TORNAR

5 membres de l'executiva local del PSC vilanoví presenten la dimissió

Aleguen desavinences insalvables amb la branca dels afins al primer secretari, Carles Majoral

politica
Dilluns, 8 abril 2013. 19:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
5 socialistes de Vilanova del Camí han presentat aquesta tarda la seva dimissió com a membres de l'executiva local del PSC, entre ells hi ha dues regidores de l'equip de govern, la portaveu del grup municipal i 1a tinent d'alcalde, Vanesa Gonzàlez, i la regidora Pepita Còdol. Al·leguen desavinences insalvables amb el sector del primer secretari del partit a nivell local, Carles Majoral.

Pepita Còdol, Vanesa González i Josep Minguet durant la roda de premsa

5 membres de l'executiva de l'agrupació socialista de Vilanova del Camí han anunciat aquesta tarda que dimitien del seu càrrec a l'executiva local del partit. Ells són: Vanesa González, Pepita Còdol, Antoni Maturana (que ja ho havia fet amb anterioritat però no ho havia fet públic), Josep Minguet i Eugenio Salas.

Segons han explicat les discrepàncies existents entre els membres de l'executiva de vilanova són públiques i notòries, i han assegurat que 'en aquests moments resulta molt complicat avançar i treballar en un sentit únic ja que les posicions adoptades dins l'agrupació es troben en pols totalment oposats'. Segons han afirmat 'l nostre concepte de gestió de l'agrupació està a anys llum del que en l'actualitat es defensa des d'un sector de l'executiva i això ens fa sentir desubicats i incòmodes'. Es refereixen al sector proper al primer secretari del partit a Vilanova Carles Majoral.

Els membres de l'executiva que han dimitit asseguren que en aquests dos darrers anys, davant les dificultats del govern del PSC en minoria, 'no hem sentit el suport per part de l'executiva'. Lamenten que la primera manifestació pública del primer secretari en aquests dos anys vagi ser per 'desacreditar el grup municipal excusant-se en la moció del dret a decidir'. Afirmen que aquesta ha estat 'la gota que ha fet vessar el got d'una situació insostenible que fa temps que arrosseguem'.

L'inici d'aquesta conjuntura han explicat els socialistes dimissionaris en roda de premsa es remunta a les passades eleccions en les que 'per motius poc polítics i molt personals' -afegeixen-, una part de la pròpia executiva (s'entèn el sector afí a Majoral) va refusar la llista presentada pel candidat (Joan Vich) i fins i tot va verbalitzar públicament 'no haver-li donat suport en les eleccions'. Això segons ha explicat Vanesa Gonzàlez 'marca un abans i un després dins la nostra formació i obre una escletxa important difícilment reparable'.

Tot i el malestar evident que hi havia després de les eleccions es va optar per configurar una executiva de consens, però segons han explicat els socialistes que han dimitit en roda de premsa 'aquests executiva va resultar desequilibrada des de l'inici en quant a representació de les dues postures enfrontades'. Malgrat això, però, ho van acceptar perquè, segons afegeixen 'el nostre objectiu principal era garantir la unitat del partit i donar una estabilitat al grup municipal per fer front a la governabilitat en minoria'.

Pels socialistes dimissionaris en aquests dos anys, 'ha estat impossible mantenir un clima col.laborador i relaxat en les reunions d'executiva, els conflictes i els enfrontaments han estat continuus'. Asseguren que per ells els ha resultat 'molt violent haver de suportar desconfiances, acusacions i fins i tot atacs personals'.En la seva opinió l'altre sector 'ha estirat massa la corda i no estem disposats a continuar allargantt aquesta situació'.

Asseguren no haver tingut resposta de la federació comarcal del PSC

Els socialistes vilanovins que han deixat l'executiva, van anar a trucar a moltes portes 'demanant una intervenció d'urgència per a fer front aquesta crisi', i segons asseguren 'No hem trobat resposta'.

Els vilanovins descontents van reunir-se amb la federació comarcal des d'abans de les eleccions per parlar d'aquest problema, però segons expliquen 'tot va caure en sac foradat, ens han ignorat i això ens fa pensar que a més han bloquejat els nostres intents de comunicació amb instàncies superiors'.

No deixen el PSC ni els càrrecs municipals

Els 5 socialistes vilanovins han deixat clar, malgrat tot, que no abandonaran el partit socialista ni els seus militants i no abandonaran tampoc el projecte socialista a Vilanova. La mesura ha tingut com a objectiu, segons expliquen la voluntat 'que tothom sàpiga que no combreguem amb la manera de fer d'aquesta executiva, ni amb la seva filosofia ni amb les seves estratègies maquiavèliques per a apoderar-se d'un partit que es creuen que els pertany en exclusiva'.

Els socialistes dimissionaris asseguren que continuaran treballant per incorporar gent nova al partit, 'persones amb ganes de generar propostes'. Afirmen que volen 'un partit obert i plural on hi tingui cabuda tothom que defensi un ideal de ciutat socialista'. I acaben concloent 'Nosaltres també som PSC'.

Els 5 socialistes afirmen que són conscients que la decisió que han pres 'posa en evidència la fractura del partit, però pensem que és la manera de començar de nou, de regenerar energies perquè tenim clar el que no volem. Nosaltres volem sumar, no estem disposats a malgastar més energies en confrontaments, prou feina tenim a l'ajuntament al capdavant d'un govern en minoria que deu ni do com se n'stà ensortint'.

