TORNAR

Josep Garganté: 'Haver-nos pogut presentar ha estat una primera victòria'

Acte de campanya d'Iniciativa Internacionalista a Igualada

politica
Dimecres, 3 juny 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Ahir al vespre va tenir lloc un acte de campanya de la coalició Iniciativa Internacionalista, amb la presència del número tres i primer català de la llista Josep Garganté, que va explicar el projecte d'aquesta candidatura a una seixantena d'assistents. La coalició es declara rupturista amb el model econòmic i social actual, i aposta per una Europa de la classe treballadora i els pobles.

Prop de 60 persones, especialment joves, van assistir a l'acte

Josep Garganté (dreta), acompanyat de Esther del Alcazar

La coalició Iniciativa Internacionalista va tenir gran ressò mediàtic just abans de l'inici de la campanya per a les eleccions europees. El Tribunal Suprem havia decidit impugnar la candidatura d'acord amb la Llei de partits per 'vincles amb l'entorn de Batasuna i ETA', però finalment el Tribunal Constitucional va desestimar la decisió del Suprem.

Organitzat per un grup de suport a l'Anoia, ahir al vespre es va celebrar un acte de campanya d'aquesta coalició, que està formada per diferents organitzacions i persones d'arreu de l'Estat espanyol que tenen en comú trets com l'anticapitalisme i la defensa del dret d'autodeterminació.

Després de la presentació d'un dels organitzadors de l'acte, el número tres i primer català de la llista, el sindicalista de la CGT Josep Garganté va intervenir junt amb la professora Esther del Alcazar.

Garganté va criticar durament la classe política, els sindicats majoritaris i la patronal per 'voler fer pagar la crisi econòmica als treballadors' i parlar de 'conciliar els interessos laborals pel bé d'Espanya com feia el franquisme'. A més, el candidat d'Iniciativa Internacionalista va ironitzar amb les declaracions i lemes de campanya dels partits que s'anomenen d'esquerres, mentre que 'actuen i governen amb mà dreta', per exemple 'enviant els Mossos d'Esquadra a les fàbriques'.

En relació a l'amenaça d'il·legalització, Garganté va dir que des d'Iniciativa Internacionalista es mostraven sorpresos per haver-se pogut presentar finalment, ja que 'tot i la manca d'arguments de la justícia espanyola, Euskadi fa temps que viu una caça de bruixes i un Estat d'excepció' que s'hagués pogut ampliar.

Segons Garganté, doncs, 'haver-se pogut presentar en un Estat que no és una democràcia ha estat una primera victòria', que Iniciativa Internacionalista vol repetir el proper 7 de juny obtenint un eurodiputat, per 'visualitzar les lluites obreres i populars dels moviments socials' a Brussel·les.

Per la seva banda, Esther del Alcazar va destacar la coalició com una eina internacionalista per combatre l'Europa del capital, imperialista i repressiva, i per construir un nou model al servei de la classe treballadora i els pobles.


6 Comentaris

l

lluis

Igualada

5 de juny 2009.00:57h

Respondre

Aquests que critiquen tan a iniciativa internacionalista, i parlan tant de democracia, aquests son els mes falsos, els mes hipocrites, i els mes conformistes que he vist em me vida.

Esteu a anys... Llegir més llum per arribar a la gent del carrer, amb politics com vosaltres l’abstencio ’aqui a 3 o 4 anys sera del 75%, per lo inutils i cecs que sou.

J

Jordi

Igualada

3 de juny 2009.23:52h

Respondre

Lamentable. Avui a la tarda han estat clavant cartells a sobre dels de la resta de formacions (el clavats al mobiliari urbà). Jo simpatitzo amb l’esquerra abertzale (i l’havia votat), però al... Llegir més final em creuré que no sou demòcrates. Aquesta tarda a la Rambla d’Igualada ho heu demostrat. No embruteu el nom de l’independentisme amb una actitud tan incívica i antidemocràtica.

