TORNAR
PUBLICITAT

La Junta Electoral estima una denúncia de la CUP sobre l'activitat de CiU a les xarxes socials

El jutge desestima una altra denúncia per les dates de presentació de l’Anòlia #AD24M

politica
Dijous, 7 maig 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En un comunicat, la CUP ha informat que la Junta Electoral de Zona d'Igualada (JEZ) ha estimat aquest dimecres una denúncia d'aquesta formació contra l'activitat a les xarxes socials de l'alcalde Marc Castells, CiU Igualada i l'Ajuntament d'Igualada per infringir la Llei Orgànica del Règim General Electoral (LOREG)

La CUP espera que aquesta decisió "aturi la campanya institucional a Internet en període electoral, que fins ara ha amenaçat els principis d'objectivitat i transparència del procés electoral, així com la igualtat dels diversos actors o formacions polítiques que es presenten als comicis del 24 de maig". Recorda, a més, que el compromís ètic és un dels pilars del seu programa, presentat ahir, i que la denúncia vol contribuir a la regeneració democràtica, precisament en un període tan sensible com l'electoral.

El col·lectiu explica que el certificat de la (JEZ) considera que els fets denunciats "infringeixen el disposat en els arts. 50 i 53 de la LOREG i les instruccions 2/11 de 24 de març i 3/11 de 24 de març de la Junta Electoral Central". La denúncia de la CUP es basa en les publicacions d'obres, millores i accions de govern a Igualada a través de les xarxes socials Facebook i Twiter, després del 30 de març i un cop convocades les eleccions municipals del 24 de maig.

Així, la Junta Electoral requereix a Marc Castells i Berzosa, a títol personal, a CiU a través del seu representant i a l'Ajuntament d'Igualada perquè anul·lin les seves publicacions a Facebook i Twitter denunciades i "s'abstinguin de realitzar aquest tipus d'activitats a les xarxes socials i cap més publicació a partir d'ara, sota els advertiments legals que disposa l'article 153 de la LOREG".

Tweets sobre obres

En concret, la CUP va exposar com a documentació diversos tweets fets a l'abril des del compte de l'alcalde informant de les obres de millora que s'estan fent al carrer del Rec i a l'Anella Verda; la publicació de notícies referents a accions del govern que ja s'han acabat; o d'obres que s'estant iniciant o fent actualment, fent esment de la necessitat d'aquestes i de la futura inauguració.

D'altra banda, la CUP també exposa en el comunicat que la JEZ no s'ha pronunciat sobre la denúncia pel repartiment gratuït per Sant Jordi de 5.000 exemplars del llibre 'Marca Igualada' escrit per l'alcalde, on fa balanç de les obres de govern fetes durant la legislatura i les que tenen pendents de fer; de l'avançament de la presentació del festival Anòlia, que els últims 3 anys s'ha presentat el 31 de maig (2012), el 3 de juliol (2013) i 10 de juny (2014); i finalment, de l'ús de l'etiqueta #MarcaIgualada des del compte oficial i institucional de l'Ajuntament, coincidint amb el lema de la campanya de CiU per a les eleccions del 24M.


22 Comentaris

J

Josep Anton

Igualada

7 de maig 2015.21:15h

Respondre

Renoi, sembla que la CUP arrasara a les municipals d’Igualada aquesta vegada, al menys això sembla pels comentaris. Amb tot, em sembla bé que l’ajuntament faci public que fa i que no fa amb... Llegir més els nostres diners.

La meva elecció a qui votaré o no votaré ja la tinc feta des de fa mol de temps, ... no em calen unes fotografies i molt menys, comentaris de gent que ”sempre” a triat CIU i ara, ho farà a la CUP.

Sembla ser, que les enquestes diuen que hi ha molta gent que hi pensa com jo. En toto cas, ja es veurà.

