TORNAR

Ignasi Vich explica el procés català en una màster-class a Costa Rica

Va ser convidat pel Casal Català de San José

politica
Dimarts, 28 octubre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La Universidad de Costa Rica, a San José, va acollir una xerrada de l'igualadí Ignasi Vich sobre la cita del 9-N. La conferència va ser presentada per Jordi Fajó, president del Casal Català, que ja ha acollit altres intervencions de Vich

L’igualadí Ignasi Vich, membre del Cercle Català de Negocis, va celebrar una conferència màster-class a l’Escola de Ciències Polítiques de la Universidad de Costa Rica el passat 21 d’octubre. La conferència, sota el títol "9N, nace el estado catalán" va ser presentada per Jordi Fatjó, president del Casal Català de Costa Rica i va repassar i analitzar la seqüència dels esdeveniments des de la proposta de reforma de l’Estatut el 2003, fins a dia d’avui. Així, els alumnes de l’escola de ciències polítiques van conèixern quins son els motius i conseqüències dels moviments per part dels governs d’Espanya i Catalunya, i les organitzacions de la societat catalana. La conferència, que es va impartir en format màster-class, era oberta al públic per tal que la comunitat catalana a Costa Rica hi pogués assistir. Hi van assistir unes 100 persones que després van participar en un debat.

La relació del ponent català i aquesta Universitat pública centreamericana, la més gran del país, es va iniciar ja fa 2 anys quan per invitació del Casal Català de San José de Costa Rica, va impartir una conferència sobre el tracte que l’estat espanyol ha donat a Catalunya al llarg dels segles. En aquella ocasió la diplomàcia espanyola va influir en el canvi de títol de la conferència que s’havia de dir “Catalunya, nuevo estado de Europa” i el Casal Català va haver de demanar que es canviés el títol ja que podia "ofendre" les institucions espanyoles a Costa Rica. Quan a Ignasi Vich se li va demanar a última hora que havia de canviar el nom de la conferència, aquest va afegir un interrogant al títol, de manera que el Casal ja no es sentia tant compromès. En aquell moment Vich no va voler fer públic aquest episodi de censura espanyola per no comprometre el Casal que es trobava en ple debat sobre la seva renovació.


1 Comentaris

j

josep

08700

28 d'octubre 2014.13:00h

Respondre

Ignasi els i vas informar de la gran quantitat que tenim de PATRIOTES SUÏSSOS?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.