TORNAR

Jordi Cuadras es presentarà amb 'Igualada Som-hi' reunint PSC, Comuns i Igualada Oberta

Els Comuns havien parlat amb altres formacions però s’han decantat finalment per associar-se amb la candidatura de Cuadras

politica
Dimarts, 11 desembre 2018. 20:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Una de les incògnites dels darrers mesos i després un secret a veus s'ha confirmat. Jordi Cuadras concorrerà a les eleccions encapçalant una coalició que reuneix al PSC, els Comuns i Igualada Oberta, aquest darrer, el grup de ciutadans que l'ha recolzat.

Amb el nom d'Igualada Som-hi el periodista Jordi Cuadras encapçalarà una candidatura que conjumina l'espai polític de l'antiga Entesa. En un comunicat, aquesta força es defineix com "un nou espai polític d'esquerres i progressista d'Igualada". El formen, doncs, el PSC, els Comuns i Igualada Oberta -l'associació ciutadana anunciada fa poc- i per concorreran a les properes eleccions municipals del 26 de maig. Neixen "amb idees noves i vocació guanyadora i de govern per la ciutat. L'espai neix amb la certesa de saber que, a Igualada, l'esquerra progressista pot ser majoritària quan comparteix unes idees i un camí per fer-les possible".

Afirmen que "no és una simple coalició electoral, sinó que és un moviment ciutadà canalitzat políticament amb la participació de partits polítics amb experiència de govern i el treball d'un col·lectiu d'igualadins i igualadines que volen col·laborar amb el projecte des d'una parcel·la emminentment ciutadana". Igualada Som-hi neix "amb tres potes com són el PSC, els Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta però està obert a incorporar més col·lectius que vulguin fer-hi aportacions i implicar-s'hi". De fet, la participació ciutadana "és un puntal bàsic del projecte i és el que l'ha fet néixer i el que el farà moure".

Cuadras es va presentar el 6 d'octubre a l'Ateneu Igualadí amb "una proposta per Igualada". Ara apunta que "tenim l'esperit d'oferir un acord per la ciutat amb el PSC, els Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta com a protagonistes a partir d'una estima i inquietud per Igualada, també a partir de compartir una diagnosi de la ciutat i unes propostes polítiques per transformar-la". "No és un instrument electoral sinó que és un projecte per oferir una alternativa de govern a la ciutat amb l'objectiu de guanyar i governar. El dia 26 de maig no és el final de res, sinó que és l'inici de tot" remarca.

El nom que han triat, Igualada Som-h, "indica l'essència del projecte: moure Igualada per fer-la millor. Alhora és un nom en plural perquè interpel·la la Igualada diversa, a tots els igualadins i igualadines: tinguin els recursos que tinguin, hagin nascut on hagin nascut, visquin al barri que visquin, estimin a qui estimin i se sentin com se sentin. Igualada Som-hi també és una picada d'ullet al primer govern d'esquerres i progressista que va tenir la ciutat, que va utilitzar aquesta frase feta".

En els propers dies hi haurà "més detalls de la proposta". Els Comuns havien tingut diferents aproximacions a altres forces, com ERC i CUP, per negociar i estudiar estratègies. Finalment, s'inclinen cap a la proposta de Jordi Cuadras, que va brandar ja fa dos mesos la intenció de recuperar l'espai de confluència de l'Entesa.


20 Comentaris

D

Dolors

Igualada

17 de desembre 2018.12:47h

Respondre

Per fi una opció d’esquerres i de canvi per igualada., Ho necessitem., endavant.!

frederic-valldorguina

Frederic Valldorguina

Igualada

17 de desembre 2018.18:37h

El Cuadras d’esquerres?!?!?
De canvi?!?!?!? He llegit el teu comentari al mati i encara ric ara

D

Dolors

Igualada

17 de desembre 2018.19:54h

Jo si que ric., es una proposta d’esquerres totalment. A la Cup esteu nerviosos perque sabeu que el Cuadras pot agafar-vos vot.,

A

Andreu

Igualada

18 de desembre 2018.13:46h

Dolors, una persona mínimament d’esquerres no pot votar mai el Sr Cuadras, si d’un partit restarà vots la coalició Som-hi serà del Marc Castells.

