diria jo, a conflictes interns de l’equip de govern'.

La regidora d’ICV-EUiA es refereix, per exemple, a la creació dins del ROM d’un Consell de Presidència, 'només per satisfer qüestions internes'. En aquest sentit, manifesta que 'intenten encabir en la estructura municipal i institucionalitzar una simple reunió de grup, m’atreviria a dir de partit, de caràcter consultiva i d’assessorament, que no tindrà cap poder d’acord i decisió'.

Vázquez també apunta a les indemnitzacions econòmiques de l’equip de govern, com a causa de voler aprovar aquest ROM amb tanta rapidesa. La portaveu d’ICV-EUiA té clar que 'el següent pas després de l’estiu serà passar a aprovar qüestions de modificació en el tema de les indemnitzacions per assistència'. Vázquez recorda a l’alcalde Romero que el seu grup ja li va suggerir que 'tindria problemes en aquesta qüestió fa temps'.

Un altre punt del nou ROM amb que el grup d’ICV-EUiA es mostra especialment crític és l’apartat de 'participació ciutadana'. Vázquez creu que cal millorar els mecanismes de participació ciutadana, mentre que els articles del Reglament que s’hi refereixen 'són equívocs i francament molt millorables'.

Així mateix, Vázquez critica que 'el nou ROM limiti els temps en els torns d’intervenció dels grups municipals als plens'. 'Cronometrar les intervencions al Ple no té cap sentit', diu la regidora, abans d’afegir que 'el control al govern és un dels pilars bàsics en el que es sustenta el nostre sistema democràtic, i pensem que no pot ser limitat en cap cas'.


3 Comentaris

M

Montbui

3 d'agost 2013.18:09h

Respondre

Maria: la felicito. A donat en el clau. Solament li caldria afegir el mateix que fan a Igualada en marc castells amb ciu-erc . A Odena en pep sole amb ciu-erc, ...... i molts d´altres que han fet,... Llegir més fan i malauradament sembla que faran.

O

Oscar

Vilanova

30 de juliol 2013.15:13h

Respondre

Ja ha explicat amb quins diners paga al seu mitja de comunicació en Teo?
Potser interessa saber que a ell li agradant molt els ”palmeros” i necesita un mitja que li faci d’altaveu,ara ja el... Llegir més te,pero....com ho paga?
Visca la pepa que s’mort l’oncle.

M

Maribel Nogué i Felip

Igualada

30 de juliol 2013.14:10h

Respondre

Bravo. Ja era hora que es posés al descobert la ”teocràcia” que hi ha a l’Ajuntament de Montbui. Lluny del discurs suposadament participatiu i democràtic, el que l’alcalde de Montbui duu a... Llegir més la pràctica és una estructura municipal que li permet dur a terme la seva de forma unilateral de fer política, anul·lant les possibilitats que té la oposició d’intervenir i ”comprant” els membres del seu govern a base de retribucions per dietes a reunions, multiplicant-les innecessàriament. D’aquesta manera tracta als regidors i regidores del seu equip de govern com a ”súbdits” que li han de ser fidels en el seu feu particular. Lo abominable és que ho vesteixi de democràcia i prediqui un discurs aparent que, en realitat, amaga el personalisme que practica. Dictadures mai més, i molt menys quan es pretén justificar actituds personalistes en nom de l’esquerra.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.