TORNAR

Iniciativa augura una situació financera "molt complicada" per l’Ajuntament de Montbui

ICV-EUiA a Montbui s’oposa a l’endeutament de l’Ajuntament en gairebé un milió d'euros més

politica
Dimarts, 15 juliol 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
A ICV-EUiA li preocupa la complicada situació en què pot quedar l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui després que hagi aconseguit l’elevat préstec pont de subvencions que necessita per a fer front a diverses despeses. El grup municipal atribueix aquesta delicada situació a l’actuació “irresponsable” del govern local, bé sigui per mala gestió o per una política massa populista.

La regidora d'ICV-EUiA a Montbui, Coral Vázquez

El préstec pont de l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui ascendeix a 925.000 €. La seva concertació va ser aprovada al mateix ple extraordinari, el passat 10 de juliol, que també va aprovar la 2ª fase del Projecte d’Urbanització del Torrent Torres, amb un pressupost de 1.400.000 €, amb l’oposició en ambdós casos d’Iniciativa.

La regidora dels ecosocialistes, Coral Vázquez, explica que “l’ajuntament es veu obligat a demanar aquest préstec perquè encara no han acabat de pagar les obres de la segona fase del centre cultural de Montagora, que afecta el mobiliari interior i altres serveis com la calefacció, sense que ni tan sols sapiguem quan pensen posar en marxa la Biblioteca”.

Per altra banda, Vázquez, afirma que també “s’han d’avançar els diners de les obres de les aules de l’escola Garcia Lorca, acordades en un conveni pel qual tampoc la Generalitat no està obligada a pagar-les fins a finals del 2017”, o “s’han d’assumir elevades indemnitzacions que ha generat finalment l’obra del Riu després d’una mala gestió en el tema de les expropiacions de terrenys, que ens ha portat a entrar en processos judicials, que de moment estan sent en detriment dels interessos de l’ajuntament, amb el pagament de compensacions que suposen 456.945,70 €”.

La portaveu d’ICV-EUiA ho té clar: “potser si no iniciéssim el projecte d’urbanització del Torrent Torres o haguéssim fet una millor gestió en el tema de les expropiacions de terrenys en algunes obres com la del Riu, ara no ens veuríem amb la necessitat de demanar aquest altíssim préstec, el qual, mentre no es pugui amortitzar, generarà un deute a l’ajuntament i uns interessos que haurem d’anar pagant i que recauran sobre els ciutadans”.

Iniciativa no aprova el projecte d’urbanització del Torrent Torres, que considera necessari, però ajornable, no prioritari. Al seu parer, l’Ajuntament no té la capacitat econòmica per fer front a una despesa ara de 1,4 M€, ja que tot i que també està finançat, per la Diputació de Barcelona i per la Llei de Barris de la Generalitat, tampoc no es pot comptar amb el pagament immediat d’aquestes partides, tal com ja ha anunciat la mateixa Generalitat.

Sobre aquest projecte, Vázquez retreu que “és una decisió que l’equip de govern pren, a un any vista de les eleccions, amb l’únic objectiu que les grans obres puguin ajudar-lo a guanyar vots”.


6 Comentaris

e

es lo que hay.

igd

17 de juliol 2014.13:09h

Respondre

Gerai, tot no sent, del Psc, ni de bon tros, totalment d’acord amb tu.
Cap semblança entre Aimamy, i Castells; Castells, te una tècnica, ”si no et vol equivocar, no facis res”.
Lo seu es... Llegir més embolicar-se amb la estrellada, i anar distraient al personal amb focs de artifici.
El problema per ell ,es que cada dia que passa, se li veu mes el llautó.

L

Lola

15 de juliol 2014.23:36h

Respondre

Gerai, les sigles psc no et deixen veure el bosc. Crítica constructiva i per reflexionar, no per fer-te empipar.

G

Gerai

Montbui

15 de juliol 2014.18:15h

Respondre

És evident que hi ha dos tipus de polítics. Els que fan coses i els que no fan res. Els amics del senyor Climent són els que per no fer no fan res, mentre que els que manen a Montbui són dels que... Llegir més fan coses. Més bé, o més malament, però fan coses. Ja em direu què ha fet Marc Castells a Igualada en tres anys: res que valgui la pena destacar. L’Aymamí seria mil coses, però sempre feia coses. I a Montbui tres quarts del mateix. Que espabilin els senyors de la Generalitat que només acumulen deutes amb tothom. A mi se’m cauria la cara de vergonya.

C

Climent

SMM

15 de juliol 2014.17:32h

Respondre

Apreciada Coral.
Que la situació financera de l’ajuntament de Montbui es molt complicada, es de domini públic. Que entre tots els ciutadans del municipi ens tindrem que repartir les costoses... Llegir més despeses d’aquest i d’altres crèdits, malauradament ho tenim assumit.
El que més em preocupa es que darrere d’aquesta situació financera pot haver-hi una gestió administrativa poca curada i no dic res més.
Aquest nostre ajuntament, està massa acostumat a tibar de préstecs pont i sobre tot d’estirar mes el braç que la màniga.
Si com es el teu cas, que formes part dels regidors de l’Ajuntament, no en pots treure l’agua clara, no pots accedir a tenir els comptes clars, imagina des del carrer la sensació que tenim de que ens aixequen la camisa.
Hi ha moltes obres que tot i ser desitjables, no son prioritàries pel municipi, però des del despatx del nostre màxim responsable, sembla que les coses es veuen d’una altre manera.
I es clar, com sempre que s’entra en valorar, el que el com i el perquè, acaba tenint la culpa de tot plegat el Govern de la Generalitat. Com si a la plaça de Sant Jaume tinguessin una impressora per fabricar bitllets pel Sr. Teo Romero, per donar corda a les seves obres faraòniques, als seus atacs de grandesa.
Esperem que el temps posi les coses al seu lloc.
Bon estiu.

R

Ramon

Montbuy

15 de juliol 2014.14:53h

Respondre

Maribel. Bravo a ti también. Solo una cosita, pregunta,. Donde estabas en el año 2007?. Pura curiosidad.......

M

Maribel

15 de juliol 2014.09:45h

Respondre

Bravo, Coral. Les coses clares i els números sobre la taula. Mentre l’ Ajuntament està immers en obres faraòniques, una empresa de rics que remena molts els calers propis d’una empresa de la... Llegir més construcció, la població, més necessitada que mai, veu minvades les atencions que un Ajuntament, com a institució més propera al ciutadà, podria donar.Hi ha moments en què cal dir que NO. Les persones primer.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.