TORNAR

Junts pel Sí guanya amb rotunditat a la comarca

La independència triomfa per golejada a la capital

politica
Dilluns, 28 setembre 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

L'independentisme continua tan robust com el vam veure el 9N o més. Junts pel Sí s'ha imposat a la majoria de poblacions -excepte Montbui i Vilanova del Camí- i, conjuntament amb la CUP, ha aconseguit una majoria clara per un nou estat. 

El que apuntaven els resultats del 2012 i del 9N s'ha refermat amb contundència aquest diumenge 27S. Una jornada, una més, que passarà a la història, i aquesta vegada amb més contundència. El resultat pro-independència no ha estat unívoc: a algunes poblacions Junts pel Sí i la CUP no assoleixen ni un 40% de vots, i en el cas dels feus socialistes de Vilanova i Montbui, el vot ha virat cap a Ciudadanos amb contundència. A la capital, però, el vot independentista ha estat majoritari: Junts pel Sí ha tret 12.258 vots i junt als 1.819 de la CUP sumen més de 14.000 vots que signifiquen el 62,83% del total.

Junts pel Sí, guanyador a 31 municipis INFO: Jordi CòdolEl resultat de la suma de Junts pel Sí i la CUP a Igualada supera, doncs, els 13.367 'sí-sí' de fa deu mesos. El total de vots de les dues forces sumades supera el 'sí-sí' de novembre a nivell de global de comarca i també en cada municipi.

Ascens de la dreta als feus del PSC

A l'Anoia el suport independentista ha estat inferior al de la capital, en bona part pels resultats dels municipis més poblats, de tradició socialista i que s'han llançat als braços de Ciudadanos davant també del desinflament del PP. El partit taronja ha estat primera força a Montbui i Vilanova del Camí i s'ha col·locat com a segona força a nivell de la comarca. Per contra, el partit socialista, que va portar a una patum com Carme Chacón, ha naufragat a l'Anoia. El PP també ha perdut gas i cau a cinquena força, mentre que la CUP se situa en quarta posició, també devorant part de l'electorat de Catalunya Sí que es Pot.

Junts pel Sí ha tingut a Calaf un dels seus millors resultats a nivell de Catalunya en municipis de més de 1.000 habitants. Junts pel Sí ha tret 1.171 vots per 156 de la segona força, el PSC. En canvi, l'independentisme ha tingut a Vilanova els seus pitjors resultats a nivell comarcal a l'Anoia: un 27,2%.


5 Comentaris

G

GN

Santa Margarida de Montbui

29 de setembre 2015.22:21h

Respondre

Aquestes últimes eleccions ens han demostrat que els partits polítics a partir d’ara no cal que es gastin diners en propaganda ni esforços en mitings.Es fa molta més campanya per TV.
Així... Llegir més podríem dir: diguem quin canal mires i et diré a qui votes.
G.N.

j

jaune trv7

igd

29 de setembre 2015.10:41h

Respondre

Que fort que digueu que a Montbui no hi ha cultura política i que son fàcils de manipular... Que jo recordó la majoria dels montbuiencs sempre han tirat més cap als partits pro-unitaris... Llegir més (España/Catalunya). Si han deixat de votar las quien votaven i una majoria (vora el 30%) han votat Ciutadans(postres, no vec que hagi quedat tan malament a les eleccions en general... Això es que han sabut guanyarse la confiança de persones q JuntsxSí no ha aconseguit. Es ven fácil dentendre que Montbui (i Vila), com a barris obrers que eren, possiblement tinguin un sentiment mes fort davant la resta d’Espanya i espanyols, i es respectable, ja que apart de comparar-s’hi, es una creencia política més.

G

Glòria

Igualada

28 de setembre 2015.23:06h

Respondre

no entenc res o potser s’entén massa bé.

Montbui (barri) no eren d’ esquerres i votaven tots ”socialistes”???.... com pot ser que guanyi els ”ciudadanos” que son... Llegir més feixistes???

aquesta gent ,si que son fàcils de manipular-los,
començant per el president de torn d’extremadura, que ja els va tracta com uns objectes de la seva propietat.

no entenc.... que no viuent bé entre nosaltres? no entenc que no vulguin construir un pais nou, on hi capiguem tots.
que no poden deixar enrrera els càciqs dels ”pueblos” d’on van marxar per què els deixaven morir de gana?
potser una solució fora que deixint de veure segons quins programes televisius i comencin a culturaritzar-se d’una vegada.

P

Pau

Montbui

28 de setembre 2015.16:50h

Respondre

Com no podia ser d’un altra manera, Montbui queda retratat donant 1116 vots a C’s, 1075 a Junts pel Si i 1044 al PSOE. Si dic PSOE no m’he equivocat, El PSC va fer fora tots els que defensaven... Llegir més Catalunya i ara a quedat una baldufa camacurta i ballaruca envoltada d’imputats que tanquen Escoles, ens endeuten en obres faraòniques i no respecten el dret a decidir... i malgrat això, en democràcia la gent continua votant-los... però el pitjor de tot i més sorprenen es posar a l’Arrimadas al cap davant... nivelazoooo !!!

A Montbui hi ha una manca de cultura política que s’ha de corregir, amb tots els respectes !!!

Salu2

pep-ito-grill

pep ito grill

igualada

30 de setembre 2015.19:42h

Sembla que alguns obrers a tot catalunya, aquesta vegada han volgut votar a Marine Le Pen pensant que Arrimades la representava (deu ser aixo perque sino no ho entenc) tambe s’ha d’entendre que... Llegir més PXC no es presentaba aquesta vegada.

salut i força

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.