TORNAR

Igualada tindrà l’Àrea Regional de la Catalunya Central i l’Àrea Bàsica de l’Anoia dels Agents Rurals al Pla de la Massa

politica
Dilluns, 5 febrer 2024. 08:46. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

L’Ajuntament ha cedit els terrenys a la Generalitat per tal que hi ubiqui la seu dels Agents Rurals i una aula de natura oberta a la ciutadania destinada a l’educació mediambiental.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, acompanyat de l’alcalde d’Igualada Marc Castells, la directora general dels Agents Rurals, Elisenda Pérez Esteve, l’inspector en cap del Cos d’Agents Rurals, Josep Antoni Mur Allué van visitar divendres al migdia el terreny que l’Ajuntament ha cedit a la Generalitat per tal que hi ubiqui la nova Àrea Regional de la Catalunya Central i Àrea Bàsica de l’Anoia dels Agents Rurals. La parcel·la, situada la entre els carrers de Miquel Jordana i Puig i Joan Solà i Surís es troba al barri del Pla de la Masa, al costat del Campus Univeristari té una superfície total de 3000 m 2 .

La visita ha servit per explicar com serà aquest nou edifici que tindrà capacitat per fins a 30 agents rurals i per 14 vehicles. Aquesta nova àrea serà la primera construcció prevista en el Pla de Bases del Cos d’Agents Rurals. Aquest Pla, de recent creació, preveu una renovació de bona part de les seus de treball del Cos d’Agents Rurals a tota Catalunya amb l’objectiu d’adaptar-se a l’actual increment d’efectius del Cos.

Marc Castells, alcalde d’Igualada s’ha mostrat molt satisfet d’acollir la infraestructura organitzativa del cos d’Agents Rurals de la Catalunya Central ja que “amb aquest nou equipament la ciutat i la comarca guanyem un actiu important en la protecció del nostre entorn”. La protecció del medi ambient és també, ha explicat “un dels puntals de l’acció del Govern municipal, apostem per una Igualada més verda i més blava i en aquest sentit tenir la seu dels Agents Rurals i una nova Aula de Natura oberta a tothom ens suma i fa més gran aquest projecte de ciutat”.

Finalment Castells ha destacat, també, que amb aquesta nova Àrea dels Agents Rurals a la ciutat “Igualada exerceix la seva capitalitat, aproximant a la nostra ciutat i comarca, serveis que fins ara eren fora, com hem fet en els darrers anys portant a Igualada l’Oficina de Treball de l’Anoia, i les Delegacions de Salut i de Territori de la Regió del Penedès”.

El Conseller Elena ha posat en valor la tasca dels Agents Rurals “una feina constant, exigent i que a vegades passa desapercebuda”. A més, ha anunciat que des d’Interior “s’ha apostat per renovar la flota de vehicles, incorporar nous agents i fer més gran i fort aquest cos que treballa per la preservació del medi natural”.

Elena ha detallat que està previst que les obres de la nova seu durin un any i puguin començar a principis de l’any vinent.

El Pla de Bases del Cos d’Agents Rurals millora els edificis del Cos pel que fa a la seva visibilitat i identificació en el paisatge i l’entorn amb l’objectiu és apropar els serveis del Cos d’Agents Rurals a la ciutadania i els col·lectius amb els quals treballa estretament a cada territori.

Una “Aula Natura” amb la reproducció d’un bosc mediterrani per fer educació mediambiental

L’acord que ha tancat l’Ajuntament d’Igualada amb la Generalitat també comporta que part d’aquesta parcel·la aculli una zona d’“Aula Natura” oberta a la ciutadania. Aquesta aula estarà destinada a l’educació mediambiental i a l’adquisició de valors respecte al medi natural per a tothom.

Estarà dividida en dues zones, una zona d’aules per dur a terme xerrades i activitats educatives a nens i adults i una zona on es reproduirà un bosc mediterrani en el que els alumnes podran posar en pràctica els coneixements i descobrir la vegetació autòctona.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.