TORNAR

Igualada Som-hi reclama al govern "no convertir l'hort de l'Asil en un pàrquing"

Consideren que ”s’hi podria fer un espai d’horts socials”

politica
Dimecres, 28 juliol 2021. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La coalició que reuneix a socialistes, comuns i Igualada Oberta espera que el govern reconsideri aquesta decisió. La seva aposta és que en aquest emplaçament es converteixi en un espai verd.

Igualada Som-hi es mostra contrari a "la intenció del govern de Junts per Igualada de construir un aparcament a cel obert als horts de l'Asil del Sant Crist". Afirmen que "no es pot renunciar a l'espai natural que són els horts i omplir-lo de cotxes, en un barri de la ciutat altament densificat i que requereix espais verds". El portaveu Jordi Cuadras demana "una rectificació immediata" i que "davant la ciutat grisa que defensa Marc Castells, nosaltres volem una ciutat verda. No podem renunciar a disposar d'una gran pastilla de terreny dins la ciutat on podríem fer un gran parc que actués de pulmó verd".

El regidor entén que "en un context de lluita contra l'emergència climàtica, Igualada no necessita sumar metres i metres d'asfalt, sinó al contrari. Necessitem més espais verds, més pulmons verds i més parcs. El model d'asfalt i cotxes és un model caduc i al qual Castells veiem que segueix entossudit. Si volem una ciutat atractiva i avançada, hem de treballar per tenir una ciutat verda i al servei de les persones". Animen a la ciutadania que "faci sentir la seva veu per protegir un espai verd de la ciutat i evitar que el govern de Junts el destrossi".

Una altra proposta és "impulsar un projecte d'horts socials entre altres actuacions al servei del barri". La formació que integren PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta destaca que els horts de l'Asil és un espai que "es troba just davant d'un dels edificis més històrics i icònics d'Igualada com és l'Asil del Sant Crist que necessita un entorn digne. Una zona de la ciutat que, remarquen, està destinada a guanyar qualitat de vida perquè sigui un centre de referència amb l'Escorxador i tota l'activitat que allà hi hauria d'haver. A més, recorden que hi ha pendent la remodelació del carrer de Milà i Fontanals per fer-lo de vianants com el carrer de l'Aurora i enllaçar la zona amb el centre de la ciutat". Afegeixen que "Marc Castells governa sense planificació, de nyap en nyap".


3 Comentaris

N

Neus

Igualada

29 de juliol 2021.19:29h

Respondre

Me n’alegro que hi hagi algú que pensi en una Igualada més verda i atractiva,.. Us dono suport, als horts de l’asil un gran parc. El Castells esta passat de moda

J

Jordi

Igualada

29 de juliol 2021.08:52h

Respondre

Sou uns beneits aquests urbanites d’Igualada Som-hi!

Voleu posar horts urbans a dins les ciutats i plaques solars als camps de conreu.

Si tant us preocupa el canvi climàtic el que heu de fer... Llegir més és posar plaques solars fotovoltàiques a aquest solar.

Generareu energia de Km 0, al costat d’on es gasta.

Deixareu de fer la competència als pagesos que conreen la terra.

Fareu que els pagesos, que són els professionals, no hagin d’abandonar l’entorn rural.

Evitareu, en la mesura que es ougui, omplir camps de conreu de plaques solars fotovoltàiques.

Deixeu de pensar com a pixapins, que no veieu més enllà del casc urbà d’Igualada.

Cada cosa al seu lloc.

No sé si Castells governa sense planificació, el que és segur és que Igualada Som-hi governaria amb una planificació urbanita deplorable.

A

Antoni

Igualada

28 de juliol 2021.20:20h

Respondre

Que el cap dels socialistes, partit que on hi ha el camp de vol hi volien fer un edifici d’oficines, ara parli de no voler una ciutat d’asfalt, demostra que el fet de combinar un senyor estómac... Llegir més amb un somriure a la boca, no era cosa de l’antic cap dels socialistes ara apoltronat a la Ciutadella, sinó que ja deu anar amb l’ADN del partit

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.