TORNAR

La sala Alzinar de Masquefa s'omple de gom a gom per debatre sobre la independència

Hi van participar representants dels partits polítics, alguns de l'Anoia

politica
Dimecres, 21 novembre 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Amb l'objectiu de donar una mica més de llum al tema estrella de les eleccions al Parlament de Catalunya, el possible camí cap a la independència, divendres va tenir lloc a Masquefa un interessant debat. La sala l'Alzinar va quedar plena per escoltar els representants dels diferents partits polítics, alguns de la comarca.

Al voltant d’unes 150 persones van assistir a l'acte per escoltar els arguments dels sis candidats al Parlament de Catalunya, sobre una pregunta clara i senzilla 'Milloraria la nostra vida amb la Independència?'

El debat va ser moderat per la lingüista i professora de la Universitat de Barcelona, Mª Carme Junyent i presentat per Xavier Pérez Fornés, president de l'entitat cultural l'Alzinar, organitzadora de l'esdeveniment.

Durant més de dues hores els diferents candidats van poder explicar la seva visió i la del partit al que representen.

Maria Senserrich (CiU)amb un estil serè i tranquil va defensar el dret a decidir del poble de Catalunya en aquests moments a iniciar el camí cap a un estat propi, en canvi Pere Calbó (PPC) segur i contundent, va argumentar la necessitat de mantenir la permanència dins de l’estat espanyol, alertant de les conseqüències nefastes pel país si Catalunya quedés fora de la Unió Europea. Alba Vergés (ERC) va transmetre amb entusiasme el missatge independentista lligat també a polítiques socials més justes, i Laura Massana(ICV) va fer èmfasi en la necessitat d’abandonar les polítiques d’austeritat i les retallades. Per la seva part Laia Bonet (PSC), va valorar positivament el dret a decidir , tot i deixar clar que aquestes eleccions avançades son una estratègia de Convergència i Unió per aconseguir la majoria absoluta, i Ignasi Vich (SI) va sorprendre als assistents amb un coherent i convençut discurs sobre la necessitat d’assolir la Independència com a única solució als problemes de Catalunya.

L’Alzinar organitza debats des dels primers ajuntaments democràtics en totes les eleccions municipals; aquesta és la primera vegada que ho fa per unes eleccions al Parlament de Catalunya a nivell comarcal, l’entitat valora molt positivament l’experiència.


3 Comentaris

N

Núria

21 de novembre 2012.14:52h

Respondre

Efectivament, l’Ignasi Vic em va convèncer. Mai hauria pensat que votaria amb il·lusió i aquesta vegada ho faré per SI, tinc un amic que els va votar el 2010 i els ha anat seguint, diu que mai... Llegir més l’han decebut. Així doncs, m’apunto, voto SI.

J

Joanma

Igualada

21 de novembre 2012.12:36h

Respondre

Jo també hi era i sols es va omplir 3/4 de la sala. Destacaría el poc civisme de la Sra. Laia Bonet.

P

Pere

21 de novembre 2012.09:12h

Respondre

De nou el candidat del SI torna a se el millor i més coherent dels candidats

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.