A

Anna Rialb

Igualada

18 de desembre 2018.13:51h

Doncs si Frederic, el Jordi Cuadras encara que no t’agradi es d’esquerres, i negar això es tenir una vena als ulls. Una altre cosa és que hi hagi 155 altres motius per no votar-lo.

frederic-valldorguina

Frederic Valldorguina

Igualada

15 de desembre 2018.15:20h

Respondre

Una nova ”Entesa” per Igualada? No cal repetir els errors del passat.

a

aaqualata

15 de desembre 2018.05:47h

Respondre

Que en diu el Se. Cuadras de la presó preventiva? Que en diu el Sr. Cuadras dels seu companys del PSOE , Sr Borrell? Que els hi diu el Sr. Cuadras a les persones pacífiques que van ser colpejats... Llegir més per la policia pel fet de voler votar? Que en diu al Sr. Cuadras dels que volen una Cat Independent per resoldre millor la gestió dels serveis al poble de Catalunya? Que en diu el Sr. Cuadras de les fotos del Sr. I eta amb Ciutadans, PP i algun de Vox? Creu Sr. Cuadras que voler el millor pel poble Català (Ind) es anar contra els Espanyols? Es al Sr. Cuadras amb els que odien a Cat i sols ens volen per ”paganos” ? .. La política municipal també va d’això Sr. Cuadras.

https://www.vilaweb.cat/noticies/lintent-desesperat-de-la-responsable-del-psoe-al-parlament-europeu-per-justificar-lempresonament-de-forcadell/

A

Antoni

Igualada

15 de desembre 2018.17:13h

Si escrius això es que no t’has llegit les entrevistes que ha fet Jordi Cuadras on s’ha mostrat plenament en contra de la presó preventiva i en defensa de Catalunya

albert-fusio

Albert

Igualada

13 de desembre 2018.15:23h

Respondre

Vista la polarització dels votants, l’escenari ideal pel Jordi es que es posicioni pròximament en relació als presos polítics i que deixi clar quina és la seva visió.

Tenint en compte que... Llegir més el judici serà el tema de cada dia en els pròxims mesos, és de traca adonar-se de la influència que això tindrà a l’hora de decidir el vot en les properes eleccions municipals.

Els ciutadans d’Igualada penso que som més pròxims a polítiques d’esquerra o centre però davant de uns comicis com aquests, la posició respecte l’independentisme marcarà la diferència.

En la meva húmil opinió, la gent d’Igualada vol seguir tenint algú al davant que denuncÏ la situació dels presos polítics i que segueixi representant a Igualada com a un dels ajuntaments forts a la Catalunya Central respecte la identitat nacional i als drets civils.

P

Paula

Igualada

13 de desembre 2018.18:18h

Molt d’acord, pero si llegeixes les entrevistes que fins ara l’hi han fet, estaras content perque respon exactament el que dius.

C

Carla

Igualada

14 de desembre 2018.16:44h

Albert, sempre que he llegit entrevistes seves o declaracions, ha estat clar amb el que tu demanes.. Jo soc independentista i el votaré, Igualada es primordial crec.

A

Antoni

Igualada

13 de desembre 2018.14:00h

Respondre

Llegint, he vist un alè d’aire fresc. Gràcies als partits, al grup de gent, al jordi cuadras i a tots els que heu fet aquest pas endavant. Igualada ho necessita...!

S

Sònia

Igualada

13 de desembre 2018.11:24h

Respondre

Ni cas dels anonims que nomes volen destruir. Aquest és un projecte nou i que fa trempar. Igualada ho necessita, endavant tots!! Es un bon acord, jo m’hi apunto: som-hi!

T

Toni

Igualada

12 de desembre 2018.17:19h

Respondre

pactant amb els que apoyen a la monarquia autoritaria dels Borbons, la dictadura econòmica dels de l’IBEX,… la llista es molt llarga. Amb els socialistes no hi ha possibilitat de cap canvi per a... Llegir més millorar, mai han sigut ni socialistes, ni obrers, ni republicans.

J

Joan

Igualada

12 de desembre 2018.15:18h

Respondre

Una candidatura favorable a l’aplicació del 155 i tenir persones innocents a la presó... Tot el meu mes gran rebuig!

P

Pere

Igualada

12 de desembre 2018.10:02h

Respondre

Que be!! Aire fresc, visca igualada, som-hi.!!

J

Jaime

Igualada

12 de desembre 2018.09:57h

Respondre

No lo hagues dit mai i em sorpren que un joven com ell sigui del psc. Mho deien i no ho creia pero ara ja esta clar. I amb mi que no i conti, por mes que enredin a iniciativa En politica no es te... Llegir més que engañar a la gent i aixo no es res nou es mas de lo de sempre

G

Guifré Mas

11 de desembre 2018.23:49h

Respondre

Una candidatura amb el partit d’en Borell i tota la colla de l’Ibex i els comuns! El què té el poder, tu!

N

Natalia

Igualada

11 de desembre 2018.20:51h

Respondre

Béeee!!!! Igualada x igualadins

I

Itv power

Igualada

11 de desembre 2018.20:42h

Respondre

Un projecte engrescat fresc i jove! Ànims i a proposar un futur millor

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.