A

Aida

igualada

3 de juny 2009.19:56h

Respondre

per en Lluiset; es sorpenent veure la falta de dades en certs comentaris però en els teus ja és més greu pel tema que toques, són moltissimes les persones de l’esquerra abertzale que han mort a... Llegir més Euskal Herria des dels últims anys del franquisme fins ara senyor, unes per tortures,altres assessinades per comandos paramilitars de l’estat espanyol (t’enrecordes PSOE?), i d’altres a les presons. Ells han decidit respondre amb violència a la violència, potser no és el millor mètode pero ells sabran. I els centenars de tortures que es cometen arreu de l’estat per fer, pensar i actuar d’una determinada manera? tu i molts d’altres, entre ells els grans mitjans de comunicació ho podreu callar, però les families, afectats i companys no callaràn. I resulta que la violència només l’exerceix un dels cantons? va no facies riure, com a mínim reconeix que una violència està legitimada i una altre no. per què la violència de l’estat la veus cada dia per la tele, si no la vols veure ja es una altre cosa.
Aquesta democràcia és un engany, una mentida escrita sobre un pacte d’oblid com ho va ser la transició espanyola, per la cultura de la por. Una democràcia que a estat titllada per numeroses personalitats del planeta entre elles premis nobel de la pau i escriptors de gran renom com una democràcia més del sistema capitalista, feta pels rics i les classes dirigents...als treballadors que els bombin...així funciona el capitalisme, quan hi ha beneficis tot per ells i quan hi ha perdues els injecten diners des del mateix estat quan milers de families no reben ni un punyetero euro per sortir de la miseria, que se’l guanyin deus pensar, com si no ho aguessin fet mai dic jo.

F

Felip Cortiella

3 de juny 2009.13:15h

Respondre

De debò, Lluiset, que no entenc com encara et deixen publicar en aquest mitjà.

La veritat és que cada dia em fot més mandra connectar-m’hi per l’urticaria que em produeixen els teus... Llegir més comentaris fora de to, sense fonamentar, i amb una pretesa ironia fina que fa més pena que res.

Deus saber mooooolt de tot, tu, per anar comentant i donant lliçons a tothom -sigui el tema que sigui- en els teus comentaris sense cap mena de respecte: ara resulta que expedeixes certificats de legalitat de partits -amb tu no sé pq existeixen els tribunals-, que estableixes analogies entre ICV i l’esquerra extraparlamentària, o que ens dones lliçons de quin és el conflicte al País Basc. Et sonen tancaments il·legals -segons ha reconegut anys després la mateixa justícia espanyola- dels diaris Egin i Egunkaria? Et sona Intxaurrondo? Tortures? GAL? Sumari 18/98+? La mateixa persecució mancada de fonament de II-SP? I no dic que siguin unes víctimes, però és que l’altre costat de la balança és sobradament amplificat i ja el reprodueixes tu mateix. Simplement il·lustro un CONFLICTE que ha portat a un estat d’excepció, sobretot pel què fa als drets civils, tot i que tampoc sé ni perquè m’hi escarrasso a justificar-t’ho.

De debò que n’estic més que fart, i em consta que no sóc l’únic. Tu no comentes, verteixes bilis en cada intervenció. I sense cap mena d’aportació que pugui ser d’interès pels lectors. AD, vatres mateixos...

L

Lluiset Palop i Flairol

Igualada

3 de juny 2009.08:28h

Respondre

Jo estic d’acord amb que es presentin aquests ”Internacionalistos”. Però no pas amb que no condemnin la violència, tampoc que la vagin liant a molts llocs.
Parlar d’excepció a Euskadi és... Llegir més una barbaritat: només maten els d’un bàndol, i precisament els del bàndol que mata van dient que és un estat d’excepció. Tots aquests joves, quan arriben als 30 anys, es treuen les rastes i les botes de punks, i es posen al servei del capital. Teniu l’exemple d’Iniciativa: quan era oposició fotia canya per tot. Ara quan són en el govern són, de llarg, els més reaccionaris.
Dir que a l’Estat espanyol no hi ha democràcia és una de les majors bestieses que he escoltat en molt de temps. Aquests ”il·luminats” haurien d’haver corregut davant els grisos, i potser canviarien la seva manera de veure les coses...Però com sempre en aquest país falta memòria i sobra demagògia.

j

jose

anoia

3 de juny 2009.07:44h

Respondre

tothom te dret a rpesentar-se, però el priemr que heu d’aprendre a fer es a respectar els espais de les altres formacions polítiques i no posar el vostres cartellets damunt dels... Llegir més altres...
democràticsw, respectuosos, de que?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.