C

Clàudia

Igualada

8 de maig 2015.11:20h

Doncs això, ja es veurà! Lo important és que la gent voti, a qui vulguin però que votin!!

i

igualadí

8 de maig 2015.16:58h

Segons una enquesta feta pel Grup dels Il·luminats en les properes eleccions la CUP obtindrà 22 regidors a Igualada. Seguirem informant.

a

albert

7 de maig 2015.18:42h

Respondre

Marc Castells Berzosa, estic esperant la teva piulada, per que informis, quins son els locals de Convergencia a Igualada, que teniu embargats com a fiança, per el cas Palau.
Per Facebook , també... Llegir més hem serveix. No tardis!!!!!!!!!!!!
( Per acabar de arrodonir els 200.000 Euros, podries inclouré la caravana, del ”hombre anuncio”)

i

igualadi

Igualada

7 de maig 2015.17:29h

Respondre

Hi ha coses que em tenen bocabadat, ara resulta que alguns dels que van entrar en una propietat privada trencant el pany i saltant-se la llei a la torera denuncien a un altre per saltar-se la... Llegir més llei.

Quina credibilitat pot tenir una persona que fa servis solament la llei per quan l’interessa ?

A

Anna E.

Igualada

7 de maig 2015.17:50h

La diferència està en que, quan una llei és injusta s’ha de desobeir; i quan una llei col·labora a posar a la gent en igualtat de condicions s’ha de defensar... és aquí on rau la... Llegir més coherència. Son prou llestos per no caure en el discurs de la legalitat que és simple i injust

C

Clàudia

Igualada

7 de maig 2015.17:20h

Respondre

Fa 20 anys que tinc dret a vot i sempre ho he fet a CIU. Aquests últims 4 anys he quedat decebuda, he vist molt paper d’embolcallar i poca cosa més...moltes paraules, moltes promeses...... Llegir més M’agrada aquesta notícia, gent nova, fresca amb empenta i sense por. Endavant CUP!!

m

mariona

7 de maig 2015.18:21h

Clàudia , el meu cas, es igual que el teu, sols que els he votat des de que amb van deixar votar, pro com tu, fa 4 anys, que no ho faig, i ni penso fer mai mes.
Convergencia apart de estar... Llegir més corrompuda com el PP, a mes a mes es canviant de camisa quan els convé. Son uns cínics i uns hipòcrites
Aires nous, gent nova, que el aire frecs entri al ajuntament, per netejar el fum.
AQUEST COP JO I LA MEVA FAMÍLIA, CUP, SENSE DUBTES!!!
( Per cer, saps, que dos immobles de convergència a Igualada valorats en 195.000 Euros, estan inclosos com a fiança, per el cas Palau)
De això, el noi del mòbil, no fa piulades, per informa a la ciutadania?

J

Joan Giner ITV "el Gineret"

Igualada

7 de maig 2015.16:30h

Respondre

Per fi, Fa dies que vinc denunciant aquesta manera de fer de l’actual govern encapçalat pel Sr. Castell, que pel que diu la Maria li podríem dir Castell I ”el piulador”.
Quan he denunciat... Llegir més que es fotografia amb tot i per tot. Que està utilitzant el que fa i el que no fa per vendre fum, se m’ha dit que era derrotista, anti-igualadí, que marxes d’igualada etc. etc.
Senyors, no tot es vàlid, ja gent que quan mana es pensa que té butlla... el Sr. Castell pel que es veu es pensa que la té.

E

Eduard

8 de maig 2015.20:30h

No saps ni com es diu l’alcalde ? Quin nivell nen !

M

Maria

Igualada

7 de maig 2015.15:28h

Respondre

Ho trobo correcte. Una de les coses que més m’han molestat del Sr. Castells aquest mandat és precisament això: tot el dia piulant! Si piules no fas feina. Si mires la pantalleta no veus al... Llegir més ciutadà del davant si cau o si rellisca.
És com un adolescent, si mira el mòbil no fa deures. Si juga amb la play no fa feina.

r

ramon

7 de maig 2015.17:35h

Maria, estic totalment de acord amb tu.
Per molt que el president, digui que es un ”crac”, realment es un adolescent.
Res, vot de castic i a votar a la CUP. Mols ja ho comencem a... Llegir més tindre clar.

