TORNAR

Montserrat Mateu insta l'Ajuntament a recolzar els imputats pel multireferèndum

Sis anoiencs van a judici avui per l’organització de la consulta del 25 de maig

politica
Dimecres, 26 novembre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

ICV-EUiA pregunta si l'Ajuntament d'Igualada se solidaritza amb el grup d’anoiencs que han estat citats a declarar als Jutjats d’Igualada avui  pel Multireferèndum que es va dur a terme el mateix dia de les eleccions europees, el passat 25 de maig.

La regidora d’Iniciativa per Catalunya a l'Ajuntament d'Igualada, Montserrat Mateu, ha demanat el suport del govern municipal per als sis anoiencs imputats per l'organització del multireferèndum, el passat 25 de maig. L'ecosocialista considera que "l’únic delicte que han fet aquestes persones és posar unes urnes i unes paperetes" per preguntar a la ciutadania sobre qüestions d’interès comú "com el passat 9N". Mateu insisteix que igual que ha passat amb la consulta sobre la independència de Catalunya, el Multireferèndum es va acabar convertint en acte de desobediència a favor de la democràcia. El grup ecosocialista afirma que estem parlant d’un exercici "tan democràtic i necessari com el del 9N".  

Els ciutadans que han estat citats a declarar avui, 26 de novembre, són quatre d’Igualada, un de Piera i un de Castellfollit de Riubregós. Estan imputats per faltes de desobediència a l’autoritat. El seu delicte és haver participat al referèndum popular que la Junta Electoral Central va prohibir per coincidir amb les eleccions europees, només quatre dies abans de la seva realització. 

Mateu ho compara amb el 9n

Mateu retreu que el govern local mai hagi demostrat la mateixa determinació per ambdues qüestions. Fet que, al seu parer, a part de demostrar les preferències polítiques, també constata que "el govern de la ciutat no té en compte les mocions que s'aproven en el ple". La regidora es refereix  que el Multireferèndum va rebre el suport institucional per majoria del ple el mateix maig. Davant de la intervenció judicial, Mateu conclou que "la judicalització de la política és sempre una mala estratègia i un símptoma d'una feblesa democràtica".

En una  primera consulta del Multireferèndum, el passat maig, es van plantejar preguntes sobre els cultius i aliments transgènics, el dret a referèndum vinculant per a les Iniciatives Legislatives Populars (ILP), el deute il·legítim i el control democràtic i directe de l’energia.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.