El seu posicionament és clar, afirmen: 'continuarem treballant pel municipi des de la nostra responsabilitat al govern, representant els ideals socialistes i encapçalant el mandat en representació del PSC'.

12 socialistes que esperen ser militants del partit

Dels 5 socialistes que han deixat l'executiva, no tots són militants del partit. Així, Vanesa Gonzàlez ha afirmat que tot i que fa 6 anys que està a l'Ajuntament, fa un any i mig que espera resposta a la seva sol·licitud de ser militant del partit. González ha afirmat que com ella hi ha 12 persones més que estan en la mateixa situació que ella, i que encara no els han admès com a militants.


5 Comentaris

Q

QUE TE VEO

vilanova

10 d'abril 2013.11:21h

Respondre

Otras Josep (de montbui)... si no portés tants anys al costat teu, pensaria que ets de Montbui. Joan, joanet,... que no pots evitar que amb el teu discurs, sortin les mateixes paraules de sempre.... Llegir més Oblidat de la resta de grups i regidors (que intentant fer la seva feina). No tornins amb lo de sempre: que si aquel es malo, que si el otro peor (per desviar l’atenció dels problemes reals). EL PROBLEMA DE VILANOVA ETS TU. Plega, i plega aviat si et queda dignitat i respecte pels teus companys.

j

josep

Montbui

9 d'abril 2013.12:20h

Respondre

Ens trobem en una legislatura on, hores d’ara, hi ha hagut més diàleg que mai i on les forces tradicionals han deixat de banda els interessos partidistes en benefici dels interessos del poble,... Llegir més participant activament, aportant iniciatives i actuant amb responsabilitat. A títol d’exemple s’ha reduït en més del 50% la despesa en retribucions als regidors respecte a l’anterior legislatura. El ”soroll” mal intencionat ve de fora, d’aquella gent perversa que cerca la confrontació, amb la mentida i la difamació, amb objectius maquiavelics.
És cert que cal una regeneració al PSC que no pasa per el Sr. Majoral i el ”sèquit” de rebotats d’altres partits. Ja és hora que certs personatges, com el Sr. Cividanes, deixin de fer demagogia i se’n vagin cap a casa. Deixem-nos d’invents de ”pa sucat amb oli” (VA, IPV, PxC,...) que no serveixen més que per satisfer, amb missatges populistes, un afan de protagonisme personal, lluny de la noble i humil tasca que s’espera d’aquell que ens representa.
Estem a la cua de ”tot” i destaquem per tenir un índex d’atur descomunal i un ”tuti-colori” de formacions que no ens duu enlloc.
Senyors, ”Menys baralles i menys divisió”. Ara, si volem avançar, toca remar, tots junts, en la mateixa direcció. Aplaudeixo la tasca de les forces tradicionals del consistori.

A

Antoni

Vilanova

9 d'abril 2013.10:38h

Respondre

Sr veí de Vilanova, no entraré en les seves valoracions, que com totes són subjectives, i no conec la realitat del PSC a Vilanova. Ara bé, la menció que fa al final on diu que CiU no està... Llegir més representada a l’ajuntament, em sembla que està fora de lloc. Per tant, dedueixo que Vtè és un socialista desorientat (de fet no té perquè conèixer la dinàmica interna de CiU a Vilanova), o un que diu representar CiU a Vilanova, però que ja no hi pinta res. O simplement un vilanoví, que ha parlat amb alguna persona a qui se li escauria les qualitats descrites anteriorment.

P

Pep

Vilanova

9 d'abril 2013.08:31h

Respondre

Es bastant trist que a un poble de tan sols 12000 habitants com Vilanova hi hagin tantes baralles per cuidar de la cadira. El cap de llista fa massa anys que es al capdevant i els que esperen en... Llegir més ”candeletes” a ”que mori el rei” no permetran mai que hi hagi gent amb ganes i idees noves pel municipi, ja siguin d’un partit o altre. Demostren un cop mes que es mes important el Tron que el poble, el seu sou que les nostres necessitats.
Però bé això es la política, que no els prenguin el que han estat esperant durant tants anys, que a l’Ajuntament de Vilanova s’hi poden guanyar molts diners. Es com un Joc de Trons a lo pobre i cutre.
Però tranquils d’aquí a un any i mig quan comencin a preparar les llistes per les properes municipals, serà molt divertit. Qui lluitarà pel Tron?

v

vei

vilanova

8 d'abril 2013.21:58h

Respondre

No entenc la noticia, com pot esser membre de l’executiva la Vanesa Gonzalez, si no és militant amb carnet ??? tal i com diu al final de l’article.
Per on es presentaran els 4 regidors... Llegir més dimisionaris del PSC (i des de fa uns dies nacionalistes), i la companya transfuga, la Marta Trullols ??? Faran coalició amb els dos de CiU, que també han quedat sols solets, sense cap company desprès de la fallida moció per treure al Joan Vich ?? Ufffff. sembla que ja podem descartar a 7 regidors, que ells mateixos afirman, que voten junts per millorar la governabilitat del Poble... Potser és nomès la seva governabilitat i interès el que es vota cada dia. Senyors ex-membres de l’executiva del PSC, hauran de fer el que sempre ha cridat amb boca plena el Vich: plegui si no té el soport dels seus companys (paraules a la transfuga de Ciutadans). Dos partits grans com PSC i CiU a Vilanova, que no estan representats. Simplement són 7 senyors que ocupen unes cadires... Això demostra el poc interés real d’aquests partits pels ciutadans del nostre poble.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.