TORNAR

L'alcalde d'Igualada recorda que cal 'ordenar' l'entorn de l'aeròdrom

Unió de Pagesos denuncia que el Pla Especial de l'aeròdrom Igualada-Òdena fa perillar 80 hectàrees de sòl agrari

politica
Dijous, 2 octubre 2008. 06:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'alcalde d'Igualada, Jordi Aymamí, ha replicat a la Unió de Pagesos que cal 'ordenar' el territori de l'entorn de l'aeròdrom Igualada-Òdena davant la necessitat de disposar d'un dispositiu que animi l'economia local i comarcal amb una infraestructura que, avui en dia, té la qualificació d''estratègica'. En aquesta línia, Aymamí ha afirmat estar 'completament d'acord' amb el Pla Especial de l'Aeròdrom malgrat que el sindicat de pagesos denunciï que aquest fa perillar 80 hectàrees de sòl agrari del municipi d'Òdena.

Imatge de l'areòdrom (Violeta Gumà/ACN)

Tot i que l'alcalde afirma donar 'tot el suport necessari' a la Unió de Pagesos perquè 'defensin del territori’ Aymamí assegura que 'encara el voldrien més gran' perquè el dispositiu que representa l'aeròdrom des del punt de vista de les potencialitats com a aeroport corporatiu requereix d'una especial atenció. 'Això requereix una la necessitat d'ordenar el territori del seu entorn', ha sentenciat.

Per Jordi Aymamí, no es pot estar a favor d'un aeroport corporatiu i en contra d'ordenar el territori limítrof perquè això impossibilitaria que tingués la dinàmica d'activitat de transport de mercaderies o persones que aconseguís convertir-lo en 'referent'.

Una hipoteca per l'agricultura i la ramaderia

Unió de Pagesos va denunciar aquest dimarts que el Pla Especial de l'aeròdrom Igualada-Òdena fa perillar 80 hectàrees de sòl agrari, ja que les passa a considerar com a sòl d'ús públic aeroportuari amb caràcter de sistema general, de manera que aquest espai es reserva per a futures ampliacions o altres usos de l'aeroport.

Segons el sindicat, aquesta mesura hipotecarà el desenvolupament agrari i ramader del municipi des del moment que s'aprovi el pla fins al moment que es desenvolupi. Segons preveu el document, aquests terrenys s'adquiriran pel sistema d'expropiació. Davant d'això, Unió de Pagesos reclama que els pagesos afectats es puguin reubicar en un altre sòl agrari.

L'objectiu d'aquesta proposta és, segons Unió de Pagesos, evitar que l'aeròdrom Igualada-Òdena suposi un impediment a l'hora de desenvolupar l'activitat professional de la pagesia.

Violeta Gumà/ACN


4 Comentaris

T

Tonet

IGD

15 de novembre 2008.13:29h

Respondre

Estic amb la Maria, Carles: ”ordenar” sembla en boca de segons qui un eufemisme per a forrar-se amb els terrenys, o no recordes quan, en plena febre especulatòria, es parlava de duplicar la... Llegir més quantitat de gent que visqués a la Conca... Sisplau, que no ens mamem el dit!

m

maria

14 de novembre 2008.20:22h

Respondre

Davant d’aquestes noticies sobre ampliacions, no es tenen mai en conta la gent que realment afecten. el SR. Alcalde d’Igualada parla massa sovint i amb molt despreci dels que, segons ell diuen,... Llegir més NO. però el que realment diem es que no ens robin. Potser ell diria SI: no tothom creiem o veiem que necessariament creixer sigui possitiu. i a més no pots creixer a casa dels altres i quedar-te tant ample sense tenir en compte el que es teu i el que no.
es indignant, potser ha d’ordenar casa seva i deixar casa dels altres. potser ja ens agrada l’ordre que tenim, el fet que els arbres no estiguiin alienats, els camps hi hagi pols, etc...

C

Carles

Igualada

8 de novembre 2008.14:25h

Respondre

Ordenar, precisament, vol dir no construir per evitar problemes futurs de incompatibilitat amb l’aeròdrom.

T

Tonet

Igualada

2 d'octubre 2008.10:33h

Respondre

Ordenar?!
No el poden deixar en pau, aquest espai? O hem de plantar una rotonda cap a la font de can Macià? Hi ha qui mira bosc i només veu llenya...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.