TORNAR

ICV es presenta com l'única força veritablement d’esquerres

Xavier Badia tancarà la llista d'Iniciativa

politica
Dilluns, 4 abril 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Una setantena de persones van aplegar-se dissabte a la tarda al Parc de l’Enxup en l’acte de presentació de la candidatura d’ICV-EUiA per a les properes eleccions municipals que encapçalarà l’actual tinent d’alcalde Montserrat Mateu. Després de 12 anys d’Entesa, Iniciativa es presenta amb un programa propi amb la convicció que des de l’ens local es pot lluitar contra la crisi i reivindicant l’obra de govern feta durant l’etapa d’Entesa a l’Ajuntament.

Montserrat Mateu en el seu discurs

Xavier Badia va obrir l’acte; l’exregidor de l’Ajuntament d’Igualada i tinent d’Alacalde del 1991 al 2003 va fer un breu resum de la història electoral igualadina i va recordar que, ‘durant els anys de govern de CiU la ciutat no va fer el canvi renovador propi de la transició’. Xavier Badia, que tancarà la llista d’ICV a Igualada, es va mostrar crític amb les retallades que està duent el govern de la Generalitat i les va titllar d'‘injustes, descarades i obscenes’.

Francesc Badia, Josep Galan i Dolors Caballero ocuparan els llocs 3, 4 i 5 de la llista acompanyant Montserrat Mateu i Conxa Castells, les dues regidores ecosocialistes de l’Ajuntament d’Igualada. Mateu va descriure les persones que formen part de la candidatura d’ICV- EUiA de 'valentes, compromeses i solidàries' per estar disposades a defensar interessos minoritaris en un moment com l’actual de crisi econòmica i desafecció política.

L'única força d’esquerres

Montserrat Mateu es va mostrar orgullosa de la feina feta durant els anys d’Entesa i espera recollir els fruits de la seva acció de govern. En un discurs centrat en l’oposició dretes i esquerres, l’alcaldable va definir Iniciativa com a única força realment d’esquerres i va afirmar que: ‘Als socialistes a vegades els costa mantenir el rumb d’esquerres’. Els eixos de la campanya seran la cohesió social i el treball per aconseguir serveis públics de qualitat, el desenvolupament de l’economia ecològica i aconseguir una ciutat amable pels ciutadans tot disminuint l’ús del vehicle propi i suprimint les fronteres que encara queden a la ciutat.


4 Comentaris

j

joan puig

igualada

5 d'abril 2011.01:33h

Respondre

Si si d’esquerres i durant vuit anys votant amb el PP i fent una politica de dretes Impossible creure’ls

P

Pep Itu

igd

4 d'abril 2011.22:45h

Respondre

Dretes, esquerres, davant, al darrera, un, dos, tres... Ens prenen per nens de 2 anys o què? En un mon globalitzat amb una crisi mundial, tant se val si ets progressista o conservador, l’única... Llegir més política vàlida és el pragmatisme i el sentit comú. És la perversió del sistema, un gronxador sense reixa...

i

igualadí

4 d'abril 2011.16:34h

Respondre

Els únics d’esquerres que han anat de bracet del PP els últims 4 anys a Igualada, oi ? Ai no, que el PSC també ho ha fet.

P

Pep

4 d'abril 2011.11:11h

Respondre

Voleu dir que el discurs de ”som els únics”, en qualsevol cosa, no està ja esgotat? Se m’acut com a mínim 2 formacions polítiques més, en el panorama polític català, que són clarament... Llegir més d’esquerres i progressistes (i cap d’elles no és precisament el PSC-PSOE). Potser sou únics en altres coses, però no quedaria tant bé dir-les, i molt menys reconèixer-les.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.