M

Marta Roca

7 de maig 2015.13:19h

Respondre

m’agrada veure com molta gent posa el crit al cel per la ”justícia” i el ”país de jutges...”
Són la mateixa gent que s’altera per les sentències contra els desnonaments o que... Llegir més indulten polítics corruptes?

C

Carles

Igualada

7 de maig 2015.16:56h

Sí Marta, els mateixos que critiquem si la llei ha de ser per a tots o tan sols per alguns. Si la justícia és justa o és injusta... És evident que no és igual per tothom i incidir en aquí... Llegir més també és un repte.

Penso que una cosa no treu l’altre, no?

M

Miquel

Igualada

7 de maig 2015.11:05h

Respondre

Aquest és un país de presons, tribunals, jutges i advocats, una justícia segons qui la interpreta, un país així no pot funcionar

C

Carme

Igualada

7 de maig 2015.10:53h

Respondre

Molt bé CUP! El meu suport.

J

Jordi

Igualada

7 de maig 2015.10:30h

Respondre

Jo pensó com la Carolina.
Mes enlla de la llei estem en un país que s’esta tot el dia vigilant al contrari (faci be o malament les coses) i criticar fins al punt de posar denuncias.
Potser... Llegir més hauriem de ser mes constructius i colaborar a tirar endavant una ciutat, un país.
Tenim una societat cada cop mes cremada amb la política ja que a la fi siguin del color que siguin sempre s’acava igual.

j

juanju

igd

7 de maig 2015.11:17h

clar jordi, la gent està cremada de la política perquè veu que els polítics s’ho passen tot pel forro! la llei que jo sàpiga és x tothom no només per 4 sense sostre..però clar al... Llegir més il.lustríssim alcalde no li diem ni piu que és un home exemplar que viu x sobre el bé i el mal

A

Albert C.

7 de maig 2015.09:23h

Respondre

Molt ben fet.

No, Carolina, la qüestió no és criticar, sinó fer complir la llei i que algú planti cara a aquesta colla que constantment ens volen vendre que tot el que fa l’Ajuntament és... Llegir més gràcia divina de CiU i el seu alcalde. Que ho facin sempre ja ens té farts a molts, però és que a més es salten la llei electoral i ho fan fins i tot quan està explícitament prohibit fer-ho!!

Gràcies CUP per la valentia i per plantar cara. Això és el que s’espera de l’oposició. I els altres? Encara s’ho miren i aplaudeixen?

carolina-esteve

Carolina Esteve

igualada

7 de maig 2015.08:31h

Respondre

La qüestió és criticar...
L’ajuntament actual està fent moltes millores de la ciutat i trobo molt bé que vulguin fer-ho públic. Les xarxes socials avui dia formen part de la nostra vida i... Llegir més trobo que està molt bé l’ús que en fan. Moltes vegades he agraït saber si estàn fent obres en un carrer o simplement saber on es gasten els nostres impostos.
M’he trobat més d’una vegada amb alguna incidència al meu carrer (llum que no funciona, peparera cremada...), he enviat un missatge al facebook o al twitter i al cap de poques hores el problema ja estava solucionat.

Si així voleu aconseguir més vots...aneu ben equivocats. Per combatre amb el rival, és millor mostrar les qualitats que teniu i per les quals mereixeu que la gent us voti, no ensorrant l’altre.

r

roger

7 de maig 2015.08:34h

no és qüestió de criticar, sinó del complinent o no d’una llei

C

Carles

Igualada

7 de maig 2015.08:52h

Carolina, ja que ho plateges com una batalla entre rivals... potser la JUSTÍCIA de rivalitzar en igualtat de condicions forma part de la lògica de tot combat. Fins hi tot els suplicis de l’edat... Llegir més mitjana tenien una justa... simplement es tracta de complir-la. ;)

La CUP en el seu programa ja denota bona part de les seves qualitats, entre les quals la justícia (que en aquí també reclama) n’és una de les que impera...

En d’altres paraules: ”Dios dijo hermanos, pero no primos!”

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.