TORNAR

Montilla s’oblida de la vegueria Penedès

El president de la Generalitat encén els ànims d’ERC

politica
Divendres, 3 octubre 2008. 05:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La Federació d'ERC al Penedès ha lamentat les declaracions del president de la Generalitat, José Montilla, durant el Debat de Política General en què va afirmar que el Govern aposta perquè Catalunya tingui set vegueries obviant, així, la vegueria Penedès.

Municipis que s'han adherit a la vegueria

Miquel Carillo

El president regional d'ERC, Miquel Carrillo, ha dit que 'hauria preferit sentir que hi haurà vuit vegueries', perquè això significaria que el Penedès es reconeix com a realitat territorial amb entitat de 'vegueria pròpia'. Tanmateix, Carrillo ha recordat que el PSC ha acceptat la creació de l'àmbit de planificació Penedès i afirma que la decisió sobre el número de vegueries no es prendrà fins a la propera legislatura.

Tot i així, Carrillo apunta que 'no hi ha res de nou sobre la taula' ja que la posició del PSC és de no dir 'mai' que aposta per la vuitena vegueria.

En aquesta legislatura l'objectiu prioritari és, segons ERC, l'aprovació de la Llei de governs locals i la Llei de transició de les diputacions a les vegueries. Així, per Carrillo s'aprovaria el marc legal per canviar un 'sistema centralista' com les diputacions per un altre 'de catalanista' com les vegueries. 'Aprovem ara aquestes dues lleis, i més endavant ja discutirem el nombre de vegueries', ha sentenciat Carrillo.

Violeta Gumà - ACN


3 Comentaris

T

Tonet

Igualada

3 d'octubre 2008.12:10h

Respondre

”A càrrec de” és precisament l’enfocament que voldria combatre; si el poble català, salvant tos els anacronismes i ”ante litteram” que vols, sempre ha tingut vocació confederal i... Llegir més anàrquica, no veig perquè hi hauríem de renunciar ara que comencen a sortir de l’ou alguns dels drets polítics que ens són inherents i deixar que ”algú altre” es faci ”càrrec” de nosaltres.
La vegueria Penedès em sembla un bon projecte de subagrupament català i, potser més urgentment, una vacuna contra el ”diktat” barceloní. Govern ”del poble, pel poble i per al poble”, que deia aquell.

P

Pol Gomà

Igualada

3 d'octubre 2008.11:34h

Respondre

Si entressim en una vegueria tornaríem a estar a càrrec d’algú, no?

És una cosa que mai entenc :S

T

Tonet

Igualada

3 d'octubre 2008.09:50h

Respondre

Tot veient el mapa que adjunteu, i per més lligats que ens puguem sentir a la banda de Calaf i a Barcelona mateix, dues observacions:
- El cinturó periigualadí és molt-massa disciplinat quant a... Llegir més la doctrina de vot pel que fa a territori (de matriu ”nicaragüenca”), més enllà del propi interès d’odenencs, vilanovins i montbuiencs, que haurien de maldar per una Conca amb una certa entitat.
- L’Alta Anoia té clarament un interès diferenciat i molt més a fer amb Cervera o Manresa que amb Vilafranca, ves què; no veig per què no hem de poder partir-nos en pro del sentit comú...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.