//Plugins sense CDN ?>
La majoria d’anoiencs que viuen a fora de Catalunya, quan van saber que es convocaven eleccions al Parlament, van informar-se de seguida del procés que havien de seguir per poder exercir el seu dret a vot per correu.
Alguns, ja sigui per casualitat o en previsió de tenir problemes, van comprar un bitllet d’avió per votar presencialment aquest diumenge, d’altres, ho han fet des dels països on resideixen. Expliquem alguns casos:
Arnau, Medellín (Colòmbia)
És un igualadí i fa gairebé un any que resideix a Medellín, una ciutat del departament colombià d'Antioquia. L’Arnau va decidir votar després de saber que la CUP es presentava a les eleccions. Es va dirigir al consolat espanyol de Medellín per saber tota la documentació que necessitava per a exercir el seu dret a vot per correu. La noia que el va atendre, segons aquest igualadí, ‘molt educadament em va respondre que havia d'anar a Bogotà a inscriure'm al registre de l'ambaixada, un viatge d'onze hores d'autobús amb un cost d'uns 35 euros’ que en aquell moment no es podia permetre.
Va buscar informació i va saber que al consolat de Medellín està obligat a fer la gestió. Així que va tornar a l’oficina amb ‘l'exigència serena del que sap el que es diu’. Segons l’Arnau, la resposta va ser ‘ui, no señor, el plazo para el envio es hasta mañana y no estaremos a tiempo de mandar las documentaciones de ída i vuelta a Bogotá, lo sentimos mucho’.
Aquest igualadí, doncs, no ha pogut votar i s’ha quedat amb el dubte de si ‘realment ha estat un desastre burocràtic o una acció premeditada’.
Jordi, Hong Kong (Xina)
El Jordi també és igualadí i la incertesa per poder votar l’ha viscut fins l’últim moment.
A mitjans d’octubre ja va començar a moure’s per poder votar i la primera sorpresa ‘va ser que no constava al cens electoral’. De seguida, va fer una reclamació per que fos admès a la llista de censats, i un cop passat l’ensurt, ‘vaig enviar la documentació pertinent per que des de Barcelona m’enviessin la butlleta per poder votar’. Segons aquest igualadí, ‘fins aquest dimarts no he rebut la documentació i aquest dimecres, últim dia del termini, he enviat el meu vot.
El Jordi explica que ‘tot ha anat molt just i encara tinc els meus dubtes de si el meu vot arribarà a temps o no’. Es queixa que ‘el sistema és molt lent i complicat i que vivint al segle XXI, tot hauria de ser més fàcil per que existeix internet’.
Georgina, Londres (Anglaterra)
La Georgina fa uns anys que viu a Londres i segons explica ‘no he tingut problemes per votar a les eleccions’.
Afirma, però, que les noies que la van atendre només sabien que hi havia eleccions a Catalunya el 25N i res més. ‘No sabien quants dies tardaríem en rebre les butlletes, ni quin dia com a màxim podien enviar el vot per correu’. La Georgina només li va quedar esperar, i finalment, el dilluns 12 de novembre va rebre els papers i va poder votar.
Desde Panamà jo si que he pogut votar sense cap problema.
Anna
Colònia
23 de novembre 2012.10:06h
Des de Colònia també hem pogut votar