TORNAR

Ignasi Vich i Pau Reixachs encapçalaran la llista de Solidaritat per la Independència

El candidat de SI es presenta com l’opció del ‘canvi real’

politica
Dijous, 24 març 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Amb la plaça de l’Ajuntament com a teló de fons, Ignasi Vich es va presentar aquest dimecres com a alcaldable de SI després que el passat dissabte els adherits el ratifiquessin en l’assemblea del partit a Igualada. Al seu costat, Pau Reixachs serà el número dos d’unes llistes que, segons Vich ‘incorporaran persones independents’.

Pau Reixachs i Ignasi Vich

El sistema de primàries que utilitza Solidaritat permetia a tots els adherits presentar-se a les votacions per ser cap de llista però Vich va ser l’únic que va optar a ser alcaldable per Igualada així que el resultat preveia poques sorpreses.

Vich va explicar que faran una campanya austera i va afirmar que ‘l’Ajuntament d’Igualada necessita un canvi, però no un canvi de color, sinó un canvi real, un canvi de manera de fer’. Segons l’alcaldable, els Ajuntaments són l’administració més propera a les persones i per això es pot lluitar per la Independència des de l’ens local. Tot i així, Vich es va mostrar conscient de la complicada situació per la que passa la ciutat i va pujar al carro dels que aposten per fer propostes per ajudar a dinamitzar econòmicament la ciutat.


18 Comentaris

P

Pere

Igualada

27 de març 2011.19:05h

Respondre

Jordi. Parles de CiU, UCD i teu candidat, els partits conservadors que els esta be que tot segueixi igual. Jo necessito viure una Catalunya prospera i una Igualada activa, per això jo si lluitaré... Llegir més per l’estat Català, i votaré independència. VISCA CATALUNYA LLIURE!!!

j

joaquim

26 de març 2011.15:05h

Respondre

molt senzill ramon,aquí l’ únic personalista és eñ senyor LAPORTA i ja seria hora que ho veguessim..primer accepta els estaturs i idees de la coalicio solidaritat catalana per la independencia... Llegir més formada x 6 partits entre ells el seu(democràcia catalana)prometent fidelitat per estar en contra de la duplicitat de càrrecs, regeneració democràtica, diu que mai pactarà amb erc pq ja no són independentistes i no descarten pactar amb el psc..molt bé SOLIDARITAT proposa una coalició amb erc a barcelona amb un candidat independent que no fos portabella fet que ell no veia amb mals ulls un altre pacte amb hereu..què acaba fent laporta?vol ser regidor i diputat a la vegada trencant així els estatuts de solidaritat i carregant-se la regeneració democràtica

R

Ramon F.

Igualada

25 de març 2011.18:24h

Respondre

Joaquim, hem pots contestar com es que el Laporta(màxim exponent de SI) fa candidatura amb ERC i vosaltres no?. Si tan bons sou els de Solidaritat, com es que a la primera de camvi poseu per davant... Llegir més els personalismes i no el pais?

La veritat es que sap greu l’espectacle que donem els independentistes

D

David

Igualada

25 de març 2011.16:28h

Respondre

Solidaritat Catalana per la independència Anoia va dir que tenien directrius des de la Nacional que PROHIBIEN fer coalicions (COALICIONS!) amb altres formacions polítiques locals (ERC, RCat..).... Llegir més NOMÉS deixaven obertes les següents fórmules:

- Entrar independents a la pròpia llista municipal de solidaritat
- Presentar-se amb la marca blanca de Solidaritat però sense ser coalició
- Crear una llista independent amb gent de diversos partits

Això és voler la unió? No, això és posar traves a la unió i vetar un pacte. Però què passa aquí? Ai las! L’Ignasi i els senyors de la Veu de l’Anoia s’han apoderat de Solidaritat Anoia per fer i desfer com els hi vingui de gust; Interessos i poder. No volien pacte, no els hi interessava i en cap moment l’han buscat. Enhorabona, a veure quants en treu el simpàtic i carismàtic Ignasi, que cau tant bé a la gent.

E

Eduard Solà

Vallbona d'Anoia

25 de març 2011.14:30h

Respondre

Pere, això que dius no és cert, i no ho és per què com suposo que no deus saber, SI ha fet llistes unitàries a un total de 7 municipis.

1. Sant Quirze del Vallès: SI+RCat, amb Xavier Roca

2.... Llegir més Tàrrega: SI+RCat

3. Llinars del Vallès: SI+RCat, amb Josep Maria Pol

4. Figueres: SI+RCat, amb Núria Bartolich

5. Arenys de Mar: SI+RCat+VIA-grup independent

6. Castellnou de Bages: SI+RCat+ERC+CUP

7. Argentona: SI+ERC


Com he dit, menys intoxicar ;)

j

joaquim

25 de març 2011.14:00h

Respondre

Pere, això que dius és fals..hi han ciutats on s’ ha pactat coalició entre SI i reagrupament o sigui que no enganyis a la gent..exemples com tàrrega per exemple...

i una altre cosa... Llegir més SOLIDARITAT CATALANA va néixer no per unir-se a erc sinó per aconseguir a lo que erc renuncia..nosaltres no som ni de dretes ni d’ esquerres som patriotes catalans..

que hi guanyarem anant amb una erc amb el mateix lider acomodat i sense haver fet cap autocritica?canviarà alguna cosa a la ciutat?


reagrupament a barcelona ja ha donat suport a trias,,i molts dels militants de r.cat d’igualada no votaran aquesta coalició precisament perquè no van marxar d’ erc per tornar-hi..sense que erc hagui canviat res..no li trobaria la lògica..

nosaltres tindrem veu pròpia i molt a dir molts canvis en la manera d’ entendre la política..solidaritat al parlament amb 4 mesos ha fet mes que erc en 30 anys d democracia..obligar al parlament a posicionar-se sobre la independència entre altres coses..

així que menys criticar i més fer autocrítica que qui ha perdut la meitat dels vots és erc..per què serà?
alguna cosa malament han fet no?

P

Pere

Igualada

25 de març 2011.10:55h

Respondre

No cal que justifiqueu la vostra ”política” de pactes. Digueu-ho clar: des la direcció nacional de SI no es permeten coalicions! llavors quan es parla de negociar un acord només es permet que... Llegir més l’altra part se sumi a les sigles de SI. Això no és parlar de pactes ni d’unitat, així només es tracta d’imposar sigles. Sinó que us expliqui el vostre coordinador, el Jordi P.

j

joaquim

24 de març 2011.23:36h

Respondre

llegiu llegiu

http://www.solidaritatmunicipal.cat/igualada/noticies/presentem-els-nostres-dos-caps-de-llista-de-cara-les-municipals

E

Eduard Solà

Vallbona d'Anoia

24 de març 2011.15:57h

Respondre

Aviam, primer de tot, als estatuts de SI no posa res sobre pactes amb altres formacions, es valoren quan s’expliquen, i en el cas d’Igualada no ens convenia com ja ha explicat en Joaquim.

El que... Llegir més no podeu fer és anar intoxicant i dient que als estatuts de SI posa tal si ni us els heu llegit.

X

Xavi

Igualada

24 de març 2011.14:38h

Respondre

Joaquim, no se si ets de SI, però en tot cas en faig saber que se del cert que SI no vol en cap cas fer coalicions amb ningú ja que els seus propis estatuts aixi mateix ho prohibeixen. És una gran... Llegir més vergonya vendre unitat a la premsa i actuar fent tot el contrari.

j

joaquim

24 de març 2011.14:00h

Respondre

Laia, no es pacte perquè erc dona possibilitat de donar el numero 7 de la llista ja em diràs tú a sobre sumant per erc els vots computats al consell comarcal..ja em diràs tu quina unitat vol... Llegir més erc..la de provocar que la resta tingui veu..x cert erc no fa mai autocritica de res?

vota a qui vulguis faltaria més

L

Laia

Igualada

24 de març 2011.13:36h

Respondre

Joaquim, teniu la lliçó molt ben apresa. Però no cola. A cada municipi català, les unitats entre independentistes són úniques perquè pacten les persones per damunt de les sigles. SI no s’ha... Llegir més unit amb ningú, la història dels seus estatuts i les seves primàries han impedit la unió, per tant, afavorit la divisió. I això debilita l’independentisme.
Jo també ho tinc clar. Tinc claríssim a qui no votaré: PP i SI.

J

JOAQUIM

24 de març 2011.13:12h

Respondre

JORDI a dins de SI HI HA GENT D’ ESQUERRES,Gent de dretes i gent de centre..hi ha de tot..saps perquè fa 2 mesos no sabiem si ens presentariem?perquè ho hem votat els militants cosa que no fa... Llegir més ningú més..de fet fa poc que solidaritat existeix..per tant no hi hagut mes temps per preparar res..qui vulgui aire fresc i canviar la manera de fer politica sense vicis ni amb una baixa qualitat democràtica ni formacions que pactin x governar i no per portar el país a la plenitut nacional aqui ens tindrà..qui vulgui seguir donant confiança a gent que ha renunciat a tot per governar com ciu..dret a decidir impost de successions ja diuen que encara no toca..o a erc que intentarà mes tripartits mentre segueix perdent gent de país que ja no veuen com a referents per defensar catalunya de l’ empobriment ni questionen l’ actual marc politic seguint demanant referendums que necessiten una autoritzaciço estatal,, que segueixin així..el temps posa tothom el seu lloc..a mi no m’ agrada ni cdc ni udc ni erc..perquè tots van de nacionalistes sobiranistes i volen engobar tothom en funcó de ki es mes de esquerres o mes conservador..una mica de visió de país..

J

Jordi

Igualada

24 de març 2011.12:53h

Respondre

Joaquim jo només dic i és de sentit comú que amb dos mesos NO hi ha temps de fer un programa electoral digne.

Si fa dues setmanes encara no sabieu si us presentarieu...

I ho repeteixo: Se us... Llegir més veu el llautó; les úniques raons perquè us voleu presentar ja les explico amb l’anterior comentari.

j

joquim

igualada

24 de març 2011.12:17h

Respondre

Jordi, perdona però a tu qui t’ ha dit que no tenen programa electoral..això s’ explicarà en campanya i prrecampanya, explicarem a tothom la inviabililitat de l’ actual model municipal, de... Llegir més la incom`petència i apoltronament de tots els candidats alcaldables(tots repeteixen)fa falta renovació..demostrar que l’ autonomisme no porta enlloc i que cap regeneració democràtica i lluitar pel territori, donar la veu a la ciutadania deixant que tinguen veu, no només un cop cada 4 anys, sinó donant la possibilitat de votar en consultes populars totes les qüestions que ens afecten..explicar els pressupostes de l’ independència i fer de l’ ajuntament un autèntic punt de trobada de tota la ciutadania..i deixar clar que el pal de paller de l’independentisme som nosaltres i no altres formacions que discriminen el votant independentista en funció de les seves creences socials..per exemple com pretén ERC ser el pal de paller de l’ independentista quan discrimina el sobiranisme que no és d’ esquerres..?o ciu discriminant els sobiranistes d’ esquerres?hem de canalitzar el sobiranisme unitari sense dretes o esquerres que ens divideixin..tots els catalans hem de lluitar junts pels nostres drets i aconseguir des dels pobles i ciutats construir una catalunya independent..un cop tinguem estat..ja ens barallarem per l’ ideologia que volem que domini catalunya..de moment prou d’enredar la gent amb campanyes millonàries..que x cert son una clara provocació per a la gent..amb la cridi que aquesta pateix..jo ho tinc clar, votaré SI

J

Jordi

Igualada

24 de març 2011.11:44h

Respondre

Finalment heu decidit presentar-vos. Però no heu oblideu que us falta el més important, un programa electoral ?

Com teniu la vergonya de presentar-vos únicament amb una llista,sense cap idea,... Llegir més sense cap proposta, vaja... sense res.
Les altres formacions polítiques ja porten força temps dissenyant el seu ideari per la ciutat, i ara vosaltres amb menys de dos mesos voleu fer la mateixa feina que els altres porten fent durant més de 2 anys ?

No veieu que se us veu el llautó i que en el rerefons de SI Igualada hi ha en gran part els emprenyats d’UDC que encara els ”cou” l’elecció del Marc Castells com a cap de llista de CIU ara fa 4 anys?


Mirat pel cantó positiu, els votants d’UDC tindran ara una opcció més ”digne” en aquestes eleccions per fotre el Marc Castells, ara ja no hauran de votar en blanc, ara us podran votar a vosaltres directament.

A

Albert

Igualada

24 de març 2011.10:02h

Respondre

Ostres, Pau, quina sorpresa! Endanvant i força. Et trobem a faltar al postgrau...

N

Nadia

24 de març 2011.09:55h

Respondre

Mireu que en són de ”guapetons”, amb això ja guanyen punts!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.