TORNAR

Igualada Som-hi proposa recuperar la figura del Sereno

La candidatura encapçalada per Jordi Cuadras presenta el programa electoral en matèria de seguretat, en què també es proposa crear una Unitat Policial d’Intervenció Especial per fer una Igualada segura

politica
Divendres, 14 abril 2023. 10:56. Redacció AnoiaDiari.

La seguretat "serà una de les seves principals prioritats" de la candidatura d'Igualada Som-hi si guanya les eleccions municipals del 28 de maig. Així ho ha anunciat Jordi Cuadras, cap de la candidatura formada pel PSC i Igualada Oberta. Amb l'objectiu de millorar la seguretat a Igualada, especialment per als col·lectius més vulnerables com adolescents, dones i gent gran, Igualada Som-hi proposa cinc grans accions.

La primera acció és la recuperació de la figura del Sereno, a través de la posada en marxa del Servei d'Observació Nocturna (SON) en determinats barris de la ciutat en col·laboració amb les associacions de veïns. Aquest servei estaria format per parelles de persones encarregades de la vigilància per prevenir ocupacions, robatoris i proporcionar seguretat a les persones que surten de casa o van a treballar a les nits. Aquesta no seria una força policial, sinó un cos de vigilància nocturna que informaria la Policia Local o els Mossos en cas de qualsevol incidència, tal com ja s'ha implementat a altres ciutats com Cornellà o Sant Pere de Ribes.

La segona acció presentada és la creació d'una Unitat Policial d'Intervenció Especial a les nits de cap de setmana. Aquesta unitat, amb un vestuari i un vehicle diferenciat de la Policia Local, comptaria amb el suport d'una unitat canina per a la detecció d'estupefaents i per donar suport en situacions complicades. Estaria destinada a abordar els problemes que es generen durant les nits de cap de setmana, com baralles o actes vandàlics.

La tercera acció proposada per la candidatura de Jordi Cuadras és la implementació d'una aplicació mòbil anomenada M7 Citizen Security, que permetrà enviar alertes geolocalitzades a la Policia Local amb només prémer un botó, fins i tot amb la pantalla del mòbil bloquejada, en situacions de risc. Aquesta és una aplicació d'alerta que ja s'ha implementat en altres ciutats com Vic o Gavà.

La quarta acció és la creació d'una aplicació mòbil dirigida al comerç local per alertar sobre robatoris o la presència de persones sospitoses als diferents establiments. Aquesta aplicació permetrà millorar la coordinació entre els comerciants i les forces de seguretat per prevenir delictes.

La cinquena acció que proposen és augmentar les patrulles a peu a tota la ciutat per millorar la sensació de seguretat i proximitat de la Policia Local. Aquesta mesura busca reforçar la presència policial als carrers d'Igualada per generar confiança i augmentar la sensació de seguretat entre els ciutadans.

A més d'aquestes accions específiques, Igualada Som-hi també destaca la importància de treballar en la prevenció i en polítiques socials "que incideixin en millorar les condicions de vida de les persones amb més dificultats, a més d'un urbanisme amb més il·luminació, control de la vegetació i un mobiliari urbà que eviti que hi hagi espais que generin una sensació d'inseguretat."


1 Comentaris

M

Marià

Igualada

18 d'abril 2023.07:11h

Respondre

Caram, ara resulta q la policia municipal i els mossos per la nit dormen, descansen o ni estan, ni se’ls espera
Jordi, que et sembla si a totes les guarderies dels infants els asignesim un... Llegir més ”polí de guarderia”, poder també seria interessant un polí de carrer en cada aula de EGB e Institut pro això si pagat amb als diners dels fons reservats o bé amb als diners q han de tornar els sindicats i els ex de la Junta de Andalucía, o dels assessors del Pedro Sánchez

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.