TORNAR

Tractorada contra el pla director de la conca d’Òdena

La Plataforma per la retirada del Pla es mobilitza de nou

politica
Dissabte, 27 setembre 2008. 20:04. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Una petita cercavila de tractors plens de pancartes ha irromput aquesta tarda a les afores del recinte firal del Cal carner on té lloc la Fira de Setembre. Els pagesos del consell local d’Òdena d‘Unió de Pagesos , autors de la tractorada, s’han acostat a un dels punts més concorreguts de la ciutat d’Igualada fent pública la seva contrarietat amb el Pla director de la Conca d’Òdena.

Lamenten que el Pla torni a estar en tràmits d’aprovació inicial –per tercera vegada- i no s’hagi fet cap modificació per ajustar el pla a les demandes de les entitats cíviques que ho reclamaven, denunciant d’autista i opaca l’estratègia de la generalitat de Catalunya en aquest projecte.

En el manifest llegit pels membres d’UP, reiteren que el Pla fa unes previsions de creixement “escandalosament excessives i que la palnificació incompleix els criteris urbanístics que defineix el pla”, fet pel qual la convivència entre els texits urbà, industrial, rural i natural és impossible, aniquilant l’entorn rural i natural de la conca.

Així mateix consideren que la requalificació dels terrenys no aportarà solucions a curt termini ja que els terrenys no estaran disponibles fins d’aquí a uns quants anys i que per tant és arriscat fer un pla de futur d’aquestes dimensions en un moment de crisi immobiliària quan ja hi ha molts espais i pisos buits.

Des de la Plataforma per la Retirada del Pla director creuen que es pot generar sòl industrial i afrontar l’atur i crear els habitatges que necessita la Conca sense arrasar l’entorn. En aquest sentit, a banda de noves al•legacions, estan preparant un pla alternatiu, amb l’ajuda de diversos tècnics urbanístics. No descarten continuar amb les tractorades, sinó que asseguren que seguiran amb la pressió al carrer, estudiant talls de carreteres i altres